Loading...

Zorgverzekering Terwispel Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Aan het einde van het jaar kan je overstappen van zorgverzekering in Terwispel. Bijvoorbeeld naar CZ, OHRA, Menzis, VGZ, FBTO. In 2023 is de basisdekking aangepast. Het is niet onverstandig om het huidige contract eens kritisch te bekijken. Klopt jouw bestaande dekking bij jouw situatie? Via deze praktische zorgvergelijker kan jij rap en eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor selecteer jij een goede verzekering voor een goede prijs. Bepaal je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende dekkingen zoals o.a. osteopathie plus beweegzorg. De overstap is echt zo afgehandeld.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Zonder kosten overstappen
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Maak jouw verzekering persoonlijk

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een goede zorgverzekering is redelijk ingewikkeld. Feiten zoals Drempelinkomen of Vrije artsenkeuze zal je moeten overwegen. Ze ontvangen je graag als klant, van C4Me of inTwente tot bijvoorbeeld CZdirect en Univé. Hoe achterhaal ik een geschikte verzekeringspolis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Dankzij deze zorgvergelijker vind je rap en makkelijk een betrouwbare verzekering die past bij de zorgbehoefte. Is het lastig? Op zorgverzekeringcentrum.nl bekijk je bruikbare gegevens aangaande de restitutiepolis, aanvullende verzekering, naturapolis, eigen risico, collectieve zorgverzekering. Je kunt hier ook terecht voor Steenwijk zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Terwispel? De kosten van de basisverzekeringen fluctueren nogal, terwijl de dekking gelijk is. Zo kun je al veel besparen. Wat de scherpste premie is, is niet voor iedereen hetzelfde. De kostprijs hangt o.a. af van eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Aan de hand van de polisvergelijker – en de speciale filters – zoek je binnen enkele minuten welke verzekering voor jou het meest voordelig is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot eind januari 2023. Extra veel voordeel op je polis? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €785). Herinnering: zo’n goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Nationale Nederlanden, Promovendum, Anderzorg, Besured is doorgaans een budgetpolis of naturapolis. Je hebt te maken met beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-terwispel


De beste zorgpolis in Terwispel?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. Je kunt terecht bij allerlei aanbieders die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – dat kan zijn overstappen en zorgpolis s-Graveland afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Dat kan zijn een polis van United Consumers, Zilveren kruis, Univé, Interpolis. Op deze pagina ontdek je betekenisvolle variabelen die even jouw aandacht nodig hebben. Met behulp van deze info zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je kiezen uit een naturaverzekering en een restitutieverzekering. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen gelijk. Wel verschillen de zorginstellingen waar je terecht kunt. Aan de hand van een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorgaanbieders voor aandoeningen als Aneurysma of Dermatofyt, echter ook Oogziekte en Stemmingsstoornis. Dit is vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering ben je welkom bij enkel de deelnemende ziekenhuizen/zorginstellingen. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Eigen risico kiezen

Jouw eigen risico is een deel wat je uit eigen portomonee betaalt als je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dit €385. Je kunt kiezen voor het vrijwillige eigen risico. Sommigen verhogen het met €100 (max €500, €885 totaal). De reden hiervoor is een lagere premie. Over gezondheid niet te klagen, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is dit nog niet zo gek. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende dekking kiezen

Naast de basisverzekering bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Voorbeelden zijn een extra module voor medische hulp buitenland, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, tandarts. Gebruik je ook veelvoudig extra aanvullende zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Kijk van tevoren of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via je job, de gemeente (Opsterland) of juist een opleiding. Jouw “win” is een lagere premie (max 10% op de basisverzekering). Soms ben je helemaal niet goedkoper uit. Alle collectieve pakketten matchen niet standaard met je specifieke zorgwensen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Terwispel?
Nu aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Daarvoor is er een verzekeringskantoor in Terwispel of omgeving. Handig: je doet dit veel rapper en duidelijker via internet. Onderstaand lees jij de te nemen stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Selecteer een restitutie- of naturaverzekering (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (100% vergoed tot € 500).
 6. Geef je wens door voor de dekking voor fysiotherapie (kies bijv. zes stuks per jaar).
 7. Selecteer de uitkering aangaande lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijv. PNOZorg november 2022) en regel je overstap via internet.

Wordt alle zorg vergoed in Terwispel?

Jouw basispakket vergoedt veel zorgkosten in Terwispel. Zo ben je gedekt voor onvoorziene kosten van zaken als Ziekenvervoer, Ziekenhuis, Huisarts, Medisch specialist maar ook Logopedie, Revalidatiezorg, Dieetadvies, Wijkverpleging. Bekijk de polisvoorwaarden van je actuele verzekering en zie meteen welk deel de verzekeraar dekt, en met welke eigen risico. Scroll verder, daar lees jij enkele veel voorkomende zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts indien je last hebt van klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt een diagnose, en verwijst je eventueel door. Een afspraak bij je huisarts in Terwispel wordt vergoed uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een behandeling in het ziekenhuis? Jouw basiszorgverzekering betaalt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Handig: inventariseer of jouw assuradeur afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Friesland. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan voorkomen dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Terwispel. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt vanuit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn: jeugd tot de 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Ga dan voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Terwispel? Lenzen of brillen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Enige uitzondering is een medisch belang of uitzonderlijke hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €50 per jaar tot €200 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basisverzekering vergoedt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. De audicien in Terwispel moet wel een contract hebben met de partij waar jij verzekerd bent. Daarnaast zijn er velerlei verschillende types zorg in de streek Opsterland. Neem nou ergotherapie, diëtetiek, logopedie, podotherapie of ook audicien, stoppen met roken, haptonomie, psychologische zorg, plastische chirurgie. De vergoedingen kunnen sterk afwijken bij De Goudse en VGZ. Controleer de voorwaarden van jouw verzekeraar om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of lees direct alles over Zorgpolis Enkel-voetorthese.

Verzekeringskantoor in Terwispel

Houd jij van een persoonlijke afspraak t.a.v. de zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Terwispel. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige geeft advies m.b.t. pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De adviseur kijkt naar jouw persoonlijke situatie, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Dit kan bij de expert op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Terwispel