Loading...

Zorgverzekering Lemiers Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Vanaf half november tot eind december kan je switchen van zorgverzekering in Lemiers. Veel gekozen partijen zijn OHRA, Achmea, CZ, Menzis, FBTO. In 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is geen gek idee om de huidige verzekering nog eens door te lezen. Klopt de huidige dekking met jouw behoeften? Met medewerking van een handige zorgvergelijker kan je direct, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan vind je een polis die past bij jouw wensen en budget. Beslis over eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en regel je aanvullende dekkingen als orthodontie of anticonceptie. Overstappen van verzekeraar is razendsnel geregeld.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een zorgverzekering die bij jou past is soms niet eenvoudig. Feiten zoals Wmo of Restitutiepolis vliegen je om de oren. Ze staan allemaal voor je klaar, van De Amersfoortse of inTwente tot bijvoorbeeld Ik en Stad Holland. Hoe achterhaal ik een goede verzekeraar? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Geholpen door onze zorgvergelijker detecteer je rap en zonder problemen een betrouwbare verzekering die matcht met alle individuele wensen. Kom je er niet uit? Op onze website lees jij praktische specificaties aangaande de naturapolis, basisverzekering, restitutiepolis, eigen risico, collectieve zorgverzekering. Je kunt hier ook terecht voor Kraggenburg zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Lemiers? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen verschillen nogal, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Om die reden kun je eenvoudig besparen. De laagste premie is niet voor iedereen hetzelfde. Het maandelijkse bedrag hangt o.a. af van eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Via onze vergelijker – met bruikbare filters – check je direct welke verzekeringspolis in jouw geval het goedkoopste is. Overstappen kan van 12 november 2022tot eind januari 2023. Lagere prijzen regelen op de verzekeringen? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €885). Let wel: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Besured, Anderzorg, Nationale Nederlanden, Promovendum is in veel gevallen een naturapolis (budgetpolis). Er is dan vaak sprake van dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-lemiers


Veel gekozen zorgpolis in Lemiers?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. Je kunt terecht bij allerlei verzekeraars die ook nog weer verschillende polissen bieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijv. overstappen en zorgpolis Holthees afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Het kan gaan om een polis van Univé, Bewuzt, Interpolis, United Consumers. Hierna tref je nuttige onderdelen waar je zeker op moet letten. Aan de hand van deze tips kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutieverzekering en een naturaverzekering. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen identiek. Wel variëren de zorgverleners waar je heen kunt. Via een restitutieverzekering kies je zelf je ziekenhuizen/zorginstellingen voor o.a. Churg-Strauss-syndroom of Identificatiesyndroom, maar ook Naevus en Taxol. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering ben je welkom bij minder zorgverleners en ziekenhuizen. Een naturapolis is goedkoper.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf “meebetaalt” wanneer je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2023 bedraagt dit €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €200 (max €500, €885 totaal). Het voordeel is lagere maandlasten. Gebruik je weinig zorg, en heb je voldoende geld liggen? Denk er eens rustig over na. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Buiten de basisverzekering kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Voorbeelden zijn een extra dekking voor tandarts, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, medische hulp buitenland. Intensief gebruiker van extra aanvullende zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Zoek zeker goed uit of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, een gemeente (Vaals) of soms een school. Je hebt recht op een voordelige premie (max 10% op de basisverzekering). Soms liggen de prijzen hoger dan normaal. Sommige collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je unieke behoeftes voor zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Lemiers?
Snel starten met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? In dit geval maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Lemiers of omgeving. Handig: het kan nog sneller en gemakkelijker online. Onderstaand tref je de stappen die je doorloopt.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €885).
 3. Selecteer een restitutie- of naturaverzekering (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (€ 1000 of meer vergoed).
 6. Selecteer de module behandelingen voor fysiotherapie (dit kan zijn 18 stuks per jaar).
 7. Neem besluit over een vergoeding aangaande lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijv. DSW zorgverzekering) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Lemiers?

Het basispakket betaalt de meeste zorgkosten in Lemiers. Hiermee ben je standaard verzekerd voor bijvoorbeeld Medicijnen, Bloedonderzoek, Medisch specialist, Ziekenvervoer en Dieetadvies, Wijkverpleging, Logopedie, Verloskundige zorg. Bekijk de kleine letters van je huidige verzekeraar om te zien wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en met welke eigen risico. Hieronder lees je meerdere erkende zorginstellingen in de provincie Limburg.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts indien je last hebt van klachten. De dokter probeert iets te doen, doet een basisonderzoek, en neemt contact op met een ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Lemiers is standaard gedekt in je basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een ziekenhuisopname? De basisverzekering betaalt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Handig: inventariseer of de assuradeur een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Limburg. Behoort dat niet tot de opties? Het is mogelijk dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Lemiers. Wordt dit gedekt? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt via de basisverzekering. Uitzonderingen zijn: mensen onder de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Maak dan een keus voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Lemiers? De kosten voor brillen en lenzen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Dit is echter anders bij een medische reden of hulpmiddelen als speciale lenzen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €35 per jaar tot €200 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? Het basispakket keert 75% uit van de aanschafprijs van een hoortoestel. Je audicien in Lemiers moet een contract hebben afgesloten met de partij waar jij verzekerd bent. Buiten dit onderscheiden we nog vele zorgbedrijven in de streek Vaals. Denk aan: logopedie, diëtetiek, ergotherapie, kraamzorg maar ook audicien, plastische chirurgie, haptonomie, stoppen met roken, psychologische zorg. De financiële compensaties zijn erg wisselend bij Ditzo of PNOZorg. Controleer de kleine lettertjes van je polis om te checken hoeveel je krijgt. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgverzekering Tandsteen verwijderen.

Verzekeringskantoor in Lemiers

Prefereer jij een “echt” gesprek m.b.t. een zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een verzekeringsmaatschappij in Lemiers. In de volksmond: een assurantieadviseur. Deze persoon begeleidt jou inzake hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De adviseur controleert de stand van zaken, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • De zorgexpert.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Lemiers