Loading...

Zorgverzekering Valkenburg Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Vanaf 12 november kan je switchen van zorgverzekering in Valkenburg. Veel gekozen partijen zijn CZ, Achmea, FBTO, VGZ, Menzis. In 2023 is de basisdekking aangepast. Het is dus slim om jouw lopende verzekering nog eens door te lezen. Matcht deze afgesloten polis nog met jouw situatie? Met behulp van onze snelle zorgvergelijker kan iedereen snel en makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier zoek je een polis die past bij jouw wensen en budget. Bepaal je eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies optioneel voor aanvullende dekkingen zoals o.a. dieetadvies of geneesmiddelen. Overstappen van polis is razendsnel geregeld.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Zonder kosten overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een geschikte zorgverzekering is redelijk niet makkelijk. Termen als Collectieve zorgverzekering en CAK zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn talloos veel assuranten, van AnderZorg of OZF tot bijvoorbeeld DSW en Salland. Hoe ontdek ik een betrouwbare verzekering? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Via de zorgvergelijker bekijk je rap en makkelijk een aantrekkelijke verzekering die spoort met je zorgwensen. Problemen? Op onze website bekijk je handige gegevens ten aanzien van eigen risico, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, naturapolis, basisverzekering. Of klik meteen verder naar Tiel zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in januari 2023 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Valkenburg? De tarieven van de basisverzekeringen wisselen vaak, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Zo zijn grote besparingen mogelijk. De laagste premie verschilt per persoon. De prijs hangt af van mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Met de vergelijk module – met bruikbare filters – check je direct welke assuradeur in jouw geval het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot maximaal eind januari 2023. Meer voordeel behalen op je verzekering? Verhoog je eigen risico (bijv. €785). Herinnering: zo’n goedkope zorgverzekering van aanbieders als Besured, HEMA, Promovendum, Nationale Nederlanden is meestal wel een budget- of naturapolis. Er is dan vaak sprake van dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-valkenburg


Betrouwbare zorgpolis in Valkenburg?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. Er zijn talloze partijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – wellicht overstappen en zorgpolis Sibculo afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Denk aan een polis van Bewuzt, Zilveren kruis, United Consumers, Interpolis. Hierna ontdek je veel besproken variabelen die extra belangrijk zijn. Dankzij deze informatie zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutiepolis en een naturapolis. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel schommelen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je heen kunt. Aan de hand van een restitutieverzekering heb je vrije keuze qua zorgaanbieders voor aandoeningen als Alcoholisme of Eelt, en tevens voor bijv. Lepra en Psychische aandoening. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering kun je terecht bij minder ziekenhuizen/zorginstellingen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf betaalt als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2023 is dat €385. Een optie is een vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €200 (niet meer dan €500). Het pluspunt is een aantrekkelijke prijs. Heb je niet vaak wat, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Overweeg het gerust. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van het basispakket kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Mogelijkheden: een extra dekking voor alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, medische hulp buitenland, tandarts. Intensief gebruiker van specialistische zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Kijk van tevoren of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via het bedrijf, je gemeente (Valkenburg) of wellicht een opleiding. Je krijgt dan korting op jouw zorgverzekering (doorgaans max. 10 procent korting). Vaak liggen de prijzen hoger dan normaal. Alle collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw individuele wensen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Valkenburg?
Snel beginnen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Hiervoor bezoek je een verzekeringskantoor in Valkenburg of in een omliggende plaats. Echter, je doet dit veel rapper en simpeler d.m.v. internet. Hieronder bekijk je onze handige stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (75% vergoed tot € 250).
 6. Bepaal de module behandelingen voor fysiotherapie (dit kan zijn 6 per jaar).
 7. Bepaal een vergoeding t.a.v. lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (denk aan bijv. National Academic vergoedingen) en de overstap is online snel rond.

Wat wordt er allemaal vergoed in Valkenburg?

De basispolis vergoedt allerlei zorgkosten in Valkenburg. Zo ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijv. Huisarts, Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Medisch specialist. Maar denk ook aan Dieetadvies, Ergotherapie, Geestelijke gezondheidszorg, Logopedie. Inventariseer de polisvoorwaarden van de actuele modules en controleer wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Hierna tref je enige vaak voorkomende zorgverleners in de provincie Limburg.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts wanneer je ergens mee zit. De dokter helpt waar mogelijk, doet een basisonderzoek, en verwijst je eventueel door. Een consult bij de huisarts in Valkenburg wordt vergoed uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dat is anders bij bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Te maken met een ziekenhuisopname? Het basispakket zal hiervoor zorgen. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Advies: trek even na of jouw assuradeur een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Limburg. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan voorkomen dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Valkenburg. Moet ik zelf betalen? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt uit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn: mensen onder de 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Ga dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Valkenburg? Jouw bril en/of lenzen worden niet teruggeboekt uit het basispakket. Enige uitzondering is een medische indicatie of of optische hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €45 per jaar tot €300 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering keert 75% uit van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Een audicien in Valkenburg zal wel een contract moeten hebben met je verzekeraar. Ook vind je een aantal zorgbedrijven in en rondom Valkenburg. Bijvoorbeeld: podotherapie, kraamzorg, logopedie, diëtetiek of stoppen met roken, psychologische zorg, apotheek, audicien, plastische chirurgie. De financiële compensaties vertonen grote verschillen bij Kiemer of ZieZo. Check de dekking van de polis voor de actuele vergoedingen. Of bekijk meteen meer over Zorgpolis Hulpmiddelen ten behoeve van algemene dagelijkse levensverrichtingen.

Verzekeringskantoor in Valkenburg

Heb jij het liefst face to face contact t.a.v. een zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Valkenburg. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De specialist helpt jou omtrent hypotheken, pensioenen en verzekeringen. Deze persoon bespreekt je privé-situatie en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject levert soms wel meer dan €250 op. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar soms ook gewoon thuis.

 • Deskundig advies.
 • Voor al je vragen.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Valkenburg