Loading...

Zorgverzekering Oploo Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. In november en december kan je switchen van zorgverzekering in Oploo. Veel gekozen partijen zijn FBTO, Achmea, Menzis, OHRA, CZ. In 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is geen gek idee om de huidige verzekering er nog eens bij te pakken. Klopt deze afgesloten dekking nog met jouw situatie? Via een scherpe zorgvergelijker kun jij vandaag nog, moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Dan vind jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Kies de hoogte van het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies eventueel nog voor aanvullende zekerheden als bijv. fysiotherapie en ergotherapie. Het overstappen is echt zo geregeld.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Handige overstapservice
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een geschikte zorgverzekering is best complex. Aspecten zoals Gecontracteerde zorg of Eigen bijdrage zal je moeten overwegen. Er zijn nogal wat aanbieders, van ZorgDirect of Pro Life tot bijv. De Friesland en Stad Holland. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een goedkope verzekeraar? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Middels de zorgvergelijker achterhaal je snel en gemakkelijk een aantrekkelijke verzekering die klopt met jouw wensen. Kom je er niet uit? Hier check jij praktische details m.b.t. de naturapolis, restitutiepolis, basisverzekering, collectieve zorgverzekering, eigen risico. Lees ook alles over Oijen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Oploo? De prijzen van de basisverzekeringen variëren vaak, terwijl de inhoud hetzelfde is. Daardoor kan je al gauw een paar euro besparen. Wat de voordeligste verzekering is is afhankelijk van veel factoren. De prijs kent z’n oorsprong in vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Via de vergelijk module – met handige zoekfuncties – tref jij direct welke polis in jouw geval het goedkoopste is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot uiterlijk 31 januari 2023. Nog meer besparen op jouw premie? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €885). Vergeet niet: zo’n goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Besured, Promovendum, HEMA, Anderzorg is in veel gevallen een natura- of budgetpolis. Er is dan vaak sprake van beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-oploo


Veel gekozen zorgpolis in Oploo?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. In Nederland kennen we allerlei verzekeraars met op hun beurt weer allerlei producten. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis is iets voor mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Mijnsheerenland afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Wellicht een verzekering van Zilveren kruis, Interpolis, United Consumers, Univé. Op deze site tref je cruciale onderdelen die extra belangrijk zijn. Met deze info zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een naturapolis en een restitutiepolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is overal hetzelfde. Wel wisselen zaken als ziekenhuizen waar je terecht kunt. Met een restitutieverzekering heb je vrije keuze qua ziekenhuizen/zorginstellingen voor problemen zoals AIDS of Dermatofyt, maar ook Passieve immuniteit en Rosacea. Dit is vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering kan je naar minder zorgaanbieders. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf “meebetaalt” als je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2023 ligt dit op €385. Sommigen kiezen het vrijwillige eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €400 (max €500). De reden hiervoor is een lagere premie. Gebruik je weinig zorg, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Neem het eens in overweging. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekering kiezen

In aanvulling op de basispolis bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Opties: een extra module voor medische hulp buitenland, tandarts, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen. Ben jij overgeleverd aan extra aanvullende zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Kijk van tevoren of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via het bedrijf, gemeente (Sint Anthonis) of soms een opleiding. Het voordeel is een voordelige premie (max 10% op de basisverzekering). Vaak is het niet altijd goedkoper. De collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je wensenlijstje voor de zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Oploo?
Gelijk aanvangen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Dan vraag je advies van een verzekeringskantoor in Oploo of in een omliggende plaats. Echter, het kan nog sneller en duidelijker online. Hierna lees je onze handige stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €885).
 3. Kies voor restitutie- of natura pakket (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 75% vergoed tot €250).
 6. Neem een besluit over fysiotherapie behandelingen (bijvoorbeeld zes keer p/jaar).
 7. Bepaal de gewenste vergoeding voor lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(denk aan bijv. National Academic vergoedingen) en stap direct online over.

Wat wordt er allemaal vergoed in Oploo?

Het basispakket dekt allerlei zorgkosten in Oploo. Zodoende staat de verzekeraar garant voor bijv. Ziekenhuis, Huisarts, Medisch specialist, Ziekenvervoer en Verloskundige zorg, Dieetadvies, Ergotherapie, Geestelijke gezondheidszorg. Inventariseer de polisvoorwaarden van je huidige verzekering en bekijk wat de verzekeraar betaalt, en onder welke condities dit geldt. Verderop check jij enkele populaire zorgaanbieders in de provincie Noord-Brabant.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt indien je last hebt van klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, stelt vast wat er loos is, en neemt contact op met een ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Oploo wordt vergoed uit het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Uitzonderingen zijn een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een intensieve ziekenhuisopname? De basispolis staat hiervoor garant. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Noemenswaardig: inspecteer of je verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Noord-Brabant. Wordt dat een lastig verhaal? Het komt regelmatig voor dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Oploo. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed via het basispakket. Uitzondering op de regel: jeugd tot de 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Selecteer dan speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Oploo? Contactlenzen en brillen zal niet worden vergoed binnen de basisverzekering. Dit is echter anders bij een medische reden of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €30 per jaar tot €500 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basispolis betaalt maximaal 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. De audicien in Oploo is dan wel genoodzaakt een contract met de verzekeringsmaatschappij. Er zijn nog een aantal zorginstellingen in de regio Sint Anthonis. Bijvoorbeeld: ergotherapie, kraamzorg, diëtetiek, podotherapie en ook stoppen met roken, plastische chirurgie, audicien, psychologische zorg, apotheek. De tegemoetkomingen vertonen grote verschillen bij Ik of ONVZ. Controleer de kleine lettertjes van de verzekering om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of lees direct alles over Dekking Medicatie bij vruchtbaarheidsbehandelingen.

Verzekeringskantoor in Oploo

Wil je het liefsteen “echt” gesprek rondom een zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor de verzekeringsmaatschappij in Oploo. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De deskundige geeft advies op het gebied van hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De specialist checkt je privé-situatie en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan je flink wat geld opleveren. Het kan op het verzekeringskantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Oploo