Loading...

Zorgverzekering Nes-Heerenveen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. In de maanden november en december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Nes-Heerenveen. Denk bijvoorbeeld aan CZ, FBTO, Menzis, OHRA, VGZ. In 2022 zijn de polissen weer veranderd. Het is geen gek idee om de huidige verzekering goed door te nemen. Past de actuele polis met jouw omstandigheden? Met medewerking van de innovatieve zorgvergelijker kun je rap en moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor spot jij een goede verzekering voor een goede prijs. Bepaal je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende polissen als bijv. huidbehandelingen + anticonceptie. Overstappen van aanbieder is binnen 5 minuten afgehandeld.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Snel overstappen
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden van een zorgverzekering die bij jou past is nogal niet eenvoudig. Begrippen als Niet-gecontracteerde zorg en Zorgaanbieders komen veelvuldig voorbij. Je kunt bijna overal wel terecht, van Bewuzt of inTwente tot Ditzo en Univé. Hoe achterhaal ik een geschikte verzekeraar? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Geholpen door onze zorgvergelijker detecteer je rap en moeiteloos een geschikte verzekering die in lijn is met jouw wensen. Hulp nodig? Hier check je nuttige specificaties aangaande de naturapolis, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, basisverzekering, eigen risico. Of klik meteen verder naar Meterik zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Nes-Heerenveen? De tarieven van de basisverzekeringen verschillen sterk, terwijl de dekking gelijk is. Daardoor kun je eenvoudig besparen. Wat de voordeligste verzekering is kan per aanvraag verschillend zijn. De vergoeding hangt af van type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Via de zorgvergelijker – inclusief handige filters – tref jij snel welke organisatie de laagste premie vraagt. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot eind januari 2022. Wil je extra besparen op de ziektekosten? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €785). Let op: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Promovendum, Nationale Nederlanden, Besured, HEMA betreft vaak een natura- of budgetpolis. Er is dan vaak sprake van dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-nes-heerenveen


Populaire zorgpolis in Nes-Heerenveen?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet jij een aantal stappen volgen. Je hebt keuze uit enorm veel verzekeraars die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Laren afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2022 met de meeste dekking. Bijvoorbeeld die van United Consumers, Interpolis, Bewuzt, Zilveren kruis. Hieronder vind je nuttige onderdelen die extra belangrijk zijn. Aan de hand van deze informatie zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Betreft de basisverzekering heb je de keuze uit een restitutie- of natura verzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel variëren de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je 100% vergoed krijgt. D.m.v. een restitutiepolis kun je naar alle zorgaanbieders voor aandoeningen als Agorafobie of Gehoorschade, maar ook Periapicaal abces en Reflux. Dit is vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis kun je terecht bij minder ziekenhuizen/zorginstellingen. Restitutie is duurder dan natura.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je zelf moet betalen als je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2022 is dit €385. Optioneel is een vrijwillig hoger eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €200 (max €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een betaalbare verzekering. Voel jij je vitaal, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan kun je het overwegen. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Naast het basispakket zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Voorbeelden zijn een extra aanvulling voor medische hulp buitenland, fysiotherapie, tandarts, brillen en lenzen. Intensief gebruiker van meer dan de standaard zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Neem dan goed door of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via het bedrijf, jouw gemeente (Heerenveen) of via een onderwijsinstelling. Jouw “win” is korting op de premie (vaak ligt de korting rond de 10%). In de praktijk liggen de prijzen hoger dan normaal. Sommige collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw specifieke zorgvragen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Nes-Heerenveen?
Direct starten met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Daarvoor bezoek je een verzekeringskantoor in Nes-Heerenveen of omgeving. Let op: het kan nog sneller en simpeler via internet. Onderstaand tref je de te nemen stappen.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2022.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Wil je een natura- of restitutiepakket (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €250).
 6. Selecteer fysiotherapie behandelingen (bijvoorbeeld 9 stuks per jaar).
 7. Kies de gewenste vergoeding betreft brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (denk aan bijv. Pro Life vergelijken) en regel je overstap via internet.

Welke kosten worden er vergoed in Nes-Heerenveen?

Jouw basisverzekering staat garant voor een groot deel van de zorgkosten in Nes-Heerenveen. Zo staat de verzekeraar garant voor o.a. Huisarts, Medisch specialist, Medicijnen, Bloedonderzoek. Maar denk ook aan Gehandicaptenzorg, Verloskundige zorg, Revalidatiezorg, Geestelijke gezondheidszorg. Controleer de kleine letters van je huidige verzekeraar en controleer welke kosten je verzekering vergoed, en welk eigen risico er geldt. Hieronder lees je meerdere algemene zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts wanneer je ergens mee zit. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, trekt een conclusie, en neemt contact op met een ziekenhuis. Een afspraak bij je huisarts in Nes-Heerenveen wordt gedekt uit het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dit speelt wel in het geval van urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een behandeling in het ziekenhuis? De basisverzekering zal hiervoor zorgen. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Handig: verifieer of je verzekeraar wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Friesland. Is er geen contract? Het is mogelijk dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Nes-Heerenveen. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed via de basispolis. Uitzondering op de regel: jongeren tot 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Selecteer dan individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Nes-Heerenveen? Jouw bril en/of lenzen worden niet betaald uit het basispakket. Dit geldt alleen bij een medische indicatie of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €30 per jaar tot €300 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? Het basispakket betaalt 75% van de kosten voor een hoortoestel. De audicien in Nes-Heerenveen moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met de verzekeringsmaatschappij. Er zijn nog meerdere zorgbedrijven in de streek Heerenveen. Onder andere: kraamzorg, podotherapie, logopedie, diëtetiek of audicien, plastische chirurgie, psychologische zorg, haptonomie, stoppen met roken. De vergoedingen vertonen grote verschillen bij Kiemer of Zekur. Bestudeer de kleine lettertjes van je verzekering voor de actuele vergoedingen. Of navigeer rechtstreeks naar Dekking Dialyse.

Verzekeringskantoor in Nes-Heerenveen

Houd jij van persoonlijk contact rondom een zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met de verzekeringsmaatschappij in Nes-Heerenveen. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Hij of zij geeft advies m.b.t. pensioenen, hypotheken en verzekeringen. Deze persoon bekijkt de stand van zaken, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan wel €200 per jaar opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Voor al je vragen.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Nes-Heerenveen