Loading...

Zorgverzekering Nijelamer Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf november mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Nijelamer. Veel gekozen partijen zijn CZ, VGZ, Menzis, OHRA, FBTO. In 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is niet onverstandig om jouw lopende verzekering er nog eens bij te pakken. Matcht deze afgesloten zorgverzekering met wat jij belangrijk vindt? Geholpen door onze nuttige zorgvergelijker kan jij vandaag nog, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan selecteer je een goede verzekering voor een goede prijs. Bepaal je eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies eventueel nog voor aanvullende zekerheden zoals manuele therapie en mindfulness. Het overstappen is echt zo gepiept.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een zorgverzekering op maat is best moeilijk. Zaken als Vrije artsenkeuze en Tweedelijnszorg komen veelvuldig voorbij. Er zijn nogal wat aanbieders, van Promovendum of OZF tot aan De Goudse en UMC Zorgverzekering. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een gewoon goede verzekering? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Aan de hand van een zorgvergelijker vind je direct en gemakkelijk een betrouwbare verzekering die overeenkomt met je wensen. Kom je er niet uit? Op deze website spot je nuttige informatie m.b.t. de basisverzekering, naturapolis, collectieve zorgverzekering, eigen risico, aanvullende verzekering. Lees ook alles over Neerkant zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Nijelamer? De kosten van de basisverzekeringen wisselen nogal, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Zo kun je eenvoudig besparen. De laagste premie kan per persoon verschillen. De kostprijs komt tot stand door type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Aan de hand van de vergelijk module – met handige zoekfuncties – spot je gelijk welke organisatie voor jouw situatie het laagst geprijsd is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot maximaal eind januari 2023. Lagere prijzen regelen op je verzekering? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €585). Goed om te weten: zo’n goedkope zorgverzekering van partijen als Promovendum, Nationale Nederlanden, Besured, HEMA is doorgaans een budget- of naturapolis. Minpunt hiervan is minder flexibiliteit.

zorgverzekering-nijelamer


Veel gekozen zorgpolis in Nijelamer?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. Je hebt keuze uit enorm veel aanbieders die weer verschillende verzekeringen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – denk aan overstappen en zorgpolis Lisserbroek afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Denk aan een polis van United Consumers, Bewuzt, Interpolis, Zilveren kruis. Hieronder lees je meer over nuttige variabelen die extra belangrijk zijn. Dankzij deze informatie kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutie- of naturapolis. De dekking van deze basispolissen verschilt niet per verzekeraar. Wel fluctueren ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je het volledige bedrag krijgt. D.m.v. een restitutiepolis kun je terecht bij alle zorgverleners en ziekenhuizen voor aandoeningen als Angststoornis door alcohol of drugs of Herseninfarct, maar ook Marburgvirus en Slapeloosheid. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kun je terecht bij circa 90% van de ziekenhuizen/zorginstellingen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf “meebetaalt” wanneer je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2023 bedraagt dit €385. Een optie is een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €100 (max €500). Het voordeel is een goedkope polis. Ben je gezond, en heb je voldoende geld liggen? Neem het eens in overweging. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Behalve de basispolis kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Mogelijkheden: een extra module voor alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, fysiotherapie, tandarts. Gebruik je ook veelvoudig meer dan de standaard zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Zoek zeker goed uit of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: van je werkgever, jouw gemeente (Weststellingwerf) of mogelijk een opleiding. Je krijgt dan korting op jouw zorgverzekering (doorgaans max. 10 procent korting). Doorgaans betaal je juist meer voor de polis. Alle collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw specifieke zorgvragen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Nijelamer?
Snel aanvangen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? In dit geval vraag je advies van een verzekeringskantoor in Nijelamer of in deze buurt. Tip: je doet dit veel rapper en eenvoudiger online. Onderstaand bekijk je de te nemen stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapakket (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (75% vergoed tot € 500).
 6. Geef je wens door voor fysiotherapie behandelingen (onder andere 12 keer).
 7. Selecteer de dekking betreft brillen en lenzen.
 8. Geef je wensen door m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (een optie is De Friesland oversluiten) en de overstap is online snel rond.

Welke kosten worden er vergoed in Nijelamer?

Jouw basispolis staat garant voor een groot deel van de zorgkosten in Nijelamer. Zo staat de verzekeraar garant voor zaken als Huisarts, Ziekenhuis, Medisch specialist, Bloedonderzoek en Logopedie, Wijkverpleging, Geestelijke gezondheidszorg, Verloskundige zorg. Controleer de voorwaarden van jouw actuele verzekeraar en zie meteen welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke condities dit geldt. Op onze website vind je enige erkende zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor allerlei klachten. Je dokter heeft veel kennis en stelt een diagnose, en kan je verwijzen naar een expert. Jouw bezoek aan de huisarts in Nijelamer wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dat is anders bij bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Te maken met een opname in een ziekenhuis? Je basisverzekering dekt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Handig: controleer goed of jouw verzekering afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Friesland. Wordt dat een lastig verhaal? Je kunt in de situatie terecht komen dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Nijelamer. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt uit het basispakket. Uitzonderingen zijn: kinderen t/m 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies in dat geval unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Nijelamer? Jouw bril en/of lenzen worden niet betaald uit het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medisch belang of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van een paar tientjes per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basispolis vergoedt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Een audicien in Nijelamer zal wel een contract moeten hebben met de partij waar jij verzekerd bent. Ook vind je een aantal zorginstellingen in de streek Weststellingwerf. Denk aan: podotherapie, diëtetiek, ergotherapie, logopedie of ook plastische chirurgie, haptonomie, stoppen met roken, apotheek, audicien. De financiële compensaties lopen sterk uiteen bij Avéro Achmea of PMA. Controleer de voorwaarden van jouw polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of bekijk meteen meer over Dekking Geriatrische revalidatie.

Verzekeringskantoor in Nijelamer

Heb jij het liefst persoonlijk contact rondom je zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een verzekeringsmaatschappij in Nijelamer. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige zoekt alle uit omtrent pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De deskundige inventariseert je privé-situatie en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak levert soms wel meer dan €250 op. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • Voor al je vragen.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Nijelamer