Loading...

Zorgverzekering Tiel Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Vanaf half november tot eind december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Tiel. Populaire keuzes zijn VGZ, FBTO, OHRA, Achmea, CZ. In 2022 verandert er voor jou het een en ander. Het is slim om jouw lopende verzekering goed te bekijken. Matcht jouw afgesloten zorgverzekering nog met jouw situatie? Aan de hand van een innovatieve zorgvergelijker kan iedereen gelijk, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor zoek je een goede verzekering voor een goede prijs. Bepaal je eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies eventueel nog voor aanvullende polissen als EHBO-advies of vaccinaties. Het overstappen is in een paar minuutjes gepiept.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Handige overstapservice
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden en afsluiten van een passende zorgverzekering is best gecompliceerd. Zaken als Wet BIG en Declareren vliegen je om de oren. Ze ontvangen je graag als klant, van De Amersfoortse of PNOZorg tot bijvoorbeeld De Friesland en Univé. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een goede verzekeringspolis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Dankzij een zorgvergelijker tref je gelijk en probleemloos een duidelijke verzekering die overeenkomt met de behoeften. Kom je er niet uit? Op deze pagina check je nuttige adviezen ten aanzien van collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, eigen risico, naturapolis, aanvullende verzekering. Of klik meteen verder naar Stevensbeek zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Tiel? De prijzen van de basisverzekeringen schommelen nogal, terwijl de inhoud hetzelfde is. Daardoor kan de polis al snel wat goedkoper. De goedkoopste polis verschilt per persoon. De vergoeding komt tot stand door mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Met de zorgvergelijker – met handige zoekfuncties – spot jij binnen enkele minuten welke aanbieder voor jouw scenario het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot uiterlijk 31 januari 2022. Nog meer besparen op jouw premie? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €885). Let wel: zo’n goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Promovendum, Nationale Nederlanden, Anderzorg, HEMA is meestal wel een budgetpolis (naturapolis). Het nadeel is beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-tiel


Meest gekozen zorgpolis in Tiel?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2022 komt veel kijken. Je hebt keuze uit enorm veel verzekeraars die ook nog weer verschillende polissen bieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis s-Heer Hendrikskinderen afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Het kan gaan om een polis van United Consumers, Bewuzt, Interpolis, Univé. Hierna ontdek je enkele aspecten die even jouw aandacht nodig hebben. Met deze hulp kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering kan je kiezen uit een naturaverzekering en een restitutieverzekering. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen gelijk. Wel variëren de zorgverleners waar je het volledige bedrag krijgt. Via een restitutieverzekering kun je naar alle zorgverleners en ziekenhuizen voor bijvoorbeeld Bipolaire stoornis of Fitz-Hugh-Curtis-syndroom, echter ook Maagkanker en Progeria. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering kan je naar een stuk minder zorginstellingen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf betaalt op het moment dat je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2022 is dit €385. Optioneel is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €400 (max €500, €885 totaal). De reden hiervoor is een goedkope polis. Over gezondheid niet te klagen, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is dit nog niet zo gek. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Behalve het basispakket kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Veel gekozen: een extra polis voor tandarts, fysiotherapie, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen. Gebruik je ook veelvoudig meer dan de standaard zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Duik dan even in de materie of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, de gemeente (Tiel) of wellicht een hogeschool / universiteit. Je krijgt een voordelige premie (max 10% op de basisverzekering). Soms hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Deze collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je unieke behoeftes voor zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Tiel?
Gelijk aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Hiervoor kan je naar een verzekeringskantoor in Tiel of in een omliggende plaats. Maar dit gaat nog een stuk vlotter en gemakkelijker op internet. Hier check je de stappen die je doorloopt.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2022 te zoeken.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €485).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (100% vergoed tot € 250).
 6. Bepaal fysiotherapie behandelingen (onder andere 36 behandelingen).
 7. Beslis over een vergoeding aangaande lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (dat kan zijn Univé augustus 2022) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Tiel?

De basispolis vergoedt veel voorkomende zorgkosten in Tiel. Zodoende worden kosten gedekt van bijv. Medicijnen, Ziekenvervoer, Medisch specialist, Bloedonderzoek en tevens Revalidatiezorg, Gehandicaptenzorg, Wijkverpleging, Logopedie. Check de condities van de actuele verzekeraar en zie meteen wat de verzekeraar betaalt, en met welke eigen risico. Op deze pagina bekijk jij een aantal veel voorkomende zorgverleners in de provincie Gelderland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen bij de meeste soorten klachten. De dokter probeert iets te doen, bepaalt wat er aan de hand is, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Een consult bij de huisarts in Tiel wordt gedekt uit het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een ziekenhuisopname? Je basisverzekering dekt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Advies: verifieer of de assuradeur een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Gelderland. Behoort dat niet tot de opties? Het komt regelmatig voor dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Tiel. Wat wordt er betaald? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald vanuit de basisverzekering. Altijd wel voor: kinderen tot en met 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Kies dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Tiel? De kosten voor brillen en lenzen worden niet gedekt uit het basispakket. Uitzonderingen zijn een medisch belang of of optische hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €35 per jaar tot €500 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basispolis keert 75% uit van de kosten voor een hoortoestel. De audicien in Tiel moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met je verzekeraar. Ook vind je allerlei zorginstellingen in de gemeente Tiel. Denk aan: kraamzorg, logopedie, diëtetiek, ergotherapie of haptonomie, audicien, psychologische zorg, stoppen met roken, plastische chirurgie. De tegemoetkomingen zijn erg wisselend bij De Friesland of Zilveren Kruis. Bestudeer de kleine lettertjes van je polis voor de actuele vergoedingen. Of ga meteen naar Zorgpolis Euthanasie.

Verzekeringskantoor in Tiel

Heb jij het liefst een “echt” gesprek aangaande je zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een verzekeringsmaatschappij in Tiel. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige zoekt alle uit m.b.t. pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De specialist bespreekt jouw omstandigheden, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan je flink wat geld opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Tiel