Loading...

Zorgverzekering Adl hulpmiddelen Op welke kosten moet ik rekenen (eigen risico)?

Een zorgverzekering is in ons land een must. Uitgaande van een bepaald maandtarief, mag je aanspraak maken op een uniek zorgpakket van bijvoorbeeld VGZ, OHRA, FBTO, CZ, Menzis of Univé, Interpolis, Zilveren kruis, United Consumers. Elke Nederlander wil de beste zorg. Veel consumenten benodigen daarnaast extra zorg. Dat kan bijvoorbeeld gaan om adl hulpmiddelen. Benieuwd of (behandelingen rondom) adl hulpmiddelen wordt betaald uit de zorgverzekering? In het geval jij een actuele zorgpolis kiest, is het verstandig om je aanvullende dekkingen te analyseren met betrekking tot gangbare operaties en therapieën. Wat wordt wel en niet gedekt? In de polis-regels van de betreffende zorgverzekering (HEMA, Anderzorg, Besured, Nationale Nederlanden) lees je er alles over. Elk jaar muteren de modules, tarieven en dekkingen van de assuradeurs.

Vergoedingen adl hulpmiddelen 2023

Uw verzekeringsmaatschappij biedt allereerst een zogenoemde basisdekking. De compensaties van de basisverzekering is voor iedereen identiek. Hiermee heb je altijd een goede dekking voor zaken als Verloskundige zorg, Ergotherapie, Logopedie, Revalidatiezorg en natuurlijk Medisch specialist, Ziekenhuis, Medicijnen, Huisarts. Belangrijk: wat moet ik eigenlijk weten over zorgverzekering Adl hulpmiddelen vergoeding 2023? Is dit ook geregeld in dit pakket? Meteen switchen naar Ik en ZieZo? Lees dan kritisch de kleine letters ten aanzien van dit thema. Onze eigen polis-vergelijker begeleidt bij het oversluiten naar de beste zorgverzekering voor adl hulpmiddelen. Bekijk vergoedingen in o.a. Zoelen, Empe, Linden, Scharnegoutum.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Overstappen naar een verzekering op maat, die rijmt met jouw specifieke zorgbehoeftes? Relevant voor Vergoedingen Mantelzorg? Ziektekostenverzekeringen vergelijken doe je supersnel door gebruik te maken van de online tool. Hoe gaat dat in z’n werk?Zonder moeite, via ons stappenplan:

  1. Geef jouw leeftijd door
  2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn?
  3. Gaat jouw voorkeur uit naar beperkte -of vrije zorgkeuze (restitutie of natura)
  4. Geef je wensen door m.b.t. aanvullende opties als Buitenlanddekking of mond/tand
  5. Bepaal of je buitenlanddekking wilt
  6. In het volgende scherm check je de af te sluiten verzekeringen. Je zet eenvoudig de goedkoopste bovenaan
  7. Een goede keuze kunnen maken? Download de polisvoorwaarden en geef extra aandacht aan de adl hulpmiddelen vergoedingen 2023. Vergeet niet de eigen bijdrage.

Eigen risico Adl hulpmiddelen

Het eigen risico is de minimale kosten die jij zelf altijd zal bijdragen in het geval je gebruik maakt van het pakket. In 2023 is dat wettelijk bepaald op €385. Gaan kosten rondom Adl hulpmiddelen ten koste van het eigen risico? Het betreft aanmerkelijk individuele kwesties / therapieën. Deze specifieke behandeling vraagt wellicht om een eigen kleine bijdrage vanuit het eigen risico. Om dit te achterhalen check je het geldige polisblad. Dit raadpleeg je online (website maatschappij), of raadpleeg de servicemedewerkers van de verzekeringsmaatschappij. Zit de gewenste behandeling in de algemene basisdekking? In dat geval compenseer jij in de regel een deel van de zorg (€385) uit je eigen risico. Zit het in een aanvullende verzekering? In dat geval vragen verzekeraars doorgaans geen bijdrage uit jouw eigen risico. Bekijk ook alles over: FBTO.