Loading...

Zorgverzekering Scherpenzeel Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Ieder jaar kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Scherpenzeel. Dit kan o.a. naar OHRA, Menzis, FBTO, VGZ, CZ. In 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is niet zo gek om het huidige contract goed door te nemen. Klopt de actuele polis met jouw wensen. Aan de hand van een slimme zorgvergelijker mag ook jij rap en gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor vind jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Kies het eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en selecteer eventueel aanvullende polissen als gezinsplanning / homeopathie. Overstappen van verzekeraar is razendsnel afgewerkt.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Zonder kosten overstappen
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een zorgverzekering op maat is nogal ingewikkeld. Termen als Eigen bijdrage en Eigen risico komen veelvuldig voorbij. En er zijn tientallen polissen, van Besured of PNOZorg tot aan CZdirect en Zilveren Kruis. Hoe achterhaal ik een professionele verzekering? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Dankzij onze zorgvergelijker vind je vlug en eenvoudig een voordelige verzekering die in lijn is met de behoeften. Problemen? Op deze pagina spot je bruikbare details m.b.t. de basisverzekering, eigen risico, restitutiepolis, naturapolis, collectieve zorgverzekering. Lees ook alles over Roggel zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Scherpenzeel? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen schommelen vaak, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Zo kan je al gauw een paar euro besparen. Wat de scherpste premie is, kan per persoon verschillen. De kostprijs wordt bepaald door aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Via onze vergelijker – met handige zoekfuncties – zoek je gelijk welke polis voor jou het meest voordelig is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot en met eind januari 2023. Extra veel voordeel op de ziektekosten? Verhoog je eigen risico (bijv. €685). Let wel: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Nationale Nederlanden, HEMA, Promovendum, Besured is vaak een budgetpolis of naturapolis. Er is dan vaak sprake van dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-scherpenzeel


Betrouwbare zorgpolis in Scherpenzeel?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. Er zijn talloze aanbieders met verschillende polissen. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Oppenhuizen afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Dat kan zijn een polis van Bewuzt, Univé, Zilveren kruis, United Consumers. Hieronder vind je enkele begrippen die jou verder op weg helpen. Met behulp van deze informatie kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutie- of natura verzekering. De dekking van deze basispolissen verschilt eigenlijk niet. Wel wisselen de zorgverleners waar je heen kunt. D.m.v. een restitutiepolis heb je vrije keuze qua zorgaanbieders voor o.a. Chronisch vermoeidheidssyndroom of Herseninfarct, echter ook Mesothelioom en Status epilepticus. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering kun je terecht bij circa 90% van de zorgverleners en ziekenhuizen. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf “meebetaalt” als je jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 is dit €385. Je kunt kiezen voor een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €400 (max €500). Je profiteert van een betaalbare polis. Voel jij je vitaal, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Overweeg het gerust. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Naast de basisverzekering kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Denk aan een extra dekking voor medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, brillen en lenzen. Intensief gebruiker van extra aanvullende zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Kijk van tevoren of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via de baas, de gemeente (Weststellingwerf) of via een school. Je hebt recht op een lagere premie (vaak ligt de korting rond de 10%). Vaak betaal je juist meer voor de polis. Alle collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw wensen m.b.t. zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Scherpenzeel?
Vandaag beginnen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? In deze situatie vraag je advies van een verzekeringskantoor in Scherpenzeel of omgeving. Tip: je doet dit veel rapper en simpeler op internet. Onderstaand tref je de te nemen stappen.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Kies voor natura- of restitutiepolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(100% vergoed tot € 500).
 6. Bepaal de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (onder andere 12 behandelingen).
 7. Beslis over de dekking aangaande brillen en lenzen.
 8. Geef je wensen door ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (een optie is PMA ziektekosten) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Scherpenzeel?

De basispolis betaalt de meeste zorgkosten in Scherpenzeel. Daarmee hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijvoorbeeld Medisch specialist, Ziekenvervoer, Medicijnen, Ziekenhuis en Logopedie, Wijkverpleging, Geestelijke gezondheidszorg, Verloskundige zorg. Bekijk de voorwaarden van jouw huidige modules en bekijk wat de verzekeraar betaalt, en welk eigen risico er geldt. Hieronder tref je enige gangbare zorginstellingen in de provincie Gelderland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor allerlei klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, bepaalt wat er aan de hand is, en verwijst je eventueel door. Het bezoek aan de huisarts in Scherpenzeel is standaard gedekt in je basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een verblijft in ziekenhuizen? De basispolis dekt dit. Wel betaal je eigen risico. Goed om te weten: verifieer of de verzekeraar wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Gelderland. Behoort dat niet tot de opties? Het kan voorkomen dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Scherpenzeel. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt vanuit de basispolis. Altijd wel voor: kinderen tot en met 17 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Scherpenzeel? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet teruggeboekt uit de basispolis. Dit is echter anders bij een medische indicatie of hulpmiddelen als speciale lenzen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €60 per jaar tot €100 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basispolis betaalt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Je audicien in Scherpenzeel moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met je verzekeraar. Ook vind je een aantal soorten zorg in de buurt van Weststellingwerf. Bijvoorbeeld: podotherapie, logopedie, kraamzorg, ergotherapie en ook haptonomie, psychologische zorg, audicien, plastische chirurgie, apotheek. De dekkingen zijn erg wisselend bij De Friesland of Zilveren Kruis. Raadpleeg de afspraken van je polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of lees direct alles over Dekking Verdoving door middel van een roesje.

Verzekeringskantoor in Scherpenzeel

Geef jij de voorkeur aan 1 op 1 contact aangaande de zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met de verzekeringsmaatschappij in Scherpenzeel. In de volksmond: een assurantieadviseur. De deskundige zoekt alle uit inzake verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De deskundige bekijkt je privé-situatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak levert soms wel meer dan €250 op. Je kunt afspreken op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Scherpenzeel