Loading...

Zorgverzekering Venlo Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Vanaf november kan je switchen van zorgverzekering in Venlo. Veel gekozen partijen zijn Menzis, OHRA, Achmea, FBTO, VGZ. Ook in 2022 zijn de polissen weer veranderd. Het is niet onverstandig om de verzekering van dit jaar er nog eens bij te pakken. Past jouw geldende polis nog met jouw situatie? Geholpen door de scherpe zorgvergelijker kun je snel en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Zo zoek je een polis die past bij jouw wensen en budget. Selecteer je eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies aanvullende verzekeringen als zwangerschap en geboorte + chiropractie. Overstappen van aanbieder is binnen 5 minuten gepiept.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Handige overstapservice
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden van een passende zorgverzekering is nogal ingewikkeld. Begrippen als PGB en Eerstelijns zorg komen veelvuldig voorbij. Er zijn talloos veel assuranten, van AnderZorg of Menzis tot o.a. HEMA en VvAA. Hoe achterhaal ik een geschikte verzekeringspolis? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Middels een zorgvergelijker vind je vlug en makkelijk een geschikte verzekering die klopt met jouw individuele wensen. Problemen? Op onze website check jij bruikbare specificaties over de aanvullende verzekering, basisverzekering, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, eigen risico. Zie ook meer over Twello zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in juli 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Venlo? De tarieven van de basisverzekeringen schommelen vaak, terwijl je overal basisdekking hebt. Hierdoor zijn grote besparingen mogelijk. De laagste premie is afhankelijk van veel factoren. De vergoeding komt tot stand door vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Aan de hand van ons vergelijk script – met handige zoekfuncties – spot jij snel welke aanbieder voor jouw situatie het laagst geprijsd is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot maximaal eind januari 2022. Extra veel voordeel op jouw zorgpolis? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €685). Goed om te weten: zo’n goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Nationale Nederlanden, HEMA, Anderzorg, Promovendum is meestal wel een budgetpolis of naturapolis. Minpunt hiervan is je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-venlo


Betrouwbare zorgpolis in Venlo?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022zijn er veel aspecten belangrijk. We onderscheiden veel verschillende partijen met verschillende polissen. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Sint-Oedenrode afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2022 die de meeste risico’s afdekt. Het kan gaan om een polis van United Consumers, Bewuzt, Univé, Zilveren kruis. Verderop ontdek je een aantal factoren die jou verder op weg helpen. Via deze informatie kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering heb je de keuze uit een naturapolis en een restitutiepolis. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen identiek. Wel wisselen de zorgadressen waar je het volledige bedrag krijgt. D.m.v. een restitutiepolis mag je kiezen voor iedere zorgverleners en ziekenhuizen voor problemen zoals Cultuurgebonden syndroom of Hypoglykemie, echter ook Lesch-Nyhan-syndroom en Strongyloidiasis. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kan je naar enkel de deelnemende zorgaanbieders. Een naturapolis is goedkoper.


2. Hoogte eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag wat je uit eigen portomonee betaalt als je jouw basisverzekering gebruikt. In 2022 is dit €385. Optioneel is een vrijwillig hoger eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €400 (niet meer dan €500). Het pluspunt is een goedkopere verzekering. Gebruik je weinig zorg, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is het een prima optie. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende dekking kiezen

In aanvulling op de basisverzekering bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Opties: een extra dekking voor fysiotherapie, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland. Ben jij overgeleverd aan specialistische zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Duik dan even in de materie of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: van je werkgever, jouw gemeente (Venlo) of wellicht een opleiding. Het voordeel is een goedkoper tarief (denk aan 5 tot 10 procent korting). In de regel hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Alle collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je specifieke zorgwensen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Venlo?
Gelijk aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Hiervoor kan je naar een verzekeringskantoor in Venlo of ergens in de buurt. Echter, je doet dit veel rapper en eenvoudiger via internet. Hierna bekijk jij onze handige stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Wil je een restitutie- of naturapolis (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €500).
 6. Neem een besluit over de module behandelingen voor fysiotherapie (o.a. achttien per jaar).
 7. Bepaal de uitbetalingen betreft lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (bijvoorbeeld DSW) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Venlo?

Het basispakket compenseert veel voorkomende zorgkosten in Venlo. Op die manier hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor o.a. Medicijnen, Medisch specialist, Bloedonderzoek, Ziekenhuis en Ergotherapie, Revalidatiezorg, Dieetadvies, Wijkverpleging. Inventariseer de algemene voorwaarden van je actuele dekking en controleer wat de verzekeraar betaalt, en onder welke condities dit geldt. Verderop vind je een paar gebruikelijke zorginstellingen in de provincie Limburg.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts indien je last hebt van klachten. Je dokter heeft veel kennis en stelt een diagnose, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Venlo wordt gedekt uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een intensieve ziekenhuisopname? De basispolis zal hiervoor zorgen. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Handig: check even of de verzekering een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Limburg. Is dat niet het geval? Het is mogelijk dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Venlo. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt uit de basisverzekering. Altijd wel voor: jongeren tot 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Kies in dat geval individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Venlo? De kosten voor brillen en lenzen worden niet gedekt uit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn een medische noodzaak of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €40 per jaar tot €300 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basispolis betaalt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Je audicien in Venlo is dan wel genoodzaakt een contract met jouw assuradeur. Ook vind je velerlei soorten zorg in en rondom Venlo. Neem nou diëtetiek, kraamzorg, podotherapie, ergotherapie of apotheek, audicien, psychologische zorg, stoppen met roken, plastische chirurgie. De tegemoetkomingen lopen sterk uiteen bij FBTO of OZF. Bestudeer de dekking van je verzekering om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of lees direct alles over Zorgpolis Kanker.

Verzekeringskantoor in Venlo

Wil je het liefsteen persoonlijke afspraak t.a.v. je zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Venlo. In de volksmond: een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige helpt jou omtrent hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De begeleider controleert de stand van zaken, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek levert soms wel meer dan €250 op. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Venlo