Loading...

Zorgverzekering Oudebildtzijl Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Aan het einde van het jaar kan je switchen van zorgverzekering in Oudebildtzijl. Veel gekozen partijen zijn Menzis, OHRA, VGZ, Achmea, CZ. In 2022 verandert er weer het een en ander. Het is dus slim om de verzekering van dit jaar goed door te nemen. Klopt deze actuele verzekering met jouw behoeften? Via een nuttige zorgvergelijker kan men gelijk, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier vind jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies de hoogte van het eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies eventueel nog voor aanvullende verzekeringen zoals bijvoorbeeld huidbehandelingen / tandheelkundige hulp. Overstappen van aanbieder is binnen 5 minuten geregeld.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Maak jouw verzekering persoonlijk

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een zorgverzekering die bij jou past is soms niet eenvoudig. Zaken als Zorgverzekering of Inkomensafhankelijke bijdrage vliegen je om de oren. Ze staan allemaal voor je klaar, van C4Me of PMA tot aan De Friesland en UMC Zorgverzekering. Hoe vind ik een professionele polis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Mede door de zorgvergelijker achterhaal je snel en zonder problemen een goede verzekering die past bij de zorgbehoefte. Kom je er niet uit? Op deze pagina lees jij bruikbare informatie m.b.t. de eigen risico, basisverzekering, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis. Zie ook meer over Oost-Souburg zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Oudebildtzijl? De premies van de basisverzekeringen schommelen doorgaans, terwijl de inhoud hetzelfde is. Zo kan je al gauw een paar euro besparen. Welke verzekering het goedkoopste is kan per aanvraag verschillend zijn. Het tarief hangt o.a. af van type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Via de zorgvergelijker – inclusief handige filters – bekijk je direct welke verzekeringspolis voor jou het meest voordelig is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2021 tot maximaal eind januari 2022. Meer voordeel behalen op jouw premie? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €785). Let op: zo’n goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Promovendum, HEMA, Nationale Nederlanden, Besured is doorgaans een budgetpolis (naturapolis). Je hebt te maken met minder flexibiliteit.

zorgverzekering-oudebildtzijl


De beste zorgpolis in Oudebildtzijl?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2022 zijn er veel aspecten belangrijk. In Nederland kennen we allerlei assuradeurs met verschillende polissen. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijv. overstappen en zorgpolis Mussel afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2022 die vrijwel alle zorg dekt. Het kan gaan om een polis van Univé, Zilveren kruis, Interpolis, United Consumers. Hieronder vind je betekenisvolle aspecten waar je zeker op moet letten. Via deze info zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering heb je de keuze uit een natura- of restitutie verzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is overal hetzelfde. Wel variëren de zorgadressen waar je 100% vergoed krijgt. Via een restitutiepolis kun je terecht bij alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor o.a. Breslow-dikte of Frégoli-syndroom, maar ook Leerstoornis en Syndroom van Turner. Dit heet vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering kan je naar enkel de deelnemende zorgverleners en ziekenhuizen. Restitutie is duurder dan natura.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf bijdraagt als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2022 is het ER €385. Optioneel is een vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €400 (max €500). Jouw “win” is een aantrekkelijke prijs. Over gezondheid niet te klagen, en kan je een hoog risico veroorloven? Neem het eens in overweging. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van de basisverzekering kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Opties: een extra dekking voor fysiotherapie, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen. Ben jij overgeleverd aan een bepaald type zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Duik dan even in de materie of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via de baas, de gemeente (het Bildt) of wellicht een school. Je krijgt dan korting op jouw zorgverzekering (max 10% op de basisverzekering). Soms is het niet altijd goedkoper. Veel collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw individuele wensen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Oudebildtzijl?
Direct starten met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Hiervoor maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Oudebildtzijl of in een omliggende plaats. Echter, geen tijd? Dan kan dit ook nu en eenvoudiger via internet. Hierna bekijk je de te nemen stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Kies voor restitutie- of natura verzekering (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 50% vergoed tot €1000).
 6. Selecteer fysiotherapie behandelingen (bijvoorbeeld 9 keer).
 7. Beslis over de uitbetalingen m.b.t. brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijvoorbeeld De Friesland) en de overstap is online snel rond.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Oudebildtzijl?

Jouw basispolis dekt veel voorkomende zorgkosten in Oudebildtzijl. Daarmee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van onder andere Ziekenvervoer, Ziekenhuis, Medicijnen, Bloedonderzoek en Ergotherapie, Geestelijke gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg, Revalidatiezorg. Check de voorwaarden van jouw actuele modules en ontdek welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke condities dit geldt. Op deze pagina check jij enige veel voorkomende zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts indien je last hebt van klachten. De dokter probeert iets te doen, bepaalt wat er aan de hand is, en verwijst je eventueel door. Het bezoek aan de huisarts in Oudebildtzijl wordt gedekt uit het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dat is anders bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een ziekenhuisopname? Het basispakket betaalt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Goed om te weten: inspecteer of de verzekering wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Friesland. Behoort dat niet tot de opties? Je kunt in de situatie terecht komen dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Oudebildtzijl. Wat wordt er betaald? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald vanuit de basisverzekering. Dat gaat niet op voor mensen onder de 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies dan voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Oudebildtzijl? De kosten voor brillen en lenzen worden niet vergoed vanuit de basispolis. Enige uitzondering is een medische ingreep of speciale hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €30 per jaar tot €200 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basispolis keert 75% uit van de aanschafprijs van een hoortoestel. Je audicien in Oudebildtzijl moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met jouw verzekeraar. Tevens zijn er velerlei zorginstanties in de regio het Bildt. Zoals diëtetiek, kraamzorg, ergotherapie, logopedie en psychologische zorg, apotheek, stoppen met roken, haptonomie, audicien. De tegemoetkomingen zijn erg wisselend bij HEMA en Pro Life. Raadpleeg de afspraken van jouw verzekeraar om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of lees direct alles over Dekking Oedeemtherapie tot 18 jaar.

Verzekeringskantoor in Oudebildtzijl

Heb jij het liefst face to face contact m.b.t. je zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een verzekeringsmaatschappij in Oudebildtzijl. In de volksmond: een assurantieadviseur. Hij of zij geeft advies omtrent verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De deskundige inventariseert je privé-situatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult levert soms wel meer dan €250 op. Het kan op het verzekeringskantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kennis van zaken.
 • Voor al je vragen.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Oudebildtzijl