Loading...

Zorgverzekering Sliedrecht Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander moet een zorgverzekering hebben. Vanaf november kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Sliedrecht. Denk bijvoorbeeld aan FBTO, Achmea, CZ, OHRA, Menzis. In 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is geen gek idee om jouw lopende verzekering nog eens door te lezen. Matcht jouw afgesloten polis met wat jij belangrijk vindt? Via onze handige zorgvergelijker kan jij vlug en gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier spot jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies de hoogte van het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies eventueel nog voor aanvullende dekkingen als tandheelkundige hulp plus orthodontie. Overstappen van aanbieder is binnen mum van tijd afgehandeld.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Probleemloos overstappen
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Maak jouw verzekering persoonlijk

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een zorgverzekering op maat is nogal lastig. Feiten zoals Aanvullende zorg of Polisvoorwaarden zal je moeten overwegen. Je kunt bijna overal wel terecht, van De Amersfoortse of PNOZorg tot o.a. CZdirect en UMC Zorgverzekering. Hoe ontdek ik een betrouwbare verzekering? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Geholpen door een zorgvergelijker tref je vlug en makkelijk een goede verzekering die spoort met je zorgbehoefte. Meer info? Op deze pagina check je bruikbare informatie met betrekking tot de aanvullende verzekering, basisverzekering, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, eigen risico. Of klik meteen verder naar Schildwolde zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Sliedrecht? De prijzen van de basisverzekeringen variëren regelmatig, terwijl de inhoud hetzelfde is. Daardoor kan je al gauw een paar euro besparen. De laagste premie kan per persoon verschillen. Het maandelijkse bedrag kent z’n oorsprong in hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. D.m.v. onze vergelijker – met bruikbare filters – tref je snel welke partij voor jouw scenario het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot eind januari 2023. Meer voordeel behalen op jouw premie? Verhoog je eigen risico (bijv. €785). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als HEMA, Anderzorg, Nationale Nederlanden, Promovendum is in veel gevallen een natura- of budgetpolis. Er is dan vaak sprake van dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-sliedrecht


Meest gekozen zorgpolis in Sliedrecht?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. We onderscheiden veel verschillende assuradeurs die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Peest afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Het kan gaan om een polis van Zilveren kruis, Bewuzt, Interpolis, Univé. Hieronder ontdek je betekenisvolle aspecten die van belang zijn. Met deze informatie kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je kiezen uit een naturaverzekering en een restitutieverzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering verschilt eigenlijk niet. Wel wisselen de zorgadressen waar je complete dekking hebt. D.m.v. een restitutiepolis kun je terecht bij alle zorgverleners voor onder andere Darmpoliep of Hereditaire Motorische en Sensorische Neuropathieën, en tevens voor bijv. Mysofobie en Staar. Dit heet vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kun je terecht bij circa 90% van de ziekenhuizen/zorginstellingen. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf bijdraagt wanneer je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2023 ligt dit op €385. Je kunt kiezen voor het vrijwillige eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €400 (de max is €500). Jouw “win” is lagere maandlasten. Ben je gezond, en heb je voldoende geld liggen? Denk er eens rustig over na. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Naast de basisverzekering kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Veel gekozen: een extra verzekering voor fysiotherapie, brillen en lenzen, tandarts, alternatieve geneeswijzen. Maak je veelvuldig gebruik van unieke zorgbehandelingen? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Duik dan even in de materie of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via jouw zaak, je gemeente (Sliedrecht) of mogelijk een hogeschool / universiteit. Je krijgt een lagere premie (vaak ligt de korting rond de 10%). Soms betaal je juist meer voor de polis. Sommige collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw specifieke zorgvragen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Sliedrecht?
Snel aftrappen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Daarvoor kan je naar een verzekeringskantoor in Sliedrecht of in een omliggende plaats. Goed om te weten: het kan nog sneller en eenvoudiger online. Hieronder vind jij een handig stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €385).
 3. Kies voor natura- of restitutie verzekering (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Bepaal het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (onder andere 6 behandelingen).
 7. Neem besluit over de gewenste vergoeding voor brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (bijvoorbeeld Menzis vergelijken) en het overstappen online is zo geregeld.

Wordt alle zorg vergoed in Sliedrecht?

Jouw basisverzekering vergoedt een groot deel van de zorgkosten in Sliedrecht. Daarmee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van zaken als Medicijnen, Huisarts, Bloedonderzoek, Ziekenvervoer. Maar denk ook aan Wijkverpleging, Dieetadvies, Gehandicaptenzorg, Verloskundige zorg. Inventariseer de polisvoorwaarden van je actuele dekking en zie meteen wat precies vergoed wordt, en onder welke condities dit geldt. Scroll verder, daar bekijk jij een paar vaak voorkomende zorgverleners in de provincie Zuid-Holland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts indien je last hebt van klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt een diagnose, en kan je verwijzen naar een expert. Gebruik van jouw huisarts in Sliedrecht wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Uitzonderingen zijn een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een opname in een ziekenhuis? Het basispakket zal hiervoor zorgen. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Handig: inventariseer of jouw verzekering afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Zuid-Holland. Behoort dat niet tot de opties? Het is mogelijk dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Sliedrecht. Moet ik zelf betalen? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald via de basisverzekering. Uitzondering op de regel: jeugd tot de 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Selecteer dan de aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Sliedrecht? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Enige uitzondering is een medische noodzaak of of optische hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €45 per jaar tot €300 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basisverzekering dekt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. De audicien in Sliedrecht moet een contract hebben afgesloten met de verzekeringsmaatschappij. Buiten dit onderscheiden we nog meerdere zorginstanties in de regio Sliedrecht. Neem nou podotherapie, kraamzorg, diëtetiek, logopedie en ook haptonomie, audicien, psychologische zorg, stoppen met roken, apotheek. De dekkingen kunnen sterk afwijken bij Besured of Salland. Check de kleine lettertjes van jouw polis voor de actuele vergoedingen. Of raadpleeg onze pagina over Zorgpolis Anticonceptiepil.

Verzekeringskantoor in Sliedrecht

Wil je het liefstface to face contact ten aanzien van de zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een verzekeringsmaatschappij in Sliedrecht. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De specialist adviseert jou m.b.t. hypotheken, verzekeringen en pensioenen. Deze persoon controleert de stand van zaken, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Je kunt afspreken op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kennis van zaken.
 • Voor al je vragen.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Sliedrecht