Loading...

Zorgverzekering Ratum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Aan het einde van het jaar mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Ratum. Bijvoorbeeld naar Menzis, CZ, Achmea, VGZ, OHRA. Ook in 2023 is de basisdekking aangepast. Het is geen gek idee om de huidige verzekering goed te bekijken. Klopt deze bestaande polis nog met jouw situatie? Met behulp van deze scherpe zorgvergelijker kun je vlug en makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Dan zoek je een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies de hoogte van het eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende verzekeringen zoals o.a. kraamzorg en orthodontie. Overstappen van polis is binnen 2 minuten gepiept.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een geschikte zorgverzekering is redelijk moeilijk. Aspecten zoals Medicijnbeleid of SKGZ zal je moeten overwegen. Je kunt bijna overal wel terecht, van AnderZorg of OZF tot aan HEMA en Salland. Hoe vind ik een goede verzekeraar? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Dankzij onze zorgvergelijker tref je direct en zonder problemen een geschikte verzekering die in lijn is met je wensen. Is het lastig? Op deze pagina bekijk je bruikbare adviezen met betrekking tot de collectieve zorgverzekering, basisverzekering, naturapolis, eigen risico, aanvullende verzekering. Bekijk ook meer info over Westerland zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Ratum? De kosten van de basisverzekeringen verschillen regelmatig, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Daardoor kan je al gauw een paar euro besparen. De laagste premie verschilt per persoon. De kostprijs komt tot stand door type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Middels ons vergelijk script – met uitgebreide functies – spot je snel welke verzekering de laagste premie vraagt. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot januari 2023. Meer voordeel behalen op je verzekering? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €585). Let op: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Besured, Nationale Nederlanden, HEMA, Anderzorg is meestal wel een budget- of naturapolis. Je hebt te maken met beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-ratum


Betrouwbare zorgpolis in Ratum?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. We onderscheiden veel verschillende assuradeurs die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Valkenburg afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Het kan gaan om een polis van Interpolis, United Consumers, Univé, Bewuzt. Op deze pagina lees je meer over belangrijke aspecten die even jouw aandacht nodig hebben. Met behulp van deze informatie kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering maak je de keuze voor een naturapolis en een restitutiepolis. De dekking van deze basispolissen is overal hetzelfde. Wel verschillen de zorgverleners waar je complete dekking hebt. Dankzij een restitutiepolis mag je kiezen voor iedere zorgverleners en ziekenhuizen voor o.a. Boviene virus diarree of Fragiele-X-syndroom, echter ook Krentenbaard en Siamese tweeling. Men spreekt van vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering kan je naar een stuk minder zorgaanbieders. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf “meebetaalt” als je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 is dat €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €400 (de max is €500). Het pluspunt is een lagere premie. Over gezondheid niet te klagen, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is het een prima optie. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Naast de basisverzekering bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Voorbeelden zijn een extra aanvulling voor alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, tandarts, medische hulp buitenland. Ben jij overgeleverd aan extra aanvullende zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Neem dan goed door of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: van je werkgever, de gemeente (Winterswijk) of juist een school. Het voordeel is een goedkoper tarief (vaak ligt de korting rond de 10%). Doorgaans betaal je juist meer voor de polis. Alle collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je wensenlijstje voor de zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Ratum?
Nu starten met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Hiervoor kan je naar een verzekeringskantoor in Ratum of in een omliggende plaats. Echter, het kan nog sneller en duidelijker op internet. Onderstaand tref jij onze handige stappen.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapakket (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (100% vergoed tot € 250).
 6. Geef je wens door voor de module behandelingen voor fysiotherapie (kies bijv. negen per jaar).
 7. Kies een vergoeding m.b.t. brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (denk aan bijv. ONVZ ziektekosten) en stap direct online over.

Wordt alle zorg vergoed in Ratum?

Jouw basispolis compenseert veel voorkomende zorgkosten in Ratum. Daarmee hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijv. Medicijnen, Ziekenhuis, Ziekenvervoer, Medisch specialist maar ook Wijkverpleging, Logopedie, Geestelijke gezondheidszorg, Revalidatiezorg. Check de condities van je huidige verzekering en zie meteen welke kosten je verzekering vergoed, en welk eigen risico er geldt. Op deze pagina bekijk jij een paar vaak voorkomende zorginstellingen in de provincie Gelderland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts bij de meeste soorten klachten. De dokter probeert iets te doen, stelt vast wat er loos is, en kan je verwijzen naar een expert. Een consult bij de huisarts in Ratum wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een behandeling in het ziekenhuis? Het basispakket dekt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Handig: trek even na of de verzekeraar afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Gelderland. Is er geen contract? Het komt regelmatig voor dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Ratum. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed via de basisverzekering. Dat gaat niet op voor jongeren tot 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Kies dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Ratum? Contactlenzen en brillen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische noodzaak of uitzonderlijke hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €65 per jaar tot €100 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basisverzekering dekt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. De audicien in Ratum moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met je verzekeraar. Er zijn nog meerdere zorgbedrijven in de gemeente Winterswijk. Zoals logopedie, podotherapie, ergotherapie, diëtetiek maar ook plastische chirurgie, stoppen met roken, haptonomie, audicien, apotheek. De vergoedingen lopen sterk uiteen bij AnderZorg en ZieZo. Raadpleeg de dekking van je verzekeraar om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgpolis Scleraschalen.

Verzekeringskantoor in Ratum

Geef jij de voorkeur aan een “echt” gesprek t.a.v. je zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een verzekeringsmaatschappij in Ratum. In de volksmond: een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige geeft advies t.a.v. verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De deskundige bekijkt jouw persoonlijke situatie, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan wel €200 per jaar opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Ratum