Loading...

Zorgverzekering Lytsewierrum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. In de maanden november en december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Lytsewierrum. Populaire keuzes zijn Achmea, FBTO, Menzis, CZ, OHRA. In 2023 verandert er weer het een en ander. Het is niet zo gek om de huidige verzekering er nog eens bij te pakken. Past deze actuele polis bij jouw situatie? Geholpen door de slimme zorgvergelijker kan je gelijk, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor selecteer je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Selecteer je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies aanvullende modules zoals mindfulness plus vergoeding bril en contactlenzen. Overstappen van polis is razendsnel geregeld.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Zonder kosten overstappen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een zorgverzekering die bij jou past is nogal gecompliceerd. Aspecten zoals Drempelinkomen + Overstappen zal je moeten overwegen. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van Bewuzt of OZF tot bijv. HEMA en Univé. Hoe stap ik over naar een goedkope polis? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Aan de hand van de zorgvergelijker vind je vlug en moeiteloos een duidelijke verzekering die spoort met alle zorgwensen. Is het lastig? Op deze pagina vind je makkelijke adviezen aangaande de restitutiepolis, naturapolis, basisverzekering, eigen risico, collectieve zorgverzekering. Lees ook alles over Leusden zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Lytsewierrum? De kosten van de basisverzekeringen wisselen doorgaans, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Door een prijsvergelijking kun je al veel besparen. De goedkoopste polis is afhankelijk van veel factoren. Het maandelijkse bedrag hangt o.a. af van mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Door onze vergelijker – met bruikbare filters – tref jij gelijk welke verzekering voor jouw scenario het goedkoopste is. Overstappen kan van 12 november 2022tot en met eind januari 2023. Meer voordeel behalen op je verzekering? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €585). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van partijen als Anderzorg, HEMA, Nationale Nederlanden, Promovendum is vaak een budgetpolis of naturapolis. Het nadeel is minder flexibiliteit.

zorgverzekering-lytsewierrum


Meest gekozen zorgpolis in Lytsewierrum?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. In Nederland kennen we allerlei partijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Jabeek afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Bijvoorbeeld die van United Consumers, Univé, Zilveren kruis, Interpolis. Op deze site ontdek je betekenisvolle begrippen die jou verder op weg helpen. Dankzij deze info wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Betreft de basisverzekering heb je de keuze uit een natura- of restitutie verzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is overal hetzelfde. Wel wisselen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je 100% vergoed krijgt. Met een restitutieverzekering ben je welkom bij alle zorgverleners en ziekenhuizen voor bijvoorbeeld Chronisch vermoeidheidssyndroom of Diep-veneuze trombose, maar ook Nefrotisch syndroom en Psychose. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis ben je welkom bij alleen de gecontracteerde zorgverleners en ziekenhuizen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf betaalt als je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dat €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig hoger eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €400 (max €500). Jouw “win” is een lagere premie. Heb je niet vaak wat, en beschik je over voldoende spaargeld? Neem het eens in overweging. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Naast het basispakket bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Opties: een extra aanvulling voor medische hulp buitenland, tandarts, brillen en lenzen, fysiotherapie. Maak je veel gebruik van specialistische zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Kijk van tevoren of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via de baas, gemeente (Littenseradiel) of wellicht een school. Jouw “win” is dan korting op jouw zorgverzekering (doorgaans max. 10 procent korting). Doorgaans is het helemaal niet gunstig. Sommige collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw wensen m.b.t. zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Lytsewierrum?
Nu profiteren van ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Daarvoor is er een verzekeringskantoor in Lytsewierrum of rondom deze plaats. Let op: dit gaat nog een stuk vlotter en gemakkelijker op internet. Onderstaand check jij de te nemen stappen.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €685).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €1000).
 6. Kies de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (kies bijv. 9 behandelingen).
 7. Neem besluit over de dekking t.a.v. brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(bijv. Delta Lloyd zorgpolis) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke kosten worden er vergoed in Lytsewierrum?

Jouw basispakket betaalt een groot deel van de zorgkosten in Lytsewierrum. Zodoende hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijvoorbeeld Medisch specialist, Huisarts, Medicijnen, Ziekenvervoer. Echter ook Ergotherapie, Dieetadvies, Logopedie, Geestelijke gezondheidszorg. Bekijk de kleine letters van je actuele dekking en zie meteen wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en welk eigen risico er geldt. Op onze website tref jij meerdere gebruikelijke zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt wanneer je ergens mee zit. Je dokter heeft veel kennis en stelt een diagnose, en neemt contact op met een ziekenhuis. Een afspraak bij je huisarts in Lytsewierrum wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Is er sprake van een verblijft in ziekenhuizen? Het basispakket betaalt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Handig: trek even na of de verzekering een contract heeft met ziekenhuizen in Friesland. Is er geen contract? Het kan zijn dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Lytsewierrum. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt vanuit de basispolis. Altijd wel voor: jongeren tot 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Kies in dat geval unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Lytsewierrum? De kosten voor brillen en lenzen worden niet teruggeboekt uit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn een medische reden of hulpmiddelen als speciale lenzen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €30 per jaar tot €200 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt maximaal 75% van de kosten voor een hoortoestel. Je audicien in Lytsewierrum moet wel een contract hebben met de verzekeringsmaatschappij. Buiten dit onderscheiden we nog meerdere zorgbedrijven in de buurt van Littenseradiel. Bijvoorbeeld: diëtetiek, logopedie, kraamzorg, podotherapie of psychologische zorg, plastische chirurgie, apotheek, haptonomie, stoppen met roken. De financiële compensaties wisselen nogal bij FBTO of Ohra. Raadpleeg de afspraken van jouw verzekeraar om te checken hoeveel je krijgt. Of raadpleeg onze pagina over Zorgverzekering Ziekenhuisopname.

Verzekeringskantoor in Lytsewierrum

Geef jij de voorkeur aan een persoonlijke afspraak ten aanzien van jouw zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een ervaren verzekeringsmaatschappij in Lytsewierrum. In de volksmond: een assurantieadviseur. De deskundige geeft advies rondom pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De deskundige checkt jouw persoonlijke situatie, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult scheelt je zo enkele tientjes per maand. Het kan op het verzekeringskantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Lytsewierrum