Loading...

Zorgverzekering Molenend Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Vanaf half november tot eind december kan je overstappen van zorgverzekering in Molenend. Populaire keuzes zijn Menzis, OHRA, CZ, Achmea, VGZ. In 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het loont dus om jouw lopende verzekering nog eens door te lezen. Matcht jouw actuele verzekering nog met jouw situatie? Met behulp van onze nuttige zorgvergelijker mag ook jij direct, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor spot je de beste dekking voor de laagste prijs! Bepaal je eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies aanvullende verzekeringen zoals oedeemtherapie plus tandarts. De overstap is binnen mum van tijd geregeld.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Snel overstappen
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Maak jouw verzekering persoonlijk

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een passende zorgverzekering is vaak niet eenvoudig. Aspecten zoals Spoedeisende zorg en Ingezetene zijn voor velen onmisbaar. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van ZorgDirect of OZF tot DSW en ZieZo. Hoe vind ik een aantrekkelijke aanbieder? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Dankzij deze zorgvergelijker bekijk je rap en zonder problemen een geschikte verzekering die past bij de zorgwensen. Kom je er niet uit? Op deze website lees je handige gegevens over de restitutiepolis, eigen risico, naturapolis, basisverzekering, collectieve zorgverzekering. Lees ook alles over Leuth zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Molenend? De prijzen van de basisverzekeringen verschillen doorgaans, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Daardoor kan de polis al snel wat goedkoper. Wat nu de laagste premie is, kan per aanvraag verschillend zijn. De kostprijs wordt bepaald door mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Via de vergelijk module – met handige zoekfuncties – bekijk je binnen enkele minuten welke aanbieder voor jou het meest voordelig is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot eind januari 2023. Nog meer besparen op jouw premie? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €685). Let op: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld HEMA, Besured, Nationale Nederlanden, Promovendum is in veel gevallen een budget- of naturapolis. Het nadeel is je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-molenend


Veel gekozen zorgpolis in Molenend?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023moet jij een aantal stappen volgen. Er zijn talloze aanbieders die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis past bij mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – wellicht overstappen en zorgpolis Jannum afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Denk aan een polis van Univé, Bewuzt, Zilveren kruis, Interpolis. Hierna tref je een aantal begrippen die even jouw aandacht nodig hebben. Met behulp van deze info zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutiepolis en een naturapolis. De dekking van deze basispolissen verschilt niet per verzekeraar. Wel fluctueren ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je terecht kunt. Aan de hand van een restitutieverzekering kun je terecht bij alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor bijvoorbeeld Battered child-syndroom of Epidermolysis bullosa, en tevens voor bijv. Marfan-syndroom en Zeemeerminsyndroom. Dit is vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis kun je terecht bij een stuk minder zorgverleners. Restitutie is duurder dan natura.


2. Het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf “meebetaalt” op het moment dat je jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 bedraagt dit €385. Je kunt gaan voor een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €200 (niet meer dan €500). Jouw “win” is een aantrekkelijk tarief. Gebruik je weinig zorg, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is het een prima optie. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op de basisverzekering bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Voorbeelden zijn een extra aanvulling voor tandarts, brillen en lenzen, medische hulp buitenland, fysiotherapie. Maak je veel gebruik van een bepaald type zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Duik dan even in de materie of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via je job, een gemeente (Tytsjerksteradiel) of juist een vereniging. Je ontvangt korting op de premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). In de regel liggen de prijzen hoger dan normaal. Veel collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je wensenlijstje voor de zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Molenend?
Snel aanvangen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Dan bezoek je een verzekeringskantoor in Molenend of in een omliggende plaats. Handig: dit gaat nog een stuk vlotter en nog effectiever via het internet. Hier vind jij de te nemen stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €385).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepolis (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (100% vergoed tot € 500).
 6. Bepaal het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (bijvoorbeeld 36 behandelingen).
 7. Beslis over de uitbetalingen voor lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijv. Ditzo zorgpolis) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke kosten worden er vergoed in Molenend?

De basispolis betaalt allerlei zorgkosten in Molenend. Daarmee hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijv. Medisch specialist, Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Huisarts. Maar denk ook aan Logopedie, Geestelijke gezondheidszorg, Revalidatiezorg, Wijkverpleging. Check de algemene voorwaarden van de actuele verzekering om te achterhalen wat de verzekeraar betaalt, en onder welke condities dit geldt. Op onze website lees je enkele gebruikelijke zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts indien je last hebt van klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt een diagnose, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Molenend wordt betaald vanuit de basispakketten. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit geldt echter wel bij een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een verblijft in ziekenhuizen? De basisverzekering betaalt dit. Wel betaal je eigen risico. Tip: check even of jouw verzekering wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Friesland. Is dat niet het geval? Het is mogelijk dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Molenend. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt vanuit de basisverzekering. Altijd wel voor: jeugd tot de 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Selecteer dan unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Molenend? Contactlenzen en brillen worden niet teruggeboekt uit de basispolis. Enige uitzondering is een medische ingreep of hulpmiddelen als speciale lenzen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €35 per jaar tot €500 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basisverzekering betaalt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in Molenend moet wel een contract hebben met jouw assuradeur. Er zijn nog vele verschillende types zorg in en rondom Tytsjerksteradiel. Onder andere: logopedie, kraamzorg, podotherapie, diëtetiek of ook haptonomie, psychologische zorg, audicien, stoppen met roken, plastische chirurgie. De dekkingen vertonen grote verschillen bij inTwente of Salland. Bestudeer de dekking van je verzekeraar om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of bekijk meteen meer over Zorgverzekering Ziekenhuiszorg.

Verzekeringskantoor in Molenend

Wil je het liefstpersoonlijk contact omtrent de zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Molenend. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De deskundige zoekt alle uit op het gebied van hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De begeleider inventariseert je privé-situatie en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan je flink wat geld opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • Voor al je vragen.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Molenend