Loading...

Zorgverzekering Mensingeweer Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar moet verplicht een zorgverzekering hebben. In de maanden november en december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Mensingeweer. Populaire keuzes zijn CZ, Achmea, VGZ, OHRA, Menzis. In 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is geen gek idee om jouw huidige polis goed door te nemen. Klopt deze afgesloten zorgverzekering met jouw wensen. Via de praktische zorgvergelijker kun jij vlug en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Zo spot jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Beslis over eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en regel je aanvullende polissen zoals bijvoorbeeld zwangerschap en bevalling plus fysiotherapie. Overstappen van aanbieder is binnen mum van tijd afgewerkt.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Maak jouw verzekering persoonlijk

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een geschikte zorgverzekering is tamelijk gecompliceerd. Termen als Polisvoorwaarden of Betalingsachterstand zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van De Amersfoortse of PMA tot CZdirect en VvAA. Hoe stap ik over naar een passende aanbieder? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Geholpen door een zorgvergelijker bekijk je gelijk en eenvoudig een duidelijke verzekering die matcht met jouw zorgbehoefte. Kom je er niet uit? Op deze website bekijk je nuttige gegevens m.b.t. de basisverzekering, naturapolis, eigen risico, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering. Bekijk ook meer info over Lutten zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Mensingeweer? De premies van de basisverzekeringen schommelen doorgaans, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Door een prijsvergelijking kun je al veel besparen. Wat nu de laagste premie is, is niet voor iedereen hetzelfde. De hoogte van de premie hangt o.a. af van vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Door onze vergelijker – en de speciale filters – spot jij binnen 1 minuut welke polis voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot en met eind januari 2023. Nog meer besparen op je polis? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €785). Let wel: zo’n goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Anderzorg, HEMA, Nationale Nederlanden, Promovendum is in veel gevallen een natura- of budgetpolis. Minpunt hiervan is dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-mensingeweer


De beste zorgpolis in Mensingeweer?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt kiezen uit meerdere assuradeurs die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Kloosterhaar afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Dat kan zijn een polis van Zilveren kruis, Interpolis, Univé, United Consumers. Verderop ontdek je veel besproken aspecten waar je zeker op moet letten. Aan de hand van deze hulp zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Betreft de basisverzekering heb je de keuze uit een naturaverzekering en een restitutieverzekering. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen identiek. Wel verschillen de zorgverleners waar je het volledige bedrag krijgt. Via een restitutiepolis mag je kiezen voor iedere zorgaanbieders voor bijvoorbeeld Bloedneus of Hypertensie, maar ook Netelroos en Voedselvergiftiging. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kan je naar minder zorginstellingen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Hoogte eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag wat je uit eigen portomonee betaalt zodra je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is het ER €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €100 (de max is €500). Je profiteert van een lagere premie. Over gezondheid niet te klagen, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is het misschien wat voor jou. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Afgezien van de basispolis kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Denk aan een extra aanvulling voor tandarts, fysiotherapie, brillen en lenzen, medische hulp buitenland. Gebruik je ook veelvoudig meer dan de standaard zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Duik dan even in de materie of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, een gemeente (De Marne) of via een onderwijsinstelling. Je hebt recht op een voordelige premie (max 10% op de basisverzekering). In de praktijk is het niet altijd goedkoper. Veel collectieve pakketten matchen niet standaard met je specifieke zorgwensen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Mensingeweer?
Snel aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Hiervoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Mensingeweer of rondom deze plaats. Maar dat kan natuurlijk ook direct en simpeler online. Hierna spot je de te nemen stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapolis (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €250).
 6. Selecteer de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (o.a. zes keer).
 7. Beslis over de uitkering aangaande brillen en lenzen.
 8. Geef je wensen door t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (dat kan zijn Univé ziektekosten) en de overstap is online snel rond.

Welke kosten worden er vergoed in Mensingeweer?

Jouw basispakket staat garant voor veel voorkomende zorgkosten in Mensingeweer. Zodoende worden kosten gedekt van onder andere Huisarts, Bloedonderzoek, Medicijnen, Ziekenvervoer. Echter ook Revalidatiezorg, Geestelijke gezondheidszorg, Verloskundige zorg, Logopedie. Check de condities van jouw actuele modules om te achterhalen wat precies vergoed wordt, en onder welke condities dit geldt. Op deze pagina spot jij meerdere vaak voorkomende zorgaanbieders in de provincie Groningen.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts indien je last hebt van klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt een diagnose, en neemt contact op met een ziekenhuis. Een consult bij de huisarts in Mensingeweer wordt gedekt uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een ziekenhuisopname? Een basisverzekering dekt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Handig: check even of je assuradeur een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Groningen. Behoort dat niet tot de opties? Het kan zijn dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Mensingeweer. Wordt dit ook vergoed? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt uit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn: mensen onder de 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Mensingeweer? De kosten voor brillen en lenzen worden niet betaald uit de basispolis. Uitzonderingen zijn een medisch belang of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €30 per jaar tot €300 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis keert 75% uit van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. De audicien in Mensingeweer zal wel een contract moeten hebben met de verzekeringsmaatschappij. Tevens zijn er vele zorginstanties in de buurt van De Marne. Onder andere: podotherapie, kraamzorg, diëtetiek, ergotherapie maar ook audicien, plastische chirurgie, haptonomie, stoppen met roken, apotheek. De dekkingen vertonen grote verschillen bij inTwente of VGZ. Check de kleine lettertjes van je polis voor de actuele vergoedingen. Of bekijk meteen meer over Dekking Bedhek.

Verzekeringskantoor in Mensingeweer

Geef jij de voorkeur aan een persoonlijke afspraak omtrent de zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Mensingeweer. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. Hij of zij geeft advies t.a.v. verzekeringen, hypotheken en pensioenen. Deze persoon bekijkt jouw omstandigheden, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Dit kan bij de expert op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Deskundig advies.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Mensingeweer