Loading...

Zorgverzekering Oudehaske Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Rond november tot en met december kan je switchen van zorgverzekering in Oudehaske. Denk bijvoorbeeld aan Menzis, CZ, OHRA, VGZ, FBTO. Ook in 2023 is de basisdekking aangepast. Het is slim om jouw huidige polis nog eens door te lezen. Klopt jouw afgesloten zorgverzekering met jouw behoeften? Via een praktische zorgvergelijker kun je direct, moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier vind je een polis die past bij jouw wensen en budget. Selecteer je eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies aanvullende polissen zoals o.a. anticonceptie / mantelzorg. De overstap is razendsnel gedaan.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Gratis overstapservice
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een passende zorgverzekering is soms moeilijk. Termen als Ingezetene + Inkomensafhankelijke bijdrage vliegen je om de oren. Ze staan allemaal voor je klaar, van CZ of Pro Life tot o.a. CZdirect en VvAA. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een gewoon goede polis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Aan de hand van de zorgvergelijker vind je direct en makkelijk een goede verzekering die in lijn is met je individuele wensen. Hulp nodig? Op zorgverzekeringcentrum.nl vind jij nuttige gegevens over de naturapolis, restitutiepolis, eigen risico, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering. Bekijk ook meer info over Oostdijk zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Oudehaske? De tarieven van de basisverzekeringen schommelen nogal, terwijl je overal basisdekking hebt. Zo zijn grote besparingen mogelijk. Wat nu de laagste premie is, is niet voor iedereen hetzelfde. De vergoeding komt tot stand door eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Met de polisvergelijker – met bruikbare filters – check je binnen 1 minuut welke assuradeur voor jou het meest voordelig is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot uiterlijk 31 januari 2023. Wil je extra besparen op jouw zorgpolis? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €685). Let wel: zo’n goedkope zorgverzekering van partijen als Besured, Nationale Nederlanden, Anderzorg, HEMA is in veel gevallen een budget- of naturapolis. Je hebt te maken met dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-oudehaske


Populaire zorgpolis in Oudehaske?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. In Nederland kennen we allerlei maatschappijen die weer verschillende verzekeringen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – wellicht overstappen en zorgpolis Naaldwijk afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Dat kan zijn een polis van Interpolis, Bewuzt, United Consumers, Zilveren kruis. Op deze site ontdek je een aantal factoren die van belang zijn. Dankzij deze tips kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering heb je de keuze uit een naturapolis en een restitutiepolis. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel variëren de zorgverleners waar je terecht kunt. D.m.v. een restitutieverzekering ben je welkom bij alle zorgaanbieders voor problemen zoals Berylliose of Hielvoet, maar ook Oedeem en Pseudologia fantastica. Dit heet vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering kan je naar alleen de gecontracteerde zorgverleners. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel wat je uit eigen portomonee betaalt wanneer je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2023 ligt dit op €385. Optioneel is een vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €400 (de max is €500). Jouw “win” is een goedkope polis. Gebruik je weinig zorg, en heb je voldoende geld liggen? Dan kun je het overwegen. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op de basispolis bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Denk aan een extra polis voor brillen en lenzen, fysiotherapie, tandarts, alternatieve geneeswijzen. Ben jij overgeleverd aan unieke zorgbehandelingen? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via het bedrijf, gemeente (De Friese Meren) of via een school. Je ontvangt een mooie korting op de polis (korting van 5-10%). Soms is het niet altijd goedkoper. De collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je wensenlijstje voor de zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Oudehaske?
Nu aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In deze situatie vraag je advies van een verzekeringskantoor in Oudehaske of in deze buurt. Let op: dit gaat nog een stuk vlotter en eenvoudiger via het internet. Onderstaand spot je een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Wil je een natura- of restitutie verzekering (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 100% vergoed tot €1000).
 6. Geef je wens door voor fysiotherapie behandelingen (dit kan zijn twaalf per jaar).
 7. Neem besluit over de dekking t.a.v. lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (een optie is HEMA) en stap direct online over.

Wat wordt er allemaal vergoed in Oudehaske?

Jouw basispakket dekt een groot deel van de zorgkosten in Oudehaske. Zo worden kosten gedekt van o.a. Medicijnen, Huisarts, Ziekenvervoer, Bloedonderzoek. Echter ook Verloskundige zorg, Logopedie, Geestelijke gezondheidszorg, Wijkverpleging. Check de polisvoorwaarden van jouw huidige dekking en controleer welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke voorwaarden. Op onze website spot je een paar vaak voorkomende zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor de meest gangbare klachten. Je dokter heeft veel kennis en bepaalt wat er aan de hand is, en neemt contact op met een ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Oudehaske wordt gedekt uit het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een verblijft in ziekenhuizen? De basisverzekering vergoedt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Handig: trek even na of je assuradeur een contract heeft met ziekenhuizen in Friesland. Behoort dat niet tot de opties? Het is mogelijk dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Oudehaske. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt vanuit de basisverzekering. Uitzondering op de regel: kinderen t/m 17 jaar en mensen met een chronische aandoening. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies dan voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Oudehaske? Contactlenzen en brillen worden niet teruggeboekt uit de basisverzekering. Dit geldt alleen bij een medische reden of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €65 per jaar tot €100 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basispolis vergoedt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Je audicien in Oudehaske zal wel een contract moeten hebben met je verzekeraar. Tevens zijn er vele zorginstanties in en rondom De Friese Meren. Neem nou podotherapie, diëtetiek, logopedie, ergotherapie maar ook haptonomie, psychologische zorg, plastische chirurgie, audicien, apotheek. De tegemoetkomingen vertonen grote verschillen bij AnderZorg of OZF. Raadpleeg de kleine lettertjes van jouw verzekeraar om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of lees direct alles over Dekking Oefentherapie tot 18 jaar.

Verzekeringskantoor in Oudehaske

Prefereer jij face to face contact aangaande de zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor de verzekeringsmaatschappij in Oudehaske. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. Deze persoon adviseert jou rondom verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De begeleider inventariseert je privé-situatie en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel €200 per jaar opleveren. Dit kan bij de expert op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • De zorgexpert.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Oudehaske