Loading...

Zorgverzekering Luinjeberd Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. In de maanden november en december kan je overstappen van zorgverzekering in Luinjeberd. Dit kan o.a. naar OHRA, Menzis, Achmea, FBTO, CZ. Ook in 2022 zijn de polissen weer veranderd. Het loont dus om jouw lopende verzekering goed door te nemen. Klopt de actuele zorgverzekering met jouw wensen. Met medewerking van een scherpe zorgvergelijker kun je gelijk, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Dan spot jij een goede verzekering voor een goede prijs. Kies het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies aanvullende zekerheden zoals o.a. manuele therapie / homeopathie. Het overstappen is binnen mum van tijd afgehandeld.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Zonder kosten overstappen
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

De zoektocht naar een geschikte zorgverzekering is redelijk ingewikkeld. Zaken als Natura zorgverzekering + Collectieve zorgverzekering komen veelvuldig voorbij. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van AnderZorg of ONVZ tot o.a. HEMA en UMC Zorgverzekering. Hoe stap ik over naar een goede polis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Geholpen door een zorgvergelijker bekijk je vlug en makkelijk een geschikte verzekering die matcht met je zorgbehoefte. Is het lastig? Op zorgverzekeringcentrum.nl lees je nuttige gegevens ten aanzien van eigen risico, collectieve zorgverzekering, naturapolis, basisverzekering, restitutiepolis. Je kunt hier ook terecht voor Lemiers zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Luinjeberd? De tarieven van de basisverzekeringen fluctueren vaak, terwijl de dekking gelijk is. Daardoor kan je al gauw een paar euro besparen. De goedkoopste polis verschilt per persoon. De vergoeding hangt o.a. af van het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Middels ons vergelijk script – met handige zoekfuncties – check je binnen 1 minuut welke partij voor jou het meest voordelig is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot eind januari 2022. Meer voordeel behalen op jouw zorgpolis? Verhoog je eigen risico (bijv. €885). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als HEMA, Promovendum, Nationale Nederlanden, Besured is in de regel een budgetpolis (naturapolis). Er is dan vaak sprake van minder flexibiliteit.

zorgverzekering-luinjeberd


Betrouwbare zorgpolis in Luinjeberd?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022moet jij een aantal stappen volgen. In Nederland kennen we allerlei maatschappijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – denk aan overstappen en zorgpolis IJzendoorn afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Bijvoorbeeld die van United Consumers, Zilveren kruis, Interpolis, Univé. Op deze site vind je enkele factoren waar je zeker op moet letten. Dankzij deze hulp kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je kiezen uit een natura- of restitutiepolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering verschilt eigenlijk niet. Wel fluctueren de zorgverleners waar je terecht kunt. D.m.v. een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorgverleners en ziekenhuizen voor bijvoorbeeld Afasie of Glomerulonefritis, echter ook Latah en Retinitis pigmentosa. Dit is vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kan je naar alleen de gecontracteerde zorgverleners en ziekenhuizen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Het eigen risico

Jouw eigen risico is een deel wat je zelf moet betalen als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2022 is dit €385. Sommigen kiezen een vrijwillig hoger eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €300 (maximaal €500). Jouw “win” is een minder hoge premie. Gebruik je weinig zorg, en beschik je over voldoende spaargeld? Denk er eens rustig over na. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op de basispolis kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Mogelijkheden: een extra dekking voor medische hulp buitenland, tandarts, brillen en lenzen, fysiotherapie. Maak je veelvuldig gebruik van extra aanvullende zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Kijk van tevoren of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via de baas, een gemeente (Heerenveen) of mogelijk een hogeschool / universiteit. Je krijgt een goedkoper tarief (denk aan 5 tot 10 procent korting). In de regel betaal je juist meer voor de polis. Veel collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw individuele wensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Luinjeberd?
Direct beginnen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Daarvoor maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Luinjeberd of in deze buurt. Maar het kan nog sneller en eenvoudiger d.m.v. internet. Onderstaand vind jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepolis (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (75% vergoed tot € 250).
 6. Selecteer de dekking voor fysiotherapie (o.a. twaalf behandelingen).
 7. Neem besluit over de dekking betreft lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (denk aan bijv. Zorg en Zekerheid polis) en het overstappen online is zo geregeld.

Wordt alle zorg vergoed in Luinjeberd?

Jouw basisverzekering betaalt de meeste zorgkosten in Luinjeberd. Op die manier staat de verzekeraar garant voor o.a. Ziekenhuis, Bloedonderzoek, Medicijnen, Medisch specialist maar ook Dieetadvies, Wijkverpleging, Logopedie, Ergotherapie. Check de kleine letters van jouw actuele modules en zie meteen wat de verzekeraar betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Hierna lees jij enkele populaire zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts wanneer je ergens mee zit. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt vast wat er loos is, en kan je verwijzen naar een expert. Het bezoek aan de huisarts in Luinjeberd wordt vergoed uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een opname in een ziekenhuis? Jouw basiszorgverzekering vergoedt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Let op: inventariseer of jouw verzekering een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Friesland. Behoort dat niet tot de opties? Het kan zijn dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Luinjeberd. Wordt dit gedekt? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed via de basispolis. Dat gaat niet op voor mensen onder de 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Selecteer dan de aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Luinjeberd? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Dit geldt alleen bij een medisch belang of uitzonderlijke hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €75 per jaar tot €300 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basispolis betaalt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. De audicien in Luinjeberd is dan wel genoodzaakt een contract met jouw verzekeraar. Buiten dit onderscheiden we nog allerlei zorginstanties in de streek Heerenveen. Denk aan: kraamzorg, diëtetiek, ergotherapie, logopedie en stoppen met roken, apotheek, plastische chirurgie, haptonomie, psychologische zorg. De vergoedingen zijn erg wisselend bij Besured of ZieZo. Bekijk de voorwaarden van jouw verzekeraar om te zien waar je recht op hebt. Of ga meteen naar Zorgverzekering Wek- en waarschuwingsapparatuur.

Verzekeringskantoor in Luinjeberd

Geef jij de voorkeur aan 1 op 1 contact inzake de zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Luinjeberd. Ook bekend als een assurantieadviseur. De specialist begeleidt jou inzake hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De adviseur controleert de stand van zaken, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit kan bij de expert op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Voor al je vragen.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Luinjeberd