Loading...

Zorgverzekering KI(D)-behandeling Op welke kosten moet ik rekenen (eigen risico)?

Een zorgverzekering is in ons land een must. Mede door een bepaald maandtarief, krijg jij een uniek zorgpakket van bijv. OHRA, VGZ, CZ, Achmea, FBTO of Zilveren kruis, Univé, Interpolis, Bewuzt. Iedereen wil goede zorg ontvangen. Veel patiënten benodigen daarnaast extra zorg. Voor jou heeft dat misschien te maken met ki(d)-behandeling. Wil jij weten of (alle onkosten voor) ki(d)-behandeling wordt gedekt met jouw zorgverzekering? In het geval jij een andere zorgpolis afsluit, is het goed om de aanvullende dekkingen te bekijken met betrekking tot gangbare operaties en therapieën. Hoe zit het met de declaraties? In de voorwaarden van de betreffende zorgverzekering (Nationale Nederlanden, Promovendum, Besured, HEMA) wordt dit duidelijk uitgelegd. Elk jaar veranderen de modules, tarieven en dekkingen van de verzekeringsmaatschappijen.

Vergoedingen ki(d)-behandeling 2022

Iedere verzekering bestaat uit een wettelijk verplichte basisdekking. De compensaties van de basisverzekering is voor iedereen identiek. Zo ben je gedekt voor o.a. Dieetadvies, Geestelijke gezondheidszorg, Ergotherapie, Verloskundige zorg en natuurlijk Ziekenvervoer, Medisch specialist, Huisarts, Ziekenhuis. Maar, wat is de huidige status van zorgverzekering KI(D)-behandeling vergoeding 2022? Dit zit mogelijk niet in het basispakket. Bezig met een polis afsluiten bij CZdirect en Zilveren Kruis? Bekijk dan kritisch de regels m.b.t. deze situatie. Onze eigen polis-vergelijker helpt bij het vinden van de beste zorgverzekering voor ki(d)-behandeling. Of lees meer over Beugen, Hegelsom, Nijensleek, Twijzelerheide.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Wens jij een klantvriendelijke verzekeraar die in lijn is met je speciale zorg-nood? Bijvoorbeeld voor Vergoedingen Verdoving met lachgas? Ziektekostenverzekeringen vergelijken gaat nog gemakkelijker via deze online vergelijker. Hoe werkt het? Zonder moeite, middels het stappenplan hieronder:

  1. Geef jouw leeftijd door
  2. Kies het gewenste eigen risico
  3. Kies voor vrije of beperkte zorgkeuze (restitutie en natura)
  4. Selecteer optioneel modules als Fysiotherapie of gebit
  5. Kies een buitenlanddekking optie
  6. Je ziet nu de af te sluiten verzekeringen. Je zet eenvoudig de goedkoopste bovenaan
  7. Een geschikt pakket gevonden? Check de voorwaarden van de polis en geef extra aandacht aan de ki(d)-behandeling vergoedingen 2022. Let met name op de eigen bijdrage.

Eigen risico KI(D)-behandeling

Eigen risico is het zorgbedrag dat jij zelf altijd zal bijdragen als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2022 bedraagt dit €385. Gaan kosten rondom KI(D)-behandeling ten koste van het eigen risico? Het betreft aanmerkelijk bijzondere kwesties / ingrepen. Deze specifieke ingreep gaat mogelijk van jouw eigen risico af. Om dit te achterhalen download je de overeenkomst / polisblad. De gegevens vind je via internet (bij de assuradeur), of vraag het de de ondersteuningsdienst van de zorgverzekeraar. Zit deze behandeling in de algemene basisdekking? In die situatie compenseer jij meestal een deel van de zorg (€385) door de eigen bijdrage. Zit het in een aanvullende verzekering? In dat geval vragen verzekeraars in de regel niet een bijdrage uit het eigen risico. Bekijk ook alles over: ONVZ ziektekostenverzekering.