Loading...

Zorgverzekering Kraampakket Hoe zit het met vergoedingen en eigen risico?

Een zorgverzekering is verplicht in Nederland. Aan de hand van vooraf bepaalde poliskosten, krijg jij een betrouwbaar zorgpakket van onder andere CZ, OHRA, Menzis, FBTO, Achmea of Bewuzt, United Consumers, Interpolis, Univé. Iedereen kan deskundige zorg krijgen. Veel consumenten hebben specifieke behoeftes. Voor jou heeft dat misschien te maken met kraampakket. Nieuwsgierig of (de kosten omtrent) kraampakket wordt betaald uit de zorgverzekering? In het geval jij een vernieuwde zorgverzekering neemt, is het slim om je aanvullende dekkingen te analyseren t.a.v. reguliere medische behandelingen en geneeswijzen. Hoe zit het met de declaraties? In de polis-beschrijvingen van de verzekeringsmaatschappij (Nationale Nederlanden, Besured, HEMA, Promovendum) vind je het antwoord. Elk jaar wijzigen de vergoedingen en voorwaarden van de grote verzekeraars.

Vergoedingen kraampakket 2022

Elke zorgverzekering heeft een belangrijke basisdekking. De compensaties van de basisverzekering is bij iedere zorgverzekeraar identiek. Daarmee ben je altijd verzekerd voor zaken als Ergotherapie, Verloskundige zorg, Wijkverpleging, Logopedie en natuurlijk Huisarts, Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Medicijnen. Maar, wat moet ik weten over zorgverzekering Kraampakket vergoeding 2022? Dit zit mogelijk niet in het basispakket. Meteen overstappen naar bijvoorbeeld Avéro Achmea en OZF? Check dan grondig de regels rondom dit thema. Onze eigen polis-vergelijker begeleidt bij de overstap naar de beste zorgverzekering voor kraampakket. Of lees meer over Biggekerke, Heiloo, Nispen, Udenhout.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Overstappen naar een gewoon goede zorgpolis die matcht met je speciale zorgbehoeftes? Onder ander voor Vergoedingen Voedingspomp? Ziektekostenverzekeringen vergelijken is kinderspel aan de hand van de online tool. Wat komt daar bij kijken? Heel eenvoudig, aan de hand van ons stappenplan:

  1. Geef jouw leeftijd door
  2. Wil je een hoog of laag eigen risico?
  3. Gaat jouw voorkeur uit naar beperkte -of vrije zorgkeuze (restitutie of natura)
  4. Kies aanvullende dekkingen als Alternatieve geneeswijzen of mond/tand
  5. Bepaal of je buitenlanddekking wilt
  6. Je vergelijkt nu in een keer alle beschikbare verzekeraars. Filter op prijs of kwaliteit
  7. Het pakket gevonden dat bij je past? Raadpleeg het polisblad, en bekijk de kraampakket vergoedingen 2022. Vergeet niet het eigen risico.

Eigen risico Kraampakket

Het concept eigen risico het bedrag dat jaarlijks moet worden bijgelegd in het geval je zorgkosten maakt. In 2022 ligt dit op €385. Gaan de vergoedingen van Kraampakket van mijn eigen risico af? Het betreft nogal specifieke thema’s / ingrepen. Deze bijzondere behandeling zal je mogelijk deels uit je eigen risico moeten betalen. Om dit te achterhalen doorzoek het geldige polisblad. Dit tref je via je online account bij de verzekeraar, of contacteer de ondersteuningsdienst van jouw verzekeringskantoor. Zit deze behandeling in de algemene basisdekking? In zo’n case betaal je meestal het eerste deel (€385) door de eigen bijdrage. Zit het in een aanvullende verzekering? In dat geval geldt er gewoonlijk geen eigen stukje uit het eigen risico. Lees nu verder over: Univé ziektekostenverzekering.