Loading...

Zorgverzekering Schagen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument moet een zorgverzekering hebben. In de maanden november en december kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Schagen. Denk bijvoorbeeld aan Achmea, VGZ, FBTO, CZ, Menzis. Ook in 2022 verandert er voor jou het een en ander. Het is niet onverstandig om jouw lopende verzekering nog eens door te lezen. Klopt deze afgesloten verzekering nog met jouw situatie? Via onze scherpe zorgvergelijker kan jij direct, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan selecteer je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Kies het eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies aanvullende zekerheden zoals o.a. beweegzorg / mantelzorg. De overstap is binnen 5 minuten gedaan.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Hulp bij overstappen
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het achterhalen van een geschikte zorgverzekering is vaak gecompliceerd. Aspecten zoals Combinatiepolis + Niet-gecontracteerde zorg zijn voor velen onmisbaar. Je kunt bijna overal wel terecht, van De Amersfoortse of OZF tot bijvoorbeeld De Friesland en UMC Zorgverzekering. Hoe vind ik een voordelige aanbieder? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Geholpen door deze zorgvergelijker vind je snel en moeiteloos een aantrekkelijke verzekering die matcht met de behoeften. Meer info? Op deze website check je handige specificaties ten aanzien van basisverzekering, naturapolis, eigen risico, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering. Bekijk ook meer info over Rijnsaterwoude zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Schagen? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen fluctueren vaak, terwijl je overal basisdekking hebt. Hierdoor kun je eenvoudig besparen. Welke verzekering het goedkoopste is is niet voor iedereen hetzelfde. De premie wordt bepaald door vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. D.m.v. de vergelijk module – met uitgebreide functies – spot je supersnel welke verzekeraar in jouw geval het goedkoopste is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot maximaal eind januari 2022. Meer voordeel behalen op je polis? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €785). Vergeet niet: zo’n goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Besured, Promovendum, Anderzorg, Nationale Nederlanden is in de regel een budgetpolis (naturapolis). Het nadeel is dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-schagen


Populaire zorgpolis in Schagen?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 zijn er veel aspecten belangrijk. Je kunt kiezen uit meerdere partijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – wellicht overstappen en zorgpolis Oosterzee afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Wellicht een verzekering van Interpolis, Zilveren kruis, United Consumers, Bewuzt. Op deze site lees je meer over een aantal onderdelen waar je zeker op moet letten. Aan de hand van deze informatie kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je kiezen uit een naturapolis en een restitutiepolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel wisselen de zorginstellingen waar je complete dekking hebt. Via een restitutieverzekering kun je naar alle zorgaanbieders voor aandoeningen als Bloeding of Keratocyste, echter ook Pijnstoornis en Thalassemie. Dit heet vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis kan je naar alleen de gecontracteerde zorgverleners en ziekenhuizen. Restitutie is duurder dan natura.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf “meebetaalt” op het moment dat je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2022 is dit €385. Sommigen kiezen een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €100 (de max is €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn lagere maandlasten. Over gezondheid niet te klagen, en heb je wat spaargeld liggen? Overweeg het gerust. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op de basisverzekering kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Mogelijkheden: een extra verzekering voor fysiotherapie, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland. Maak je veelvuldig gebruik van een bepaald type zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Duik dan even in de materie of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: van je werkgever, gemeente (Schagen) of via een opleiding. Het voordeel is dan korting op jouw zorgverzekering (korting van 5-10%). Soms betaal je juist meer voor de polis. Veel collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je unieke behoeftes voor zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Schagen?
Snel beginnen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Hiervoor kan je naar een verzekeringskantoor in Schagen of rondom deze plaats. Goed om te weten: je doet dit veel rapper en nog effectiever op internet. Hierna check jij de te nemen stappen.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €785).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapakket (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (75% vergoed tot € 500).
 6. Bepaal de dekking voor fysiotherapie (bijvoorbeeld 9 keer p/jaar).
 7. Kies een vergoeding betreft lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (dat kan zijn C4Me ziektekosten) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Schagen?

De basisverzekering staat garant voor de meeste zorgkosten in Schagen. Op die manier ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijvoorbeeld Medicijnen, Ziekenvervoer, Huisarts, Bloedonderzoek. Maar denk ook aan Wijkverpleging, Dieetadvies, Logopedie, Ergotherapie. Bekijk de polisvoorwaarden van de actuele verzekering om te achterhalen wat precies vergoed wordt, en of je ook eigen risico moet betalen. Verderop spot je meerdere algemene zorgaanbieders in de provincie Noord-Holland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt indien je last hebt van klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt een diagnose, en neemt contact op met een ziekenhuis. Een afspraak bij je huisarts in Schagen wordt gedekt uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een intensieve ziekenhuisopname? Het basispakket dekt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Handig: inspecteer of de verzekeraar een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Noord-Holland. Is dit niet mogelijk? Het kan zijn dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Schagen. Wordt dit gedekt? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt vanuit het basispakket. Uitzonderingen zijn: kinderen tot en met 17 jaar en mensen met een chronische aandoening. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Schagen? Contactlenzen en brillen worden niet betaald uit het basispakket. Enige uitzondering is een medische reden of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €60 per jaar tot €400 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basispolis dekt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in Schagen is dan wel genoodzaakt een contract met jouw verzekeraar. Daarnaast zijn er een aantal zorginstellingen in en rondom Schagen. Bijvoorbeeld: diëtetiek, kraamzorg, logopedie, ergotherapie en ook apotheek, haptonomie, plastische chirurgie, psychologische zorg, stoppen met roken. De dekkingen vertonen grote verschillen bij Besured of United Consumers. Bekijk de condities van je verzekering om te checken hoeveel je krijgt. Of ga meteen naar Dekking Trippelstoel.

Verzekeringskantoor in Schagen

Geef jij de voorkeur aan een “echt” gesprek rondom een zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een ervaren verzekeringsmaatschappij in Schagen. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Deze persoon geeft advies op het gebied van verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De begeleider bespreekt de stand van zaken, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject levert soms wel meer dan €250 op. Het kan op het verzekeringskantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Schagen