Loading...

Zorgverzekering Sondel Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. In november en december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Sondel. Populaire keuzes zijn CZ, Menzis, FBTO, VGZ, OHRA. Ook in 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is dus slim om de huidige verzekering nog eens door te lezen. Past de bestaande polis bij jouw situatie? Geholpen door de praktische zorgvergelijker kan je vlug en gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier selecteer je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Beslis over eigen risico, kies voor natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende verzekeringen als bijv. mantelzorg + EHBO-advies. Overstappen van polis is in een paar minuutjes afgehandeld.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Gratis overstapservice
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een goede zorgverzekering is soms frustrerend. Termen als Acceptatieplicht en Overstappen vliegen je om de oren. Ze ontvangen je graag als klant, van C4Me of OZF tot De Friesland en Stad Holland. Hoe ontdek ik een voordelige verzekeringspolis? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Middels een zorgvergelijker vind je gelijk en eenvoudig een geschikte verzekering die aansluit op de individuele wensen. Is het lastig? Hier check je bruikbare adviezen over de aanvullende verzekering, restitutiepolis, basisverzekering, naturapolis, eigen risico. Of klik meteen verder naar Serooskerke zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Sondel? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen wisselen sterk, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Om die reden kan de polis al snel wat goedkoper. De laagste premie verschilt per persoon. De vergoeding hangt o.a. af van mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Met onze vergelijker – met handige zoekfuncties – tref jij binnen enkele minuten welke verzekeraar de laagste premie vraagt. Overstappen kan van 12 november 2022tot maximaal eind januari 2023. Nog meer besparen op je verzekering? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €685). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van partijen als HEMA, Nationale Nederlanden, Anderzorg, Promovendum betreft vaak een budgetpolis (naturapolis). Het nadeel is dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-sondel


Meest gekozen zorgpolis in Sondel?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. Je kunt terecht bij allerlei assuradeurs die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Posterholt afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Wellicht een verzekering van Zilveren kruis, Bewuzt, Univé, United Consumers. Verderop vind je een aantal variabelen waar je zeker op moet letten. Dankzij deze informatie zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering heb je de keuze uit een restitutie- of naturapolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen identiek. Wel schommelen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je heen kunt. Met een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorgverleners en ziekenhuizen voor aandoeningen als Beroepseczeem of Hazenlip, echter ook Organisch psychosyndroom en Vleesboom. Dit heet vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis kun je terecht bij alleen de gecontracteerde zorgaanbieders. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf bijdraagt als je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 is dat €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig hoger eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €100 (niet meer dan €500). Jouw “win” is een aantrekkelijke prijs. Gebruik je weinig zorg, en heb je wat spaargeld liggen? Overweeg het gerust. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende dekking kiezen

Behalve het basispakket kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Denk aan een extra aanvulling voor medische hulp buitenland, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen. Gebruik je ook veelvoudig unieke zorgbehandelingen? Dan loont een aanvullende dekking. Kijk van tevoren of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, een gemeente (De Friese Meren) of via een hogeschool / universiteit. Je ontvangt een lagere premie (korting van 5-10%). In de praktijk betaal je juist meer voor de polis. Alle collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je unieke behoeftes voor zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Sondel?
Vandaag aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Dan maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Sondel of in een omliggende plaats. Let op: het kan nog sneller en gemakkelijker d.m.v. internet. Op deze pagina vind je een handig stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Kies voor natura- of restitutie pakket (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €500).
 6. Neem een besluit over de module behandelingen voor fysiotherapie (kies bijv. achttien keer).
 7. Beslis over de gewenste vergoeding t.a.v. brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (denk aan bijv. Avéro Achmea afsluiten) en stap direct online over.

Welke kosten worden er vergoed in Sondel?

Het basispakket vergoedt veel zorgkosten in Sondel. Zodoende hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijvoorbeeld Medicijnen, Ziekenhuis, Ziekenvervoer, Bloedonderzoek en tevens Verloskundige zorg, Revalidatiezorg, Gehandicaptenzorg, Logopedie. Bekijk de polisvoorwaarden van de huidige verzekeraar om te zien welk deel de verzekeraar dekt, en met welke eigen risico. Op onze website check je meerdere veel voorkomende zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts bij de meeste soorten klachten. De dokter helpt waar mogelijk, stelt vast wat er loos is, en verwijst je eventueel door. Jouw bezoek aan de huisarts in Sondel wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Te maken met een verblijft in ziekenhuizen? Een basisverzekering staat hiervoor garant. Je betaalt hier wel eigen risico. Let op: verifieer of de verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Friesland. Is dit niet mogelijk? Je kunt in de situatie terecht komen dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Sondel. Moet ik zelf betalen? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald via het basispakket. Altijd wel voor: mensen onder de 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Ga dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Sondel? Lenzen of brillen worden niet teruggeboekt uit de basisverzekering. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische reden of of optische hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €60 per jaar tot €300 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? Het basispakket keert 75% uit van de kosten voor een hoortoestel. Je audicien in Sondel is dan wel genoodzaakt een contract met je verzekering. Daarnaast zijn er meerdere soorten zorg in en rondom De Friese Meren. Bijvoorbeeld: podotherapie, logopedie, diëtetiek, kraamzorg en psychologische zorg, audicien, plastische chirurgie, haptonomie, apotheek. De vergoedingen lopen sterk uiteen bij CZdirect of PNOZorg. Bestudeer de dekking van je verzekering om te zien waar je recht op hebt. Of raadpleeg onze pagina over Zorgpolis Bedhek.

Verzekeringskantoor in Sondel

Wil je het liefsteen persoonlijke afspraak inzake de zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Sondel. In de volksmond: een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige adviseert jou t.a.v. hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De specialist inventariseert de stand van zaken, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Je kunt afspreken op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • 1 op 1 afspraken.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Sondel