Loading...

Zorgverzekering Preventief medisch onderzoek Wat wordt er vergoed en wat is het eigen risico?

Een zorgverzekering is een verplichting voor iedereen. In ruil voor een vaste premie per maand, kun je gebruik maken van een uitgebreid zorgpakket van bedrijven als FBTO, Achmea, Menzis, CZ, OHRA en United Consumers, Bewuzt, Univé, Zilveren kruis. Iedereen wil goede zorg ontvangen. Veel Hollanders benodigen daarnaast extra zorg. Bijvoorbeeld rondom preventief medisch onderzoek. Achterhalen of (de tarieven voor) preventief medisch onderzoek wordt vergoed binnen de zorgverzekering? In het geval jij een nieuwe zorgverzekering afsluit, is het aan te raden je aanvullende dekkingen te bekijken ten aanzien van gebruikelijke behandelingen en geneeswijzen. Hoe zit het met de declaraties? In de voorwaarden van jouw verzekeraar (Besured, Nationale Nederlanden, Anderzorg, HEMA) kan je er alles over lezen. Elk jaar wisselen de vergoedingen en voorwaarden van de grote verzekeraars.

Vergoedingen preventief medisch onderzoek 2023

Elke verzekeringsmaatschappij heeft een zogenoemde basisdekking. De dekking / modules binnen deze basisverzekering is bij elk van de aanbieders gelijk. Zo ben je gedekt voor zaken als Dieetadvies, Revalidatiezorg, Geestelijke gezondheidszorg, Wijkverpleging en Huisarts, Medisch specialist, Medicijnen, Ziekenvervoer. Let op: wat moet ik eigenlijk weten over zorgverzekering Preventief medisch onderzoek vergoeding 2023? Moet je dit mogelijk zelf betalen? Bezig met een polis afsluiten bij Bewuzt of Salland? Check dan kritisch de voorwaarden rondom deze situatie. Onze eigen polis-vergelijker helpt bij het afsluiten van de beste zorgverzekering voor preventief medisch onderzoek. Lees nu ook meer info over De Groeve, Jabeek, Oudelande, Warstiens.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Zoek jij een gewoon goede zorgpolis die rijmt met je speciale zorg-wensen? Onder ander voor Vergoedingen CPAP-apparatuur? Ziektekostenverzekeringen vergelijken doe je supersnel door gebruik te maken van de zorgvergelijker. Hoe gaat dat in z’n werk?Heel eenvoudig, aan de hand van ons stappenplan:

  1. Vul jouw geboortejaar in
  2. Kies het gewenste eigen risico
  3. Maak een keuze uit beperkte, ruime of vrije zorgkeuze (restitutie of natura)
  4. Kies aanvullende dekkingen als Buitenlanddekking en bijv. tandarts
  5. Kies een buitenlanddekking optie
  6. Je ziet nu de opties voor verzekeringen. Je zet eenvoudig de goedkoopste bovenaan
  7. Een geschikt pakket gevonden? Analyseer de voorwaarden van de polis en geef extra aandacht aan de preventief medisch onderzoek vergoedingen 2023. Vergeet niet het eigen risico.

Eigen risico Preventief medisch onderzoek

Jouw eigen risico is de vergoeding die jaarlijks moet worden bijgelegd als je gebruik maakt van het pakket. In 2023 is dat wettelijk bepaald op €385. Gaan kosten rondom Preventief medisch onderzoek van het eigen risico af? Het betreft betrekkelijk unieke onderwerpen / behandelwijzen. Deze unieke zorg gaat mogelijk van jouw eigen risico af. Om dit te achterhalen doorzoek de overeengekomen voorwaarden / polisblad. De polis tref je via internet (bij de assuradeur), of raadpleeg de servicemedewerkers van de verzekeraar. Vind je ze ingreep wel in de basisdekking? In dat geval betaal je in de regel zelf een klein gedeelte (€385) uit je eigen risico. Zit het in een aanvullende verzekering? Hierbij geldt er meestal geen eigen risico! Lees nu verder over: PMA december 2022.