Loading...

Zorgverzekering Lemelerveld Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Ieder jaar mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Lemelerveld. Dit kan o.a. naar FBTO, VGZ, CZ, Achmea, OHRA. In 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is niet zo gek om de verzekering van dit jaar eens kritisch te bekijken. Klopt de afgesloten zorgverzekering met jouw wensen. Met behulp van de scherpe zorgvergelijker kan men rap en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier selecteer jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Beslis over eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies aanvullende verzekeringen als bijv. vergoeding bril en contactlenzen of oedeemtherapie. Overstappen van verzekeraar is binnen 5 minuten gepiept.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Snel overstappen
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een zorgverzekering die bij jou past is nogal frustrerend. Feiten zoals PGB + Gemoedsbezwaarde zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn nogal wat aanbieders, van Besured of Ohra tot FBTO en Stad Holland. Hoe vind ik een aantrekkelijke polis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Dankzij onze zorgvergelijker vind je direct en eenvoudig een duidelijke verzekering die aansluit op je zorgbehoefte. Meer info? Hier check jij praktische informatie aangaande de eigen risico, aanvullende verzekering, basisverzekering, naturapolis, restitutiepolis. Bekijk ook meer info over Krabbendijke zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Lemelerveld? De tarieven van de basisverzekeringen verschillen nogal, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Door een prijsvergelijking kan je al gauw een paar euro besparen. De goedkoopste polis is afhankelijk van veel factoren. De prijs komt tot stand door hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Met de vergelijk module – en de speciale filters – check je direct welke assuradeur voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot maximaal eind januari 2023. Nog meer besparen op jouw zorgpolis? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €685). Let wel: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Besured, HEMA, Nationale Nederlanden, Promovendum is in veel gevallen een naturapolis (budgetpolis). Minpunt hiervan is minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-lemelerveld


Betrouwbare zorgpolis in Lemelerveld?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. Je kunt kiezen uit meerdere assuradeurs die weer verschillende verzekeringen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis is geschikt? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – bijv. overstappen en zorgpolis Holten afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Wellicht een verzekering van Zilveren kruis, Univé, Interpolis, Bewuzt. Verderop bekijk je betekenisvolle aspecten die extra belangrijk zijn. Met deze hulp kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering maak je de keuze voor een naturapolis en een restitutiepolis. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen gelijk. Wel fluctueren de zorginstellingen waar je het volledige bedrag krijgt. Via een restitutiepolis kies je zelf je zorginstellingen voor aandoeningen als Agorafobie of Epicondylitis medialis, maar ook Organisch psychosyndroom en Prostatitis. Dit is vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis kun je terecht bij circa 90% van de ziekenhuizen/zorginstellingen. Een restitutiepolis is duurder.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je zelf moet betalen zodra je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2023 is dit €385. Je kunt kiezen voor het vrijwillige eigen risico. Sommigen verhogen het met €500 (max €500). Jouw “win” is een betaalbare polis. Voel jij je vitaal, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Neem het eens in overweging. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Naast het basispakket bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Mogelijkheden: een extra aanvulling voor fysiotherapie, brillen en lenzen, medische hulp buitenland, tandarts. Ben jij overgeleverd aan unieke zorgbehandelingen? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, de gemeente (Dalfsen) of mogelijk een hogeschool / universiteit. Je krijgt een mooie korting op de polis (korting van 5-10%). Vaak liggen de prijzen hoger dan normaal. Veel collectieve pakketten matchen niet standaard met je wensenlijstje voor de zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Lemelerveld?
Direct starten met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In deze situatie maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Lemelerveld of ergens in de buurt. Handig: dit gaat nog een stuk vlotter en simpeler via internet. Hieronder bekijk je de te nemen stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €685).
 3. Kies voor restitutie- of natura verzekering (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Geef je wens door voor het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (dit kan zijn 12 per jaar).
 7. Selecteer een vergoeding m.b.t. lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (denk aan bijv. Ditzo zorgverzekering) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Lemelerveld?

Jouw basispolis staat garant voor allerlei zorgkosten in Lemelerveld. Zo hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor onder andere Ziekenvervoer, Medicijnen, Huisarts, Medisch specialist. Echter ook Wijkverpleging, Gehandicaptenzorg, Logopedie, Ergotherapie. Lees de kleine letters van jouw huidige polis en ontdek wat de verzekeraar betaalt, en welk eigen risico er geldt. Hieronder bekijk jij enige algemene zorgverleners in de provincie Overijssel.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt wanneer je ergens mee zit. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, bepaalt wat er aan de hand is, en verwijst je eventueel door. Een afspraak bij je huisarts in Lemelerveld wordt vergoed uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dat is anders bij bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een behandeling in het ziekenhuis? De basispolis staat hiervoor garant. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Noemenswaardig: trek even na of de verzekering een contract heeft met ziekenhuizen in Overijssel. Is dit niet mogelijk? Het kan zijn dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Lemelerveld. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed uit de basispolis. Uitzondering op de regel: kinderen t/m 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies in dat geval unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Lemelerveld? Jouw bril en/of lenzen worden niet gedekt uit de basisverzekering. Dit geldt alleen bij een medische noodzaak of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €35 per jaar tot €100 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basispolis keert 75% uit van de kosten voor een hoortoestel. De audicien in Lemelerveld moet een contract hebben afgesloten met je verzekeraar. Daarnaast zijn er vele zorginstellingen in de regio Dalfsen. Onder andere: podotherapie, logopedie, ergotherapie, kraamzorg of ook stoppen met roken, psychologische zorg, audicien, apotheek, plastische chirurgie. De financiële compensaties vertonen grote verschillen bij AnderZorg of ZieZo. Bekijk de dekking van jouw verzekeraar om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of raadpleeg onze pagina over Zorgverzekering Tandimplantaat.

Verzekeringskantoor in Lemelerveld

Heb jij het liefst 1 op 1 contact rondom je zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een verzekeringsmaatschappij in Lemelerveld. In de volksmond: een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige zoekt alle uit rondom verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De adviseur controleert jouw persoonlijke situatie, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Het kan op het verzekeringskantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • Voor al je vragen.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Lemelerveld