Loading...

Zorgverzekering Swifterbant Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Vanaf half november tot eind december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Swifterbant. Bijvoorbeeld naar VGZ, CZ, Menzis, Achmea, FBTO. Ook in 2023 is de basisdekking aangepast. Het is slim om de huidige verzekering eens kritisch te bekijken. Klopt deze actuele polis met wat jij belangrijk vindt? Via een slimme zorgvergelijker kan men rap en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende spot je een polis die past bij jouw wensen en budget. Bepaal je eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies eventueel nog voor aanvullende zekerheden zoals beweegzorg / chiropractie. Het overstappen is binnen 5 minuten afgehandeld.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Overstappen zonder gedoe
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een geschikte zorgverzekering is tamelijk niet eenvoudig. Termen als Ziekenfonds en Zorgaanbieders vliegen je om de oren. Er zijn talloos veel assuranten, van Avéro Achmea of National Academic tot bijv. Ik en Stad Holland. Hoe vind ik een goede verzekeraar? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Met behulp van onze zorgvergelijker vind je snel en eenvoudig een duidelijke verzekering die matcht met jouw zorgbehoefte. Meer info? Op onze website lees je makkelijke adviezen over de eigen risico, basisverzekering, collectieve zorgverzekering, naturapolis, restitutiepolis. Je kunt hier ook terecht voor Sonnega zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Swifterbant? De prijzen van de basisverzekeringen variëren enorm, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Door een prijsvergelijking kan je al gauw een paar euro besparen. Wat de voordeligste verzekering is is niet voor iedereen hetzelfde. De hoogte van de premie kent z’n oorsprong in hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Aan de hand van onze vergelijker – met bruikbare filters – tref je gelijk welke assuradeur in jouw geval het goedkoopste is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot eind januari 2023. Meer voordeel behalen op je verzekering? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €585). Let wel: zo’n goedkope zorgverzekering van aanbieders als Besured, Promovendum, HEMA, Anderzorg is in de regel een budgetpolis of naturapolis. Er is dan vaak sprake van dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-swifterbant


Meest gekozen zorgpolis in Swifterbant?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. Je kunt kiezen uit meerdere aanbieders met op hun beurt weer allerlei producten. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis is iets voor mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Rockanje afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Wellicht een verzekering van Zilveren kruis, Bewuzt, Interpolis, Univé. Op deze site tref je veel besproken aspecten die even jouw aandacht nodig hebben. Aan de hand van deze hulp zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering heb je de keuze uit een natura- of restitutie verzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is overal hetzelfde. Wel verschillen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je het volledige bedrag krijgt. Met een restitutiepolis heb je vrije keuze qua zorgverleners en ziekenhuizen voor bijvoorbeeld Cushing-syndroom of Hirsutisme, echter ook Nagebootste stoornis en Syndroom van Sturge-Weber. Dit is vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kan je naar circa 90% van de zorgverleners en ziekenhuizen. Restitutie is duurder dan natura.


2. Hoogte eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf betaalt als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2023 is dit €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €200 (niet meer dan €500). Het voordeel is een aantrekkelijke prijs. Voel jij je vitaal, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan kun je het overwegen. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Naast de basispolis zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Denk aan een extra polis voor tandarts, brillen en lenzen, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen. Ben jij overgeleverd aan specialistische zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Kijk van tevoren of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via het bedrijf, een gemeente (Dronten) of juist een school. Je hebt recht op een goedkoper tarief (doorgaans max. 10 procent korting). In de praktijk is het niet altijd goedkoper. Alle collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je unieke behoeftes voor zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Swifterbant?
Snel aftrappen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Daarvoor is er een verzekeringskantoor in Swifterbant of omgeving. Let op: geen tijd? Dan kan dit ook nu en nog effectiever online. Op deze pagina vind je een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €485).
 3. Wil je een natura- of restitutiepakket (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(75% vergoed tot € 750).
 6. Neem een besluit over de dekking voor fysiotherapie (onder andere 36 behandelingen).
 7. Selecteer de gewenste vergoeding aangaande brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (een optie is United Consumers oversluiten) en de overstap is online snel rond.

Welke kosten worden er vergoed in Swifterbant?

Jouw basispolis staat garant voor de meeste zorgkosten in Swifterbant. Op die manier staat de verzekeraar garant voor onder andere Bloedonderzoek, Ziekenvervoer, Ziekenhuis, Huisarts en tevens Revalidatiezorg, Wijkverpleging, Logopedie, Dieetadvies. Controleer de kleine letters van je actuele verzekeraar om te achterhalen wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en met welke eigen risico. Op deze pagina tref jij enkele erkende zorgverleners in de provincie Flevoland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen bij de meeste soorten klachten. De dokter probeert iets te doen, doet een basisonderzoek, en neemt contact op met een ziekenhuis. Een consult bij de huisarts in Swifterbant wordt betaald vanuit de basispakketten. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een intensieve ziekenhuisopname? Een basisverzekering staat hiervoor garant. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Noemenswaardig: loop na of de assuradeur afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Flevoland. Is er geen contract? Het is mogelijk dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Swifterbant. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt via het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen t/m 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies dan voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Swifterbant? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet gedekt uit het basispakket. Dit geldt alleen bij een medische ingreep of speciale hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €55 per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basispolis betaalt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Je audicien in Swifterbant moet een contract hebben afgesloten met je verzekering. Ook vind je een aantal verschillende types zorg in de buurt van Dronten. Denk aan: logopedie, kraamzorg, ergotherapie, podotherapie maar ook psychologische zorg, apotheek, plastische chirurgie, stoppen met roken, haptonomie. De financiële compensaties lopen sterk uiteen bij CZ en PMA. Controleer de dekking van je verzekering om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of bekijk meteen meer over Zorgpolis Daisy-speler.

Verzekeringskantoor in Swifterbant

Prefereer jij een “echt” gesprek m.b.t. een zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Swifterbant. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De deskundige helpt jou omtrent hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De specialist bespreekt de stand van zaken, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak levert soms wel meer dan €250 op. Het kan op het verzekeringskantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Deskundig advies.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Swifterbant