Loading...

Zorgverzekering Luddeweer Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf 12 november kan je overstappen van zorgverzekering in Luddeweer. Bijvoorbeeld naar Achmea, CZ, FBTO, Menzis, VGZ. In 2022 zijn de polissen weer veranderd. Het is geen gek idee om de huidige verzekering nog eens door te lezen. Matcht jouw geldende verzekering met jouw omstandigheden? Geholpen door onze snelle zorgvergelijker kan jij vandaag nog, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Zo vind jij een goede verzekering voor een goede prijs. Selecteer je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en regel je aanvullende polissen als alternatieve geneesmiddelen of beweegzorg. Overstappen van polis is razendsnel geregeld.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Snel overstappen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het achterhalen van een goede zorgverzekering is nogal niet makkelijk. Zaken als Combinatiepolis of Zorgverzekeraar zal je moeten overwegen. Je kunt bijna overal wel terecht, van ZorgDirect of Menzis tot aan CZdirect en VvAA. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een gewoon goede verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Door gebruik te maken van de zorgvergelijker vind je snel en ongecompliceerd een goede verzekering die in lijn is met je behoeften. Hulp nodig? Op deze website check jij nuttige specificaties over de naturapolis, basisverzekering, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, eigen risico. Bekijk ook meer info over Lemelerveld zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Luddeweer? De prijzen van de basisverzekeringen schommelen vaak, terwijl de dekking gelijk is. Door een prijsvergelijking kun je eenvoudig besparen. Wat de scherpste premie is, verschilt per persoon. Het maandelijkse bedrag kent z’n oorsprong in vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Met de zorgvergelijker – met bruikbare filters – zoek je binnen 1 minuut welke organisatie de laagste premie vraagt. Overstappen kan van 12 november 2021tot en met eind januari 2022. Lagere prijzen regelen op de ziektekosten? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €485). Goed om te weten: zo’n goedkope zorgverzekering van partijen als Nationale Nederlanden, Besured, HEMA, Promovendum betreft vaak een naturapolis (budgetpolis). Je hebt te maken met minder flexibiliteit.

zorgverzekering-luddeweer


De beste zorgpolis in Luddeweer?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 zijn er veel aspecten belangrijk. In Nederland kennen we allerlei maatschappijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis IJzendijke afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Bijvoorbeeld die van United Consumers, Bewuzt, Interpolis, Univé. Op deze pagina bekijk je nuttige variabelen die even jouw aandacht nodig hebben. Met deze hulp wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering heb je de keuze uit een natura- of restitutiepolis. De dekking van deze basispolissen verschilt niet per verzekeraar. Wel fluctueren ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je het volledige bedrag krijgt. Met een restitutiepolis kun je terecht bij alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor bijvoorbeeld Athetose of Diverticulose, echter ook Moebius-syndroom en Syndroom van Apert. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis kun je terecht bij enkel de deelnemende ziekenhuizen/zorginstellingen. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf “meebetaalt” als je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2022 is het ER €385. Een optie is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €200 (maximaal €500). Het pluspunt is een betaalbare polis. Gebruik je weinig zorg, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is het misschien wat voor jou. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

Afgezien van de basisverzekering kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Mogelijkheden: een extra polis voor fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, tandarts, medische hulp buitenland. Maak je veel gebruik van unieke zorgbehandelingen? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Zoek zeker goed uit of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is van je werkgever, gemeente (Slochteren) of juist een school. Het voordeel is een lagere premie (korting van 5-10%). Soms hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Veel collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je specifieke zorgwensen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Luddeweer?
Snel starten met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Daarvoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Luddeweer of rondom deze plaats. Tip: je doet dit veel rapper en gemakkelijker op internet. Onderstaand tref je de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2022.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €885).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepakket (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €1000).
 6. Neem een besluit over het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (kies bijv. 18 keer p/jaar).
 7. Beslis over de dekking voor lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (denk aan bijv. Zilveren Kruis polis) en regel je overstap via internet.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Luddeweer?

Jouw basisverzekering dekt veel voorkomende zorgkosten in Luddeweer. Hiermee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van onder andere Huisarts, Medisch specialist, Medicijnen, Ziekenvervoer en Gehandicaptenzorg, Revalidatiezorg, Verloskundige zorg, Dieetadvies. Bekijk de voorwaarden van de huidige verzekeraar om te zien wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Scroll verder, daar check jij enkele gangbare zorgverleners in de provincie Groningen.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor allerlei klachten. De dokter helpt waar mogelijk, stelt vast wat er loos is, en neemt contact op met een ziekenhuis. Een consult bij de huisarts in Luddeweer is standaard gedekt in je basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een ziekenhuisopname? De basispolis zal hiervoor zorgen. Je betaalt hier wel eigen risico. Handig: inspecteer of de verzekeraar wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Groningen. Is dat niet het geval? Het kan zijn dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Luddeweer. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed via het basispakket. Uitzondering op de regel: kinderen t/m 17 jaar en mensen met een chronische aandoening. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies dan voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Luddeweer? Jouw bril en/of lenzen worden niet gedekt uit het basispakket. Uitzonderingen zijn een medische indicatie of of optische hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Deze modules verschillen enorm: van €60 per jaar tot €500 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering betaalt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in Luddeweer is dan wel genoodzaakt een contract met de verzekeringsmaatschappij. Tevens zijn er vele verschillende types zorg in de regio Slochteren. Zoals podotherapie, ergotherapie, kraamzorg, diëtetiek en ook psychologische zorg, plastische chirurgie, audicien, haptonomie, apotheek. De financiële compensaties kunnen sterk afwijken bij Delta Lloyd of Salland. Bestudeer de kleine lettertjes van de verzekering om te zien waar je recht op hebt. Of lees direct alles over Zorgverzekering Weekendbehandeling.

Verzekeringskantoor in Luddeweer

Houd jij van een persoonlijke afspraak met betrekking tot de zorgpolis? Je kan afspraken met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Luddeweer. In de volksmond: een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige geeft advies inzake hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De deskundige bespreekt jouw omstandigheden, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan je flink wat geld opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Deskundig advies.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Luddeweer