Loading...

Zorgverzekering Meerssen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Vanaf halverwege november mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Meerssen. Veel gekozen partijen zijn VGZ, Achmea, FBTO, OHRA, CZ. In 2022 zijn de polissen weer veranderd. Het is niet onverstandig om jouw huidige polis goed te bekijken. Past de geldende polis met jouw wensen. Met medewerking van de snelle zorgvergelijker kun jij gelijk, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier selecteer je de beste dekking voor de laagste prijs! Kies het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies aanvullende verzekeringen zoals alternatieve geneesmiddelen + vaccinaties. Overstappen van aanbieder is binnen 5 minuten gepiept.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Gratis overstapservice
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden en afsluiten van een goede zorgverzekering is soms ingewikkeld. Aspecten zoals Bestuursrechtelijke premie + Zorgpolis komen veelvuldig voorbij. En er zijn tientallen polissen, van Promovendum of PNOZorg tot De Friesland en Salland. Hoe vind ik een passende verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Door gebruik te maken van de zorgvergelijker vind je gelijk en ongecompliceerd een betrouwbare verzekering die klopt met jouw wensen. Is het lastig? Op zorgverzekeringcentrum.nl spot jij makkelijke gegevens ten aanzien van eigen risico, aanvullende verzekering, basisverzekering, naturapolis, restitutiepolis. Of klik meteen verder naar Losdorp zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in juli 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Meerssen? De tarieven van de basisverzekeringen verschillen enorm, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Daardoor kan de polis al snel wat goedkoper. Wat de scherpste premie is, verschilt per persoon. Het maandelijkse bedrag hangt af van hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Door de vergelijk module – inclusief handige filters – spot jij gelijk welke aanbieder voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot en met eind januari 2022. Wil je extra besparen op je polis? Verhoog je eigen risico (bijv. €685). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Promovendum, HEMA, Besured, Nationale Nederlanden is in de regel een budget- of naturapolis. Er is dan vaak sprake van dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-meerssen


Betrouwbare zorgpolis in Meerssen?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 moet jij een aantal stappen volgen. Er zijn talloze aanbieders die weer verschillende verzekeringen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – wellicht overstappen en zorgpolis Kinderdijk afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Wellicht een verzekering van Zilveren kruis, Interpolis, Univé, Bewuzt. Hieronder lees je meer over betekenisvolle factoren waar je zeker op moet letten. Met behulp van deze informatie zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Betreft de basisverzekering maak je de keuze voor een naturapolis en een restitutiepolis. De inhoud van deze basispakketten verschilt niet per verzekeraar. Wel variëren de zorgverleners waar je 100% vergoed krijgt. Dankzij een restitutiepolis kies je zelf je ziekenhuizen/zorginstellingen voor problemen zoals Clinofobie of Hypersomnia, maar ook Nierarteriestenose en Zesde ziekte. Men spreekt van vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering kan je naar circa 90% van de zorgaanbieders. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel wat je zelf moet betalen zodra je jouw basisverzekering gebruikt. In 2022 is dat €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €500 (max €500, €885 totaal). De reden hiervoor is een betaalbare polis. Heb je niet vaak wat, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan is het misschien wat voor jou. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende dekking kiezen

In aanvulling op het basispakket kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Mogelijkheden: een extra module voor tandarts, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, medische hulp buitenland. Ben jij overgeleverd aan een bepaald type zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Neem dan goed door of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: van je werkgever, jouw gemeente (Meerssen) of wellicht een school. Jouw “win” is een goedkoper tarief (korting van 5-10%). In de regel liggen de prijzen hoger dan normaal. Alle collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je wensenlijstje voor de zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Meerssen?
Vandaag aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In dit geval is er een verzekeringskantoor in Meerssen of rondom deze plaats. Echter, dit gaat nog een stuk vlotter en duidelijker via het internet. Hierna bekijk jij een handig stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Wil je een natura- of restitutie verzekering (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (75% vergoed tot € 250).
 6. Bepaal fysiotherapie behandelingen (onder andere 27 per jaar).
 7. Kies een vergoeding voor brillen en lenzen.
 8. Geef je wensen door betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (dat kan zijn OHRA ziektekosten) en het overstappen online is zo geregeld.

Wat wordt er allemaal vergoed in Meerssen?

Jouw basispakket vergoedt veel zorgkosten in Meerssen. Hiermee ben je standaard verzekerd voor bijvoorbeeld Ziekenhuis, Huisarts, Bloedonderzoek, Medicijnen en tevens Geestelijke gezondheidszorg, Logopedie, Ergotherapie, Gehandicaptenzorg. Inventariseer de voorwaarden van de huidige verzekeraar en ontdek wat de verzekeraar betaalt, en onder welke voorwaarden. Op onze website spot jij een aantal veel voorkomende zorgaanbieders in de provincie Limburg.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt indien je last hebt van klachten. Je dokter heeft veel kennis en bepaalt wat er aan de hand is, en neemt contact op met een ziekenhuis. Een consult bij de huisarts in Meerssen wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een intensieve ziekenhuisopname? De basispolis dekt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Handig: loop na of jouw verzekeraar een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Limburg. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan zijn dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Meerssen. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed via het basispakket. Uitzonderingen zijn: jongeren tot 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Maak dan een keus voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Meerssen? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet betaald uit het basispakket. Dit geldt alleen bij een medische indicatie of of optische hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €55 per jaar tot €400 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basisverzekering dekt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Een audicien in Meerssen moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met jouw assuradeur. Ook vind je velerlei zorginstellingen in de streek Meerssen. Denk aan: diëtetiek, kraamzorg, ergotherapie, logopedie en audicien, plastische chirurgie, apotheek, psychologische zorg, stoppen met roken. De tegemoetkomingen zijn erg wisselend bij C4Me of ZieZo. Check de voorwaarden van je verzekering om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of raadpleeg onze pagina over Dekking Audiologische hulp.

Verzekeringskantoor in Meerssen

Wil je het liefsteen persoonlijke afspraak aangaande jouw zorgpolis? Je kan afspraken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Meerssen. Ook bekend als een assurantieadviseur. De deskundige adviseert jou inzake pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De begeleider bekijkt de stand van zaken, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar soms ook gewoon thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Meerssen