Loading...

Zorgverzekering Oldelamer Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander moet een zorgverzekering hebben. Aan het einde van het jaar mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Oldelamer. Populaire keuzes zijn Menzis, OHRA, Achmea, FBTO, CZ. In 2020 verandert er weer het een en ander. Het is slim om de verzekering van dit jaar eens kritisch te bekijken. Klopt deze geldende polis met jouw omstandigheden? Aan de hand van onze slimme zorgvergelijker mag ook jij nu, moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende zoek je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Beslis over eigen risico, ga voor restitutie en natura, en regel je aanvullende dekkingen zoals o.a. huidtherapie / opticien. Het overstappen is binnen 5 minuten afgewerkt.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Zonder kosten overstappen
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2020

Overstappen naar een zorgverzekering die bij jou past is soms gecompliceerd. Begrippen als Zorgpolis + Aanvullende verzekering komen veelvuldig voorbij. Ze staan allemaal voor je klaar, van Avéro Achmea of OZF tot bijv. Delta Lloyd en VGZ. Hoe stap ik over naar een goedkope verzekering? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Geholpen door een zorgvergelijker vind je snel en moeiteloos een betrouwbare verzekering die aansluit op jouw individuele wensen. Kom je er niet uit? Op onze website lees je makkelijke details over de collectieve zorgverzekering, eigen risico, aanvullende verzekering, naturapolis, basisverzekering. Of klik meteen verder naar Nijhuizum zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in juni 2021 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Oldelamer? De prijzen van de basisverzekeringen schommelen doorgaans, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Hierdoor kan de polis al snel wat goedkoper. De laagste premie kan per persoon verschillen. Het maandelijkse bedrag hangt o.a. af van type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. D.m.v. ons vergelijk script – met handige zoekfuncties – spot je snel welke assuradeur in jouw geval het goedkoopste is. Overstappen kan van 12 november 2019tot januari 2020. Extra veel voordeel op de verzekeringen? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €685). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Besured, Nationale Nederlanden, Anderzorg, HEMA is in de regel een natura- of budgetpolis. Een negatief aspects hiervan is: dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-oldelamer


Veel gekozen zorgpolis in Oldelamer?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2020 moet je enkele handelingen verrichten. Je hebt keuze uit enorm veel verzekeraars met op hun beurt weer allerlei producten. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis is geschikt? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – denk aan overstappen en zorgpolis Marken afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2020 met de meeste dekking. Bijvoorbeeld die van Zilveren kruis, Bewuzt, Interpolis, Univé. Hierna ontdek je veel besproken begrippen die even jouw aandacht nodig hebben. Dankzij deze informatie kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutieverzekering en een naturaverzekering. De dekking van deze basispolissen is bij iedereen gelijk. Wel schommelen zaken als ziekenhuizen waar je 100% vergoed krijgt. Via een restitutiepolis kun je terecht bij alle zorgverleners voor aandoeningen als Borstkanker of Dwarslesie, en tevens voor bijv. Leerstoornis en Syndroom van Usher. Dit heet vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering kun je terecht bij circa 90% van de zorgaanbieders. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf bijdraagt wanneer je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2020 is dit €385. Sommigen kiezen een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €500 (niet meer dan €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een betaalbare polis. Ben je gezond, en kan je een hoog risico veroorloven? Denk er eens rustig over na. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Buiten de basispolis kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Veel gekozen: een extra verzekering voor medische hulp buitenland, brillen en lenzen, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen. Gebruik je ook veelvoudig een bepaald type zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Duik dan even in de materie of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, de gemeente (Weststellingwerf) of soms een vereniging. Jouw “win” is korting op de premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). In de praktijk betaal je juist meer voor de polis. Veel collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je unieke behoeftes voor zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Oldelamer?
Gelijk profiteren van ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Daarvoor maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Oldelamer of in deze buurt. Maar geen tijd? Dan kan dit ook nu en eenvoudiger via het internet. Hier check jij de stappen die je doorloopt.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2020 te zoeken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €585).
 3. Kies voor restitutie- of natura pakket (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 75% vergoed tot €250).
 6. Kies de module behandelingen voor fysiotherapie (kies bijv. 27 stuks per jaar).
 7. Neem besluit over de dekking t.a.v. brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(denk aan bijv. C4Me dekking) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Wordt alle zorg vergoed in Oldelamer?

Jouw basispakket vergoedt een groot deel van de zorgkosten in Oldelamer. Hiermee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van onder andere Ziekenhuis, Huisarts, Bloedonderzoek, Medicijnen en tevens Logopedie, Verloskundige zorg, Revalidatiezorg, Dieetadvies. Controleer de kleine letters van de actuele polis om te zien welk deel de verzekeraar dekt, en of je ook eigen risico moet betalen. Op deze pagina check jij meerdere gebruikelijke zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen voor de meest gangbare klachten. De dokter helpt waar mogelijk, bepaalt wat er aan de hand is, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Het bezoek aan de huisarts in Oldelamer wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een verblijft in ziekenhuizen? De basisverzekering staat hiervoor garant. Wel betaal je eigen risico. Tip: controleer goed of de assuradeur een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Friesland. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan voorkomen dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Oldelamer. Wordt dit gedekt? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt via de basisverzekering. Uitzondering op de regel: kinderen t/m 17 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies in dat geval een aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Oldelamer? Contactlenzen en brillen worden niet betaald uit de basisverzekering. Dit geldt alleen bij een medisch belang of speciale hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €55 per jaar tot €400 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? Het basispakket vergoedt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. De audicien in Oldelamer zal wel een contract moeten hebben met je verzekeraar. Buiten dit onderscheiden we nog allerlei zorgbedrijven in de gemeente Weststellingwerf. Onder andere: podotherapie, ergotherapie, kraamzorg, diëtetiek of apotheek, stoppen met roken, plastische chirurgie, haptonomie, psychologische zorg. De tegemoetkomingen zijn erg wisselend bij De Amersfoortse en Promovendum. Bekijk de dekking van je polis voor de actuele vergoedingen. Of bekijk meteen meer over Dekking Kinderopvang bij ziekenhuisopname.

Verzekeringskantoor in Oldelamer

Prefereer jij een persoonlijke afspraak rondom jouw zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Oldelamer. In de volksmond: een assurantieadviseur. De specialist begeleidt jou m.b.t. pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De deskundige bespreekt jouw persoonlijke situatie, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit kan bij de expert op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Oldelamer