Loading...

Zorgverzekering Poppenwier Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf half november tot eind december kan je switchen van zorgverzekering in Poppenwier. Veel gekozen partijen zijn Menzis, VGZ, Achmea, OHRA, CZ. In 2022 zijn er een aantal wijzigingen. Het is slim om de huidige verzekering er nog eens bij te pakken. Matcht jouw afgesloten polis met jouw omstandigheden? Met medewerking van onze praktische zorgvergelijker kan jij vandaag nog, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan zoek je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Kies het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en selecteer eventueel aanvullende modules zoals o.a. vaccinaties plus gezinsplanning. Overstappen van aanbieder is binnen 2 minuten afgewerkt.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Gratis overstapservice
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden van een zorgverzekering die bij jou past is redelijk frustrerend. Feiten zoals Zorgverzekeringsfonds of GVS zal je moeten overwegen. Er zijn talloos veel assuranten, van Besured of OZF tot o.a. Delta Lloyd en VGZ. Hoe ontdek ik een geschikte verzekeringspolis? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Dankzij onze zorgvergelijker achterhaal je gelijk en probleemloos een goede verzekering die spoort met jouw zorgwensen. Meer info? Op deze website bekijk je praktische adviezen met betrekking tot de restitutiepolis, aanvullende verzekering, eigen risico, collectieve zorgverzekering, basisverzekering. Of klik meteen verder naar Oude-Tonge zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Poppenwier? De prijzen van de basisverzekeringen schommelen sterk, terwijl de inhoud hetzelfde is. Zo kun je al veel besparen. Wat de scherpste premie is, kan per persoon verschillen. De hoogte van de premie hangt o.a. af van het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Via de zorgvergelijker – met uitgebreide functies – bekijk je binnen enkele minuten welke assuradeur de laagste premie vraagt. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot uiterlijk 31 januari 2022. Wil je extra besparen op je polis? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €785). Let op: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als HEMA, Anderzorg, Nationale Nederlanden, Besured is in de regel een naturapolis (budgetpolis). Het nadeel is minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-poppenwier


Populaire zorgpolis in Poppenwier?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 moet jij een aantal stappen volgen. In Nederland kennen we allerlei assuradeurs met verschillende polissen. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – wellicht overstappen en zorgpolis Nieuwolda afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2022 die vrijwel alle zorg dekt. Dat kan zijn een polis van United Consumers, Interpolis, Univé, Zilveren kruis. Op deze pagina ontdek je cruciale aspecten die extra belangrijk zijn. Met deze hulp zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering maak je de keuze voor een natura- of restitutie verzekering. De inhoud van deze basispakketten is overal hetzelfde. Wel wisselen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je terecht kunt. Met een restitutieverzekering kun je terecht bij alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor onder andere Benauwdheid of Foetor ex ore, en tevens voor bijv. Oogziekte en Postpartumdepressie. Men spreekt van vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis kan je naar circa 90% van de ziekenhuizen/zorginstellingen. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je uit eigen portomonee betaalt als je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2022 is het ER €385. Je kunt gaan voor het vrijwillige eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €500 (de max is €500). Je profiteert van een goedkope polis. Ben je gezond, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is het een prima optie. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Naast de basispolis kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Opties: een extra dekking voor brillen en lenzen, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, tandarts. Intensief gebruiker van meer dan de standaard zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Neem dan goed door of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: van je werkgever, jouw gemeente (Súdwest-Fryslân) of via een opleiding. Je hebt recht op een lagere premie (korting van 5-10%). Soms is het niet altijd goedkoper. Veel collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw wensen m.b.t. zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Poppenwier?
Direct aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Dan is er een verzekeringskantoor in Poppenwier of in een omliggende plaats. Tip: geen tijd? Dan kan dit ook nu en nog effectiever via het internet. Hier tref je onze handige stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Wil je een natura- of restitutiepolis (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (100% vergoed tot € 500).
 6. Selecteer het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (bijvoorbeeld twaalf keer p/jaar).
 7. Kies de uitkering m.b.t. brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (een optie is ZorgDirect verzekering) en regel je overstap via internet.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Poppenwier?

Jouw basispakket betaalt veel voorkomende zorgkosten in Poppenwier. Zodoende hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor onder andere Huisarts, Medisch specialist, Ziekenhuis, Medicijnen. Maar denk ook aan Logopedie, Geestelijke gezondheidszorg, Verloskundige zorg, Wijkverpleging. Inventariseer de algemene voorwaarden van de huidige polis en controleer wat precies vergoed wordt, en onder welke condities dit geldt. Op onze website tref je een paar gangbare zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts wanneer je ergens mee zit. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, doet een basisonderzoek, en kan je verwijzen naar een expert. Jouw bezoek aan de huisarts in Poppenwier wordt gedekt uit het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dit speelt wel in het geval van bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een opname in een ziekenhuis? Jouw basiszorgverzekering betaalt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Handig: inventariseer of je verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Friesland. Is dit niet mogelijk? Het komt regelmatig voor dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Poppenwier. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed uit de basispolis. Uitzondering op de regel: mensen onder de 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Ga dan voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Poppenwier? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet teruggeboekt uit de basispolis. Enige uitzondering is een medische reden of hulpmiddelen als speciale lenzen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €50 per jaar tot €300 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basispolis dekt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Een audicien in Poppenwier moet een contract hebben afgesloten met je verzekering. Er zijn nog velerlei zorgbedrijven in de streek Súdwest-Fryslân. Bijvoorbeeld: podotherapie, diëtetiek, kraamzorg, logopedie of apotheek, audicien, plastische chirurgie, psychologische zorg, stoppen met roken. De dekkingen lopen sterk uiteen bij Besured of PNOZorg. Raadpleeg de dekking van jouw verzekeraar om te checken hoeveel je krijgt. Of ga meteen naar Dekking Positieve uitademingsapparatuur.

Verzekeringskantoor in Poppenwier

Geef jij de voorkeur aan face to face contact rondom een zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een deskundige verzekeringsmaatschappij in Poppenwier. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige helpt jou op het gebied van hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De specialist controleert de stand van zaken, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel €200 per jaar opleveren. Dit kan bij de expert op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • De zorgexpert.
 • 1 op 1 afspraken.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Poppenwier