Loading...

Zorgverzekering Schoonebeek Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf half november tot eind december kan je switchen van zorgverzekering in Schoonebeek. Denk bijvoorbeeld aan CZ, FBTO, Achmea, OHRA, Menzis. In 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het loont dus om het huidige contract goed te bekijken. Matcht deze geldende polis met jouw behoeften? Met behulp van een praktische zorgvergelijker kan iedereen snel en moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor zoek je een goede verzekering voor een goede prijs. Kies de hoogte van het eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies eventueel nog voor aanvullende zekerheden zoals bijvoorbeeld steunzolen + acupunctuur. Overstappen van aanbieder is in een paar minuutjes afgehandeld.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Probleemloos overstappen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een goede zorgverzekering is best niet makkelijk. Feiten zoals Wet BIG en Eigen bijdrage zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn nogal wat aanbieders, van CZ of ONVZ tot o.a. Ik en ZieZo. Hoe vind ik een aantrekkelijke verzekeraar? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Met behulp van deze zorgvergelijker detecteer je rap en ongecompliceerd een duidelijke verzekering die past bij je zorgwensen. Hulp nodig? Op onze website tref je handige adviezen aangaande de basisverzekering, naturapolis, restitutiepolis, aanvullende verzekering, eigen risico. Bekijk ook meer info over Ruigahuizen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Schoonebeek? De prijzen van de basisverzekeringen schommelen doorgaans, terwijl je overal basisdekking hebt. Om die reden kan je al gauw een paar euro besparen. De goedkoopste polis is niet voor iedereen hetzelfde. De premie hangt o.a. af van soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Via onze vergelijker – met handige zoekfuncties – zoek jij binnen enkele minuten welke partij voor jou het meest voordelig is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot en met eind januari 2023. Lagere prijzen regelen op je polis? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €685). Herinnering: zo’n goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Besured, Nationale Nederlanden, Anderzorg, HEMA is vaak een budgetpolis (naturapolis). Er is dan vaak sprake van dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-schoonebeek


Meest gekozen zorgpolis in Schoonebeek?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023moet je enkele handelingen verrichten. We onderscheiden veel verschillende verzekeraars met op hun beurt weer allerlei producten. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Oud Ootmarsum afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Het kan gaan om een polis van Univé, Interpolis, Bewuzt, United Consumers. Hieronder lees je meer over cruciale aspecten die jou verder op weg helpen. Via deze aanwijzingen zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutieverzekering en een naturaverzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel variëren de zorgadressen waar je heen kunt. Via een restitutiepolis ben je welkom bij alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor o.a. Denkstoornis of Hersenontsteking, maar ook Lichen sclerosus en Shell-shock. Dit is vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering kan je naar enkel de deelnemende zorgverleners. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf bijdraagt wanneer je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 ligt dit op €385. Optioneel is een vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €400 (de max is €500). De reden hiervoor is een goedkope polis. Ben je gezond, en heb je wat spaargeld liggen? Denk er eens rustig over na. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Behalve het basispakket kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Denk aan een extra dekking voor brillen en lenzen, fysiotherapie, tandarts, alternatieve geneeswijzen. Maak je veelvuldig gebruik van een bepaald type zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Zoek zeker goed uit of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, gemeente (Emmen) of soms een onderwijsinstelling. Het voordeel is een goedkoper tarief (vaak ligt de korting rond de 10%). Vaak hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Deze collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw individuele wensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Schoonebeek?
Gelijk starten met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Daarvoor is er een verzekeringskantoor in Schoonebeek of in deze buurt. Goed om te weten: dit gaat nog een stuk vlotter en nog effectiever d.m.v. internet. Hier spot je een handig stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €385).
 3. Wil je een restitutie- of naturaverzekering (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (75% vergoed tot € 750).
 6. Neem een besluit over het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (o.a. zes keer).
 7. Bepaal de uitkering betreft lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (denk aan bijv. Avéro Achmea ziektekostenverzekering) en stap direct online over.

Welke kosten worden er vergoed in Schoonebeek?

De basispolis betaalt een groot deel van de zorgkosten in Schoonebeek. Op die manier ben je standaard verzekerd voor bijvoorbeeld Medisch specialist, Ziekenvervoer, Ziekenhuis, Medicijnen. Echter ook Gehandicaptenzorg, Logopedie, Verloskundige zorg, Revalidatiezorg. Inventariseer de polisvoorwaarden van jouw actuele dekking en controleer wat precies vergoed wordt, en met welke eigen risico. Op deze pagina lees je een aantal veel voorkomende zorgaanbieders in de provincie Drenthe.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor allerlei klachten. De dokter probeert iets te doen, doet een basisonderzoek, en verwijst je eventueel door. Gebruik van jouw huisarts in Schoonebeek wordt gedekt uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een intensieve ziekenhuisopname? Jouw basiszorgverzekering zal hiervoor zorgen. Je betaalt hier wel eigen risico. Let op: inventariseer of jouw verzekering afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Drenthe. Behoort dat niet tot de opties? Je kunt in de situatie terecht komen dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Schoonebeek. Wat betaalt mijn verzekeraar? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt via de basispolis. Dat gaat niet op voor kinderen tot en met 17 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Selecteer dan de aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Schoonebeek? Lenzen of brillen zal niet worden vergoed binnen de basisverzekering. Dit geldt alleen bij een medische noodzaak of uitzonderlijke hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Deze modules verschillen enorm: van €55 per jaar tot €400 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt maximaal 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Een audicien in Schoonebeek is dan wel genoodzaakt een contract met de verzekeringsmaatschappij. Ook vind je allerlei zorginstellingen in de streek Emmen. Zoals podotherapie, logopedie, ergotherapie, kraamzorg of ook plastische chirurgie, psychologische zorg, haptonomie, stoppen met roken, apotheek. De financiële compensaties wisselen nogal bij AnderZorg of Ohra. Controleer de kleine lettertjes van je verzekeraar om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of lees direct alles over Dekking Vroeggeboorte.

Verzekeringskantoor in Schoonebeek

Heb jij het liefst face to face contact aangaande je zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Schoonebeek. Ook bekend als een assurantieadviseur. De deskundige zoekt alle uit omtrent verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De specialist inventariseert de stand van zaken, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit kan bij de expert op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Schoonebeek