Loading...

Zorgverzekering Rogat Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Ieder jaar kan je overstappen van zorgverzekering in Rogat. Veel gekozen partijen zijn VGZ, Achmea, Menzis, FBTO, CZ. Ook in 2022 kan er voor jou wat veranderen. Het is niet zo gek om jouw huidige polis eens kritisch te bekijken. Matcht deze huidige verzekering nog met jouw situatie? Geholpen door een handige zorgvergelijker kan je nu, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Zo selecteer je een goede verzekering voor een goede prijs. Selecteer je eigen risico, kies voor natura of restitutie, en regel je aanvullende dekkingen zoals beweegzorg en acnetherapie. Overstappen van polis is razendsnel afgehandeld.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Zonder kosten overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden van een goede zorgverzekering is tamelijk lastig. Termen als Tandartsverzekering of Betalingsachterstand zal je moeten overwegen. Er zijn talloos veel assuranten, van CZ of OZF tot bijv. FBTO en VvAA. Hoe vind ik een betaalbare verzekeringspolis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Middels onze zorgvergelijker tref je rap en moeiteloos een goede verzekering die klopt met jouw individuele wensen. Problemen? Op deze pagina bekijk jij handige gegevens m.b.t. de basisverzekering, eigen risico, aanvullende verzekering, naturapolis, restitutiepolis. Of klik meteen verder naar Puth zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Rogat? De tarieven van de basisverzekeringen variëren vaak, terwijl je overal basisdekking hebt. Door een prijsvergelijking kan de polis al snel wat goedkoper. Wat de scherpste premie is, kan per aanvraag verschillend zijn. De prijs hangt af van mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Met de vergelijk module – met handige zoekfuncties – spot jij binnen 1 minuut welke aanbieder de laagste premie vraagt. Overstappen kan van 12 november 2021tot en met eind januari 2022. Nog meer besparen op de ziektekosten? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €785). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Promovendum, HEMA, Anderzorg, Nationale Nederlanden betreft vaak een budgetpolis (naturapolis). Minpunt hiervan is je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-rogat


Populaire zorgpolis in Rogat?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2022 zijn er veel aspecten belangrijk. Er zijn talloze aanbieders die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Oirlo afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Dat kan zijn een polis van United Consumers, Interpolis, Zilveren kruis, Bewuzt. Op deze pagina lees je meer over een aantal variabelen die even jouw aandacht nodig hebben. Via deze informatie wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering zijn er 2 opties: een natura- of restitutie verzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is overal hetzelfde. Wel schommelen zaken als ziekenhuizen waar je complete dekking hebt. D.m.v. een restitutiepolis mag je kiezen voor iedere zorgaanbieders voor problemen zoals Cariës of Galsteenkoliek, maar ook Plots- en laatdoofheid en Vesico-vaginale fistel. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering kan je naar alleen de aangesloten zorgverleners. Een naturapolis is goedkoper.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf betaalt wanneer je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2022 bedraagt dit €385. Je kunt gaan voor een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €300 (max €500, €885 totaal). Je profiteert van lagere maandlasten. Ben je gezond, en beschik je over voldoende spaargeld? Neem het eens in overweging. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

In aanvulling op de basispolis kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Voorbeelden zijn een extra dekking voor tandarts, medische hulp buitenland, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen. Maak je veelvuldig gebruik van meer dan de standaard zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Neem dan goed door of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: van je werkgever, jouw gemeente (Meppel) of wellicht een opleiding. Jouw “win” is een goedkoper tarief (denk aan 5 tot 10 procent korting). Soms is het helemaal niet gunstig. Veel collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw individuele wensen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Rogat?
Gelijk aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In deze situatie is er een verzekeringskantoor in Rogat of in deze buurt. Echter, je doet dit veel rapper en nog effectiever d.m.v. internet. Onderstaand bekijk je de te nemen stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Kies voor natura- of restitutie pakket (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Neem een besluit over de module behandelingen voor fysiotherapie (dit kan zijn negen stuks per jaar).
 7. Selecteer de uitkering t.a.v. lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (dat kan zijn Zekur polis) en stap direct online over.

Welke kosten worden er vergoed in Rogat?

De basispolis dekt een groot deel van de zorgkosten in Rogat. Daarmee staat de verzekeraar garant voor o.a. Ziekenvervoer, Ziekenhuis, Medisch specialist, Bloedonderzoek en Geestelijke gezondheidszorg, Dieetadvies, Verloskundige zorg, Logopedie. Check de polisvoorwaarden van jouw actuele verzekeraar en controleer wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en met welke eigen risico. Hieronder tref je enige algemene zorgaanbieders in de provincie Drenthe.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen voor allerlei klachten. De dokter helpt waar mogelijk, stelt vast wat er loos is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Rogat is standaard gedekt in je basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Is er sprake van een opname in een ziekenhuis? Jouw basiszorgverzekering zal hiervoor zorgen. Je betaalt hier wel eigen risico. Goed om te weten: loop na of je verzekering wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Drenthe. Wordt dat een lastig verhaal? Het komt regelmatig voor dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Rogat. Moet ik zelf betalen? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald uit de basispolis. Altijd wel voor: mensen onder de 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies in dat geval individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Rogat? Contactlenzen en brillen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Dit is echter anders bij een medische indicatie of hulpmiddelen als speciale lenzen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €45 per jaar tot €500 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering keert 75% uit van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. De audicien in Rogat zal wel een contract moeten hebben met jouw verzekeraar. Er zijn nog vele zorginstanties in de buurt van Meppel. Onder andere: diëtetiek, ergotherapie, kraamzorg, podotherapie of ook apotheek, audicien, stoppen met roken, haptonomie, plastische chirurgie. De tegemoetkomingen kunnen sterk afwijken bij AnderZorg en ZieZo. Check de condities van de verzekering om te checken hoeveel je krijgt. Of bekijk meteen meer over Dekking Spiraal.

Verzekeringskantoor in Rogat

Wil je het liefsteen “echt” gesprek omtrent je zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een verzekeringsmaatschappij in Rogat. Ook bekend als een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige helpt jou op het gebied van pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De begeleider bekijkt jouw omstandigheden, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan je flink wat geld opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar soms ook gewoon thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Rogat