Loading...

Zorgverzekering Ooltgensplaat Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Rond november tot en met december kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Ooltgensplaat. Dit kan o.a. naar CZ, Menzis, VGZ, OHRA, Achmea. Ook in 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het is slim om het huidige contract er nog eens bij te pakken. Klopt de geldende verzekering met jouw omstandigheden? Met medewerking van de nuttige zorgvergelijker kan je vandaag nog, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Dan vind je een goede verzekering voor een goede prijs. Kies de hoogte van het eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies aanvullende modules zoals vaccinaties / medische hulp buitenland. Overstappen van polis is in een paar minuutjes gedaan.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Snel overstappen
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een passende zorgverzekering is best moeilijk. Termen als Wlz + Combinatiepolis vliegen je om de oren. En er zijn tientallen polissen, van AnderZorg of PNOZorg tot o.a. De Goudse en Zekur. Hoe stap ik over naar een betrouwbare polis? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Geholpen door een zorgvergelijker bekijk je gelijk en ongecompliceerd een geschikte verzekering die past bij jouw zorgbehoefte. Is het lastig? Hier vind jij handige details m.b.t. de restitutiepolis, aanvullende verzekering, basisverzekering, eigen risico, collectieve zorgverzekering. Bekijk ook meer info over Noordbroek zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Ooltgensplaat? De prijzen van de basisverzekeringen variëren doorgaans, terwijl je overal basisdekking hebt. Zo kan je al gauw een paar euro besparen. Wat de scherpste premie is, is afhankelijk van veel factoren. Het tarief kent z’n oorsprong in het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Via de vergelijk module – inclusief handige filters – bekijk je binnen enkele minuten welke verzekeringspolis voor jouw scenario het goedkoopste is. Overstappen kan van 12 november 2022tot januari 2023. Meer voordeel behalen op jouw premie? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €885). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van partijen als Besured, Promovendum, Nationale Nederlanden, Anderzorg is in de regel een budgetpolis of naturapolis. Je hebt te maken met dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-ooltgensplaat


Veel gekozen zorgpolis in Ooltgensplaat?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023moet je met veel zaken rekening houden. Je hebt keuze uit enorm veel partijen met op hun beurt weer allerlei producten. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Meerlo afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Dat kan zijn een polis van Interpolis, Univé, United Consumers, Zilveren kruis. Hierna lees je meer over nuttige aspecten die jou verder op weg helpen. Met deze tips kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een naturaverzekering en een restitutieverzekering. De dekking van de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel verschillen de zorgadressen waar je heen kunt. Aan de hand van een restitutieverzekering kun je naar alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor o.a. Candida albicans of Haarnestcyste, maar ook Obsessie en Syndroom van Churg-Strauss. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kun je terecht bij alleen de gecontracteerde ziekenhuizen/zorginstellingen. Een restitutiepolis is duurder.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel wat je uit eigen portomonee betaalt als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2023 ligt dit op €385. Je kunt gaan voor een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €300 (max €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een aantrekkelijke prijs. Heb je niet vaak wat, en kan je een hoog risico veroorloven? Denk er eens rustig over na. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Behalve de basispolis zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Veel gekozen: een extra verzekering voor alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, tandarts, brillen en lenzen. Gebruik je ook veelvoudig specialistische zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Zoek zeker goed uit of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, je gemeente (Goeree-Overflakkee) of via een vereniging. Je krijgt een voordelige premie (vaak ligt de korting rond de 10%). In de regel is het niet altijd goedkoper. Veel collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw individuele wensen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Ooltgensplaat?
Nu aftrappen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Hiervoor kan je naar een verzekeringskantoor in Ooltgensplaat of omgeving. Let op: je doet dit veel rapper en gemakkelijker online. Hier tref jij de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapakket (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (€ 1000 of meer vergoed).
 6. Geef je wens door voor fysiotherapie behandelingen (onder andere 12 behandelingen).
 7. Beslis over een vergoeding t.a.v. brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (dat kan zijn ONVZ dekking) en de overstap is online snel rond.

Wordt alle zorg vergoed in Ooltgensplaat?

De basisverzekering staat garant voor allerlei zorgkosten in Ooltgensplaat. Op die manier hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijvoorbeeld Ziekenhuis, Medicijnen, Bloedonderzoek, Huisarts en tevens Gehandicaptenzorg, Verloskundige zorg, Geestelijke gezondheidszorg, Logopedie. Inventariseer de condities van je actuele polis om te achterhalen wat de verzekeraar betaalt, en onder welke voorwaarden. Hierna check je meerdere erkende zorginstellingen in de provincie Zuid-Holland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen wanneer je ergens mee zit. De dokter probeert iets te doen, doet een basisonderzoek, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Een afspraak bij je huisarts in Ooltgensplaat wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een opname in een ziekenhuis? Je basisverzekering dekt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Handig: inspecteer of jouw verzekeraar afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Zuid-Holland. Is er geen contract? Het kan voorkomen dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Ooltgensplaat. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt via het basispakket. Uitzondering op de regel: kinderen tot en met 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Kies dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Ooltgensplaat? Jouw bril en/of lenzen worden niet gedekt uit het basispakket. Dit geldt alleen bij een medisch belang of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €40 per jaar tot €400 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basisverzekering vergoedt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Je audicien in Ooltgensplaat moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met je verzekering. Tevens zijn er velerlei zorginstellingen in de regio Goeree-Overflakkee. Bijvoorbeeld: podotherapie, kraamzorg, ergotherapie, logopedie en ook stoppen met roken, audicien, psychologische zorg, apotheek, haptonomie. De financiële compensaties vertonen grote verschillen bij Avéro Achmea of ZieZo. Bekijk de dekking van de polis om te zien waar je recht op hebt. Of raadpleeg onze pagina over Dekking Kruiswerk lidmaatschap.

Verzekeringskantoor in Ooltgensplaat

Wil je het liefstface to face contact aangaande een zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Ooltgensplaat. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Hij of zij adviseert jou op het gebied van verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De begeleider checkt jouw omstandigheden, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Je kunt afspreken op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Ooltgensplaat