Loading...

Zorgverzekering Opmeer Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument moet verplicht een zorgverzekering hebben. Vanaf november kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Opmeer. Veel gekozen partijen zijn OHRA, CZ, VGZ, Menzis, FBTO. In 2023 verandert er weer het een en ander. Het loont dus om jouw lopende verzekering er nog eens bij te pakken. Past deze actuele verzekering met jouw behoeften? Met behulp van de slimme zorgvergelijker kun je nu, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan selecteer je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Beslis over eigen risico, ga voor restitutie en natura, en selecteer eventueel aanvullende verzekeringen zoals anticonceptie + tandarts. De overstap is in een paar minuutjes geregeld.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Hulp bij overstappen
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een passende zorgverzekering is redelijk ingewikkeld. Begrippen als Collectiviteitskorting en Wanbetaler vliegen je om de oren. En er zijn tientallen polissen, van CZ of PMA tot aan De Friesland en United Consumers. Hoe achterhaal ik een betrouwbare aanbieder? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Met behulp van de zorgvergelijker achterhaal je direct en gemakkelijk een goede verzekering die spoort met jouw behoeften. Hulp nodig? Op deze website lees jij makkelijke details over de collectieve zorgverzekering, naturapolis, aanvullende verzekering, eigen risico, basisverzekering. Lees ook alles over Oirlo zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Opmeer? De kosten van de basisverzekeringen wisselen regelmatig, terwijl de dekking gelijk is. Zo kan de polis al snel wat goedkoper. Welke verzekering het goedkoopste is is niet voor iedereen hetzelfde. De kostprijs wordt bepaald door aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Aan de hand van de vergelijk module – met uitgebreide functies – check jij direct welke organisatie voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot januari 2023. Nog meer besparen op de ziektekosten? Verhoog je eigen risico (bijv. €885). Let wel: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Anderzorg, Nationale Nederlanden, Besured, Promovendum is meestal wel een natura- of budgetpolis. Er is dan vaak sprake van dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-opmeer


Betrouwbare zorgpolis in Opmeer?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. Je hebt keuze uit enorm veel partijen met verschillende polissen. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis past bij mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Mildam afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Bijvoorbeeld die van United Consumers, Univé, Interpolis, Zilveren kruis. Hierna bekijk je nuttige aspecten waar je zeker op moet letten. Dankzij deze hulp wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering zijn er 2 opties: een naturaverzekering en een restitutieverzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering verschilt eigenlijk niet. Wel fluctueren zaken als ziekenhuizen waar je heen kunt. Dankzij een restitutiepolis ben je welkom bij alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor aandoeningen als Ailurofobie of Ehlers-Danlos-syndroom, en tevens voor bijv. Lumbago en Pyromanie. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kan je naar alleen de aangesloten zorginstellingen. Een naturapolis is goedkoper.


2. Het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf “meebetaalt” op het moment dat je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2023 bedraagt dit €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig hoger eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €100 (maximaal €500). Jouw “win” is een minder hoge premie. Heb je niet vaak wat, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Overweeg het gerust. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Naast de basisverzekering zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Voorbeelden zijn een extra module voor brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, tandarts, medische hulp buitenland. Maak je veel gebruik van extra aanvullende zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Neem dan goed door of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: van je werkgever, een gemeente (Opmeer) of via een vereniging. Je hebt recht op korting op de premie (max 10% op de basisverzekering). Mogelijk liggen de prijzen hoger dan normaal. De collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je wensenlijstje voor de zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Opmeer?
Gelijk profiteren van ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? In deze situatie kan je naar een verzekeringskantoor in Opmeer of omgeving. Tip: geen tijd? Dan kan dit ook nu en eenvoudiger op internet. Hierna spot jij de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €785).
 3. Kies voor restitutie- of natura verzekering (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €1000).
 6. Selecteer de dekking voor fysiotherapie (onder andere 6 behandelingen).
 7. Beslis over de gewenste vergoeding betreft brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(een optie is OHRA vergoedingen) en regel je overstap via internet.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Opmeer?

Jouw basispakket dekt allerlei zorgkosten in Opmeer. Op die manier worden kosten gedekt van o.a. Ziekenhuis, Medisch specialist, Medicijnen, Huisarts maar ook Verloskundige zorg, Ergotherapie, Revalidatiezorg, Wijkverpleging. Bekijk de algemene voorwaarden van de huidige dekking en zie meteen wat de verzekeraar betaalt, en onder welke voorwaarden. Op onze website spot je een aantal algemene zorginstellingen in de provincie Noord-Holland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts bij de meeste soorten klachten. Je dokter heeft veel kennis en bepaalt wat er aan de hand is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Een afspraak bij je huisarts in Opmeer wordt gedekt uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dat is anders bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een intensieve ziekenhuisopname? Jouw basiszorgverzekering staat hiervoor garant. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Tip: inventariseer of jouw assuradeur een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Noord-Holland. Is er geen contract? Het kan zijn dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Opmeer. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed via de basisverzekering. Dat gaat niet op voor mensen onder de 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Ga dan voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Opmeer? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet vergoed vanuit de basispolis. Dit is echter anders bij een medische ingreep of hulpmiddelen als speciale lenzen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €75 per jaar tot €100 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering keert 75% uit van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. De audicien in Opmeer zal wel een contract moeten hebben met je verzekeraar. Tevens zijn er een aantal zorginstanties in de regio Opmeer. Bijvoorbeeld: podotherapie, logopedie, diëtetiek, ergotherapie of ook apotheek, psychologische zorg, audicien, stoppen met roken, haptonomie. De financiële compensaties vertonen grote verschillen bij Delta Lloyd en ONVZ. Check de condities van je verzekeraar om te zien waar je recht op hebt. Of ga meteen naar Dekking Medicijnen.

Verzekeringskantoor in Opmeer

Geef jij de voorkeur aan een persoonlijke afspraak inzake je zorgpolis? Je kan afspraken met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Opmeer. Ook bekend als een assurantieadviseur. De specialist zoekt alle uit m.b.t. verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De specialist bespreekt je (gezinssituatie en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Het kan op het verzekeringskantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • De zorgexpert.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Opmeer