Loading...

Zorgverzekering Loënga Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Vanaf november kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Loënga. Populaire keuzes zijn OHRA, Achmea, FBTO, Menzis, VGZ. In 2022 verandert er weer het een en ander. Het is geen gek idee om de verzekering van dit jaar eens kritisch te bekijken. Klopt de actuele zorgverzekering met jouw wensen. Geholpen door een nuttige zorgvergelijker kan iedereen gelijk, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor zoek je de beste dekking voor de laagste prijs! Bepaal je eigen risico, ga voor restitutie en natura, en regel je aanvullende modules zoals bijvoorbeeld gezinsplanning of orthodontie. Overstappen van verzekeraar is in een paar minuutjes afgewerkt.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Snel overstappen
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden van een zorgverzekering die bij jou past is nogal niet makkelijk. Zaken als Nominale premie of Ingezetene vliegen je om de oren. Ze staan allemaal voor je klaar, van Bewuzt of Kiemer tot bijv. CZdirect en ZieZo. Hoe ontdek ik een passende verzekeraar? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Mede door deze zorgvergelijker vind je direct en probleemloos een betrouwbare verzekering die past bij jouw zorgbehoefte. Problemen? Hier spot jij handige informatie met betrekking tot de aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, eigen risico, naturapolis. Lees ook alles over Leende zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Loënga? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen variëren nogal, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Daardoor kan de polis al snel wat goedkoper. Welke verzekering het goedkoopste is kan per persoon verschillen. De premie wordt bepaald door type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Aan de hand van ons vergelijk script – inclusief handige filters – check je snel welke assuradeur in jouw geval het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot maximaal eind januari 2022. Nog meer besparen op jouw zorgpolis? Verhoog je eigen risico (bijv. €485). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Nationale Nederlanden, HEMA, Besured, Promovendum betreft vaak een natura- of budgetpolis. Je hebt te maken met dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-loenga


Meest gekozen zorgpolis in Loënga?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt kiezen uit meerdere partijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – denk aan overstappen en zorgpolis Hulshorst afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2022 die vrijwel alle zorg dekt. Bijvoorbeeld die van Zilveren kruis, Bewuzt, Univé, United Consumers. Op deze site vind je nuttige variabelen die van belang zijn. Via deze hulp zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je kiezen uit een naturaverzekering en een restitutieverzekering. De inhoud van deze basispakketten verschilt niet per verzekeraar. Wel verschillen de zorgverleners waar je complete dekking hebt. Met een restitutiepolis kies je zelf je zorginstellingen voor o.a. Angina pectoris of Dumpingsyndroom, echter ook Organisch psychosyndroom en Schizoïde persoonlijkheidsstoornis. Dit is vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kun je terecht bij alleen de aangesloten ziekenhuizen/zorginstellingen. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je zelf moet betalen zodra je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2022 is dit €385. Optioneel is het vrijwillige eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €300 (niet meer dan €500). Jouw “win” is een betaalbare polis. Voel jij je vitaal, en heb je wat spaargeld liggen? Dan kun je het overwegen. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekering kiezen

In aanvulling op het basispakket kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Veel gekozen: een extra polis voor brillen en lenzen, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, tandarts. Gebruik je ook veelvoudig meer dan de standaard zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Duik dan even in de materie of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via het bedrijf, een gemeente (Súdwest-Fryslân) of juist een onderwijsinstelling. Je krijgt een lagere premie (korting van 5-10%). Soms betaal je juist meer voor de polis. Deze collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je unieke behoeftes voor zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Loënga?
Direct aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Daarvoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Loënga of in een omliggende plaats. Goed om te weten: dat kan natuurlijk ook direct en gemakkelijker op internet. Hieronder vind jij de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Kies voor restitutie- of natura pakket (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (75% vergoed tot € 250).
 6. Neem een besluit over het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (bijvoorbeeld 36 keer p/jaar).
 7. Beslis over de uitkering t.a.v. brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(bijvoorbeeld Menzis polis) en regel je overstap via internet.

Wat wordt er allemaal vergoed in Loënga?

Jouw basispolis dekt een groot deel van de zorgkosten in Loënga. Zo ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijvoorbeeld Huisarts, Ziekenhuis, Medisch specialist, Bloedonderzoek maar ook Geestelijke gezondheidszorg, Revalidatiezorg, Ergotherapie, Wijkverpleging. Lees de voorwaarden van de actuele dekking en ontdek welke kosten je verzekering vergoed, en met welke eigen risico. Op deze pagina tref je een paar gebruikelijke zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts indien je last hebt van klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, doet een basisonderzoek, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Loënga wordt betaald vanuit de basispakketten. Het gaat niet van je eigen risico af. Bij andere kosten wel, zoals een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Is er sprake van een verblijft in ziekenhuizen? Jouw basiszorgverzekering zal hiervoor zorgen. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Goed om te weten: controleer goed of de verzekering wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Friesland. Is dit niet mogelijk? Het kan zijn dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Loënga. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt via de basisverzekering. Uitzondering op de regel: kinderen tot en met 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies dan voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Loënga? Jouw bril en/of lenzen zal niet worden vergoed binnen de basispolis. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische ingreep of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €35 per jaar tot €500 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basispolis keert 75% uit van de prijs voor zo’n hoortoestel. Je audicien in Loënga moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met je verzekeraar. Ook vind je vele zorgbedrijven in de gemeente Súdwest-Fryslân. Onder andere: ergotherapie, kraamzorg, podotherapie, diëtetiek maar ook stoppen met roken, apotheek, audicien, psychologische zorg, haptonomie. De vergoedingen kunnen sterk afwijken bij DSW of VGZ. Check de condities van jouw verzekeraar voor de actuele vergoedingen. Of bekijk meteen meer over Zorgverzekering Verpleeghuis.

Verzekeringskantoor in Loënga

Geef jij de voorkeur aan persoonlijk contact aangaande je zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Loënga. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Hij of zij zoekt alle uit inzake hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De specialist bekijkt je (gezinssituatie en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit kan bij de expert op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Loënga