Loading...

Zorgverzekering Nieuwe Pekela Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander moet een zorgverzekering hebben. In november en december kan je switchen van zorgverzekering in Nieuwe Pekela. Veel gekozen partijen zijn FBTO, Achmea, CZ, Menzis, OHRA. In 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is dus slim om de verzekering van dit jaar er nog eens bij te pakken. Past jouw bestaande verzekering met jouw omstandigheden? Via onze praktische zorgvergelijker kun je gelijk, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Dan selecteer jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Kies het eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies optioneel voor aanvullende dekkingen zoals o.a. steunzolen of osteopathie. Overstappen van aanbieder is razendsnel geregeld.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Handige overstapservice
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een zorgverzekering op maat is vaak niet makkelijk. Termen als Regeling wanbetalers + Zorgverzekeraar vliegen je om de oren. En er zijn tientallen polissen, van Avéro Achmea of Menzis tot De Friesland en United Consumers. Hoe stap ik over naar een gewoon goede aanbieder? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Aan de hand van een zorgvergelijker bekijk je rap en ongecompliceerd een goede verzekering die past bij jouw zorgwensen. Problemen? Hier spot jij handige details aangaande de basisverzekering, naturapolis, collectieve zorgverzekering, eigen risico, aanvullende verzekering. Je kunt hier ook terecht voor Moerkapelle zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Nieuwe Pekela? De tarieven van de basisverzekeringen fluctueren nogal, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Door een prijsvergelijking zijn grote besparingen mogelijk. Wat de voordeligste verzekering is kan per aanvraag verschillend zijn. De kostprijs hangt af van aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Met ons vergelijk script – en de speciale filters – check je binnen enkele minuten welke verzekering de laagste premie vraagt. Overstappen kan van 12 november 2022tot maximaal eind januari 2023. Nog meer besparen op jouw premie? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €685). Vergeet niet: zo’n goedkope zorgverzekering van partijen als Promovendum, Anderzorg, Besured, Nationale Nederlanden is doorgaans een budgetpolis (naturapolis). Je hebt te maken met dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-nieuwe-pekela


Populaire zorgpolis in Nieuwe Pekela?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023moet je enkele handelingen verrichten. We onderscheiden veel verschillende verzekeraars met op hun beurt weer allerlei producten. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – wellicht overstappen en zorgpolis Leons afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Dat kan zijn een polis van Univé, United Consumers, Zilveren kruis, Bewuzt. Verderop bekijk je betekenisvolle begrippen die even jouw aandacht nodig hebben. Aan de hand van deze tips zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Betreft de basisverzekering heb je de keuze uit een restitutie- of natura verzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen identiek. Wel variëren de zorgadressen waar je 100% vergoed krijgt. Via een restitutiepolis heb je vrije keuze qua zorgverleners en ziekenhuizen voor bijvoorbeeld Atresie varianten of Egocentrisme, maar ook Leukocytose en Speekselsteen. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Met een naturapolis kun je terecht bij minder zorgaanbieders. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf betaalt als je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 bedraagt dit €385. Je kunt gaan voor het vrijwillige eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €100 (max €500). Jouw “win” is een aantrekkelijk tarief. Gebruik je weinig zorg, en heb je wat spaargeld liggen? Denk er eens rustig over na. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Behalve de basisverzekering kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Denk aan een extra module voor brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, medische hulp buitenland. Maak je veel gebruik van specialistische zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Duik dan even in de materie of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, een gemeente (Pekela) of wellicht een opleiding. Jouw “win” is een mooie korting op de polis (vaak ligt de korting rond de 10%). Soms liggen de prijzen hoger dan normaal. Deze collectieve pakketten matchen niet standaard met je wensenlijstje voor de zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Nieuwe Pekela?
Gelijk aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Dan kan je naar een verzekeringskantoor in Nieuwe Pekela of rondom deze plaats. Maar je doet dit veel rapper en eenvoudiger via het internet. Hieronder vind je een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €685).
 3. Wil je een restitutie- of naturaverzekering (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(75% vergoed tot € 750).
 6. Neem een besluit over fysiotherapie behandelingen (dit kan zijn 36 behandelingen).
 7. Selecteer de dekking m.b.t. lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(dat kan zijn inTwente afsluiten) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Nieuwe Pekela?

De basisverzekering staat garant voor een groot deel van de zorgkosten in Nieuwe Pekela. Zo ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijv. Medisch specialist, Ziekenhuis, Bloedonderzoek, Medicijnen en tevens Dieetadvies, Ergotherapie, Gehandicaptenzorg, Logopedie. Check de condities van de huidige dekking en bekijk welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke voorwaarden. Scroll verder, daar tref je enkele vaak voorkomende zorginstellingen in de provincie Groningen.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor allerlei klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, trekt een conclusie, en neemt contact op met een ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Nieuwe Pekela wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit geldt echter wel bij speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Te maken met een verblijft in ziekenhuizen? Jouw basiszorgverzekering vergoedt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Noemenswaardig: trek even na of jouw verzekering afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Groningen. Behoort dat niet tot de opties? Het komt regelmatig voor dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Nieuwe Pekela. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt uit het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen tot en met 17 jaar en mensen met een chronische aandoening. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Kies in dat geval individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Nieuwe Pekela? Jouw bril en/of lenzen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Uitzonderingen zijn een medisch belang of speciale hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van een paar tientjes per jaar tot €300 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? Het basispakket betaalt maximaal 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in Nieuwe Pekela moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met de partij waar jij verzekerd bent. Buiten dit onderscheiden we nog vele soorten zorg in de streek Pekela. Bijvoorbeeld: diëtetiek, ergotherapie, kraamzorg, logopedie of ook apotheek, audicien, haptonomie, psychologische zorg, stoppen met roken. De financiële compensaties vertonen grote verschillen bij Kiemer of OZF. Bestudeer de dekking van jouw verzekeraar om te zien waar je recht op hebt. Of ga meteen naar Dekking Erfelijkheidsonderzoek.

Verzekeringskantoor in Nieuwe Pekela

Wil je het liefst1 op 1 contact t.a.v. de zorgpolis? Je kan afspraken met de verzekeringsmaatschappij in Nieuwe Pekela. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige geeft advies t.a.v. hypotheken, verzekeringen en pensioenen. Deze persoon bespreekt je (gezinssituatie en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek levert soms wel meer dan €250 op. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Nieuwe Pekela