Loading...

Zorgverzekering Tjuchem Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Vanaf halverwege november kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Tjuchem. Denk bijvoorbeeld aan Achmea, Menzis, VGZ, OHRA, FBTO. In 2022 kan er voor jou wat veranderen. Het is niet onverstandig om het huidige contract goed door te nemen. Past jouw huidige polis nog met jouw situatie? Aan de hand van deze slimme zorgvergelijker kun je snel en moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende zoek je een polis die past bij jouw wensen en budget. Bepaal je eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies aanvullende dekkingen als bijv. alternatieve zorg plus dieetadvies. Overstappen van aanbieder is binnen mum van tijd afgehandeld.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

De zoektocht naar een zorgverzekering op maat is nogal niet eenvoudig. Begrippen als Zvw en Wet BIG vliegen je om de oren. Ze ontvangen je graag als klant, van Bewuzt of National Academic tot bijvoorbeeld Ditzo en Stad Holland. Hoe ontdek ik een passende polis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Aan de hand van de zorgvergelijker vind je direct en eenvoudig een duidelijke verzekering die past bij de wensen. Kom je er niet uit? Op zorgverzekeringcentrum.nl check je handige specificaties m.b.t. de restitutiepolis, aanvullende verzekering, eigen risico, basisverzekering, naturapolis. Lees ook alles over Strijensas zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Tjuchem? De premies van de basisverzekeringen verschillen vaak, terwijl je overal basisdekking hebt. Door een prijsvergelijking kun je eenvoudig besparen. Welke verzekering het goedkoopste is is afhankelijk van veel factoren. De kostprijs hangt af van mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Door onze vergelijker – inclusief handige filters – zoek jij direct welke verzekeraar voor jouw scenario het goedkoopste is. Overstappen kan van 12 november 2021tot en met eind januari 2022. Wil je extra besparen op jouw premie? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €785). Let op: zo’n goedkope zorgverzekering van aanbieders als Nationale Nederlanden, Besured, Anderzorg, Promovendum is in veel gevallen een natura- of budgetpolis. Het nadeel is dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-tjuchem


Betrouwbare zorgpolis in Tjuchem?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022moet je enkele handelingen verrichten. Je kunt terecht bij allerlei partijen die weer verschillende verzekeringen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Sauwerd afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 die de meeste risico’s afdekt. Wellicht een verzekering van Interpolis, United Consumers, Bewuzt, Zilveren kruis. Hieronder ontdek je belangrijke factoren die jou verder op weg helpen. Met deze hulp zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering maak je de keuze voor een naturapolis en een restitutiepolis. De dekking van de basisverzekering verschilt eigenlijk niet. Wel schommelen de zorgadressen waar je heen kunt. Via een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorginstellingen voor bijvoorbeeld Acne of Flashback, maar ook Metaalrookkoorts en Rett-syndroom. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kun je terecht bij minder zorgaanbieders. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht deel wat je zelf moet betalen op het moment dat je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2022 bedraagt dit €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €400 (de max is €500). Het pluspunt is een aantrekkelijke prijs. Gebruik je weinig zorg, en kan je een hoog risico veroorloven? Neem het eens in overweging. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van de basisverzekering bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Denk aan een extra polis voor fysiotherapie, tandarts, medische hulp buitenland, brillen en lenzen. Ben jij overgeleverd aan extra aanvullende zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Laat je dan altijd voorlichten of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via het bedrijf, jouw gemeente (Slochteren) of via een vereniging. Je hebt recht op een goedkoper tarief (vaak ligt de korting rond de 10%). Doorgaans is het niet altijd goedkoper. Veel collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je wensenlijstje voor de zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Tjuchem?
Vandaag beginnen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Dan maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Tjuchem of in een omliggende plaats. Let op: dit gaat nog een stuk vlotter en eenvoudiger via het internet. Hier vind je de te nemen stappen.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2022.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Kies voor restitutie- of natura pakket (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 50% vergoed tot €250).
 6. Neem een besluit over het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (bijvoorbeeld negen keer).
 7. Bepaal de uitkering betreft lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(bijv. CZ dekking) en de overstap is online snel rond.

Wordt alle zorg vergoed in Tjuchem?

Het basispakket staat garant voor veel voorkomende zorgkosten in Tjuchem. Op die manier worden kosten gedekt van zaken als Ziekenhuis, Bloedonderzoek, Huisarts, Ziekenvervoer maar ook Verloskundige zorg, Revalidatiezorg, Wijkverpleging, Gehandicaptenzorg. Lees de polisvoorwaarden van de huidige verzekeraar om te zien welk deel de verzekeraar dekt, en met welke eigen risico. Hieronder check je enige populaire zorginstellingen in de provincie Groningen.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt indien je last hebt van klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, bepaalt wat er aan de hand is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Tjuchem wordt vergoed uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Is er sprake van een behandeling in het ziekenhuis? De basispolis vergoedt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Tip: loop na of jouw assuradeur afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Groningen. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan zijn dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Tjuchem. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt uit het basispakket. Uitzondering op de regel: jongeren tot 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Selecteer dan een aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Tjuchem? Jouw bril en/of lenzen worden niet teruggeboekt uit de basispolis. Dit is echter anders bij een medische ingreep of of optische hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €55 per jaar tot €300 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basisverzekering keert 75% uit van de aanschafprijs van een hoortoestel. Je audicien in Tjuchem zal wel een contract moeten hebben met je verzekeraar. Tevens zijn er vele soorten zorg in de regio Slochteren. Bijvoorbeeld: logopedie, podotherapie, ergotherapie, diëtetiek maar ook haptonomie, stoppen met roken, psychologische zorg, plastische chirurgie, audicien. De tegemoetkomingen vertonen grote verschillen bij Interpolis of ZorgDirect. Raadpleeg de voorwaarden van je verzekering om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of bekijk meteen meer over Zorgpolis Gastric bypass.

Verzekeringskantoor in Tjuchem

Prefereer jij 1 op 1 contact rondom de zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een deskundige verzekeringsmaatschappij in Tjuchem. Ook bekend als een assurantieadviseur. Deze persoon zoekt alle uit rondom pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De begeleider controleert je privé-situatie en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan je flink wat geld opleveren. Het kan op het verzekeringskantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kennis van zaken.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Tjuchem