Loading...

Zorgverzekering Mechelen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Vanaf half november tot eind december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Mechelen. Denk bijvoorbeeld aan CZ, Achmea, OHRA, VGZ, FBTO. Ook in 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het is niet zo gek om jouw lopende verzekering nog eens door te lezen. Klopt deze actuele verzekering met jouw wensen. Geholpen door deze handige zorgvergelijker kun jij vlug en probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier vind jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Beslis over eigen risico, kies voor natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende zekerheden als fysiotherapie of homeopathie. Overstappen van aanbieder is binnen mum van tijd afgehandeld.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Overstappen zonder gedoe
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een zorgverzekering die bij jou past is vaak gecompliceerd. Zaken als Eerstelijnszorg + Tandartsverzekering zullen je aandacht nodig hebben. Ze staan allemaal voor je klaar, van Promovendum of OZF tot bijvoorbeeld FBTO en VvAA. Hoe vind ik een geschikte verzekeraar? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Via de zorgvergelijker tref je direct en probleemloos een duidelijke verzekering die past bij jouw zorgbehoefte. Problemen? Op deze website check je praktische info met betrekking tot de aanvullende verzekering, restitutiepolis, eigen risico, naturapolis, basisverzekering. Of klik meteen verder naar Loosbroek zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Mechelen? De kosten van de basisverzekeringen verschillen vaak, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Om die reden kan de polis al snel wat goedkoper. Wat de voordeligste verzekering is verschilt per persoon. Het tarief wordt bepaald door type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Middels de vergelijk module – inclusief handige filters – check je gelijk welke polis de laagste premie vraagt. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot en met eind januari 2023. Extra veel voordeel op jouw premie? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €485). Let op: een goedkope zorgverzekering van partijen als Anderzorg, Besured, Promovendum, Nationale Nederlanden is in veel gevallen een naturapolis (budgetpolis). Er is dan vaak sprake van dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-mechelen


Betrouwbare zorgpolis in Mechelen?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023moet je enkele handelingen verrichten. In Nederland kennen we allerlei verzekeraars met verschillende polissen. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis past bij mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Kerkwijk afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Wellicht een verzekering van United Consumers, Zilveren kruis, Bewuzt, Univé. Hieronder ontdek je een aantal begrippen die jou verder op weg helpen. Met deze hulp zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering maak je de keuze voor een natura- of restitutiepolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen identiek. Wel schommelen de zorginstellingen waar je het volledige bedrag krijgt. Aan de hand van een restitutiepolis kun je naar alle zorginstellingen voor o.a. Blastomycose of Glucosurie, echter ook Niersteen en Zenuwinzinking. Bekend als vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering kun je terecht bij circa 90% van de ziekenhuizen/zorginstellingen. Een naturapolis is goedkoper.


2. Kies het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag wat je uit eigen portomonee betaalt wanneer je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2023 is het ER €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €100 (max €500). De reden hiervoor is een aantrekkelijk tarief. Ben je gezond, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Denk er eens rustig over na. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Naast de basispolis kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Denk aan een extra aanvulling voor medische hulp buitenland, tandarts, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie. Ben jij overgeleverd aan specialistische zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Kijk van tevoren of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via de baas, gemeente (Gulpen-Wittem) of mogelijk een school. Je krijgt een voordelige premie (korting van 5-10%). In de praktijk ben je helemaal niet goedkoper uit. Veel collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw individuele wensen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Mechelen?
Vandaag aftrappen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Daarvoor kan je naar een verzekeringskantoor in Mechelen of in een omliggende plaats. Goed om te weten: dit gaat nog een stuk vlotter en eenvoudiger d.m.v. internet. Hierna tref je de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Wil je een restitutie- of naturapakket (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (€ 1000 of meer vergoed).
 6. Bepaal fysiotherapie behandelingen (o.a. 18 stuks per jaar).
 7. Kies de uitbetalingen m.b.t. brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(bijvoorbeeld HEMA ziektekosten) en stap direct online over.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Mechelen?

Jouw basisverzekering betaalt allerlei zorgkosten in Mechelen. Daarmee staat de verzekeraar garant voor bijvoorbeeld Bloedonderzoek, Medisch specialist, Huisarts, Ziekenhuis. Echter ook Verloskundige zorg, Ergotherapie, Revalidatiezorg, Gehandicaptenzorg. Controleer de polisvoorwaarden van jouw actuele verzekeraar en bekijk welke kosten je verzekering vergoed, en of je ook eigen risico moet betalen. Scroll verder, daar lees jij een aantal algemene zorginstellingen in de provincie Limburg.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen voor de meest gangbare klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, trekt een conclusie, en kan je verwijzen naar een expert. Jouw bezoek aan de huisarts in Mechelen wordt gedekt uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dat is anders bij bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Te maken met een opname in een ziekenhuis? Het basispakket vergoedt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Advies: verifieer of jouw verzekeraar wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Limburg. Behoort dat niet tot de opties? Het is mogelijk dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Mechelen. Wordt dit gedekt? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald via de basispolis. Dat gaat niet op voor jongeren tot 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies in dat geval speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Mechelen? Jouw bril en/of lenzen worden niet betaald uit het basispakket. Uitzonderingen zijn een medische noodzaak of of optische hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €50 per jaar tot €300 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basispolis dekt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Je audicien in Mechelen zal wel een contract moeten hebben met jouw verzekeraar. Tevens zijn er vele zorginstanties in de buurt van Gulpen-Wittem. Neem nou diëtetiek, podotherapie, kraamzorg, ergotherapie of ook psychologische zorg, plastische chirurgie, apotheek, stoppen met roken, haptonomie. De vergoedingen kunnen sterk afwijken bij Besured of Pro Life. Bekijk de dekking van je polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of raadpleeg onze pagina over Dekking Apparaat voor slaap- en snurkstoornissen.

Verzekeringskantoor in Mechelen

Geef jij de voorkeur aan een “echt” gesprek met betrekking tot een zorgpolis? Je kan afspraken met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Mechelen. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De specialist geeft advies inzake hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De deskundige checkt jouw persoonlijke situatie, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies levert soms wel meer dan €250 op. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Deskundig advies.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Mechelen