Loading...

Zorgverzekering Lekkum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Rond november tot en met december kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Lekkum. Populaire keuzes zijn OHRA, Menzis, VGZ, FBTO, CZ. Ook in 2022 kan er voor jou wat veranderen. Het is dus slim om de verzekering van dit jaar goed door te nemen. Matcht jouw bestaande polis met jouw behoeften? Met behulp van de handige zorgvergelijker mag ook jij snel en moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende zoek je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Beslis over eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en regel je aanvullende modules als dieetadvies + oefentherapie. Overstappen van aanbieder is binnen mum van tijd gepiept.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Overstappen zonder gedoe
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het afsluiten van een geschikte zorgverzekering is tamelijk complex. Termen als College voor Zorgverzekeringen + Budgetpolis zal je moeten overwegen. En er zijn tientallen polissen, van Avéro Achmea of PNOZorg tot FBTO en ZieZo. Hoe achterhaal ik een betaalbare verzekering? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Geholpen door deze zorgvergelijker detecteer je snel en makkelijk een betrouwbare verzekering die overeenkomt met jouw wensen. Hulp nodig? Op onze website lees jij bruikbare details aangaande de eigen risico, restitutiepolis, aanvullende verzekering, basisverzekering, naturapolis. Of klik meteen verder naar Koudekerk aan den Rijn zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Lekkum? De prijzen van de basisverzekeringen fluctueren vaak, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Zo kun je al veel besparen. Welke verzekering het goedkoopste is kan per aanvraag verschillend zijn. Het maandelijkse bedrag hangt af van type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Met onze vergelijker – en de speciale filters – spot je gelijk welke aanbieder voor jouw scenario het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot en met eind januari 2022. Extra veel voordeel op je verzekering? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €685). Vergeet niet: zo’n goedkope zorgverzekering van partijen als HEMA, Anderzorg, Nationale Nederlanden, Besured is in de regel een budgetpolis (naturapolis). Er is dan vaak sprake van je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-lekkum


De beste zorgpolis in Lekkum?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt terecht bij allerlei maatschappijen die weer verschillende verzekeringen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – wellicht overstappen en zorgpolis Hollandsche Rading afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Wellicht een verzekering van Zilveren kruis, Bewuzt, Interpolis, United Consumers. Verderop tref je een aantal variabelen die jou verder op weg helpen. Dankzij deze tips kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een naturapolis en een restitutiepolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is bij iedereen gelijk. Wel verschillen de zorgadressen waar je het volledige bedrag krijgt. Via een restitutieverzekering kun je naar alle zorginstellingen voor aandoeningen als Cornea-erosie of Hielvoet, en tevens voor bijv. Leverkanker en Respiratoir syncytieel virus. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering kan je naar enkel de deelnemende zorgverleners. Restitutie is duurder dan natura.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht onderdeel wat je zelf moet betalen wanneer je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2022 is dat €385. Een optie is het vrijwillige eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €400 (max €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een betaalbare verzekering. Ben je gezond, en heb je voldoende geld liggen? Dan is het misschien wat voor jou. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

Behalve de basisverzekering kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Veel gekozen: een extra dekking voor tandarts, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, fysiotherapie. Maak je veel gebruik van een bepaald type zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via de baas, jouw gemeente (Leeuwarden) of juist een school. Het voordeel is een goedkoper tarief (korting van 5-10%). Doorgaans betaal je juist meer voor de polis. Deze collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw wensen m.b.t. zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Lekkum?
Direct profiteren van ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? In dit geval kan je naar een verzekeringskantoor in Lekkum of rondom deze plaats. Goed om te weten: het kan nog sneller en eenvoudiger via het internet. Op deze pagina check jij een handig stappenplan.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2022.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Wil je een natura- of restitutiepolis (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €250).
 6. Kies fysiotherapie behandelingen (o.a. 12 behandelingen).
 7. Kies de uitbetalingen m.b.t. lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (bijvoorbeeld C4Me zorgverzekering) en het overstappen online is zo geregeld.

Wat wordt er allemaal vergoed in Lekkum?

Jouw basispakket dekt de meeste zorgkosten in Lekkum. Daarmee worden kosten gedekt van zaken als Ziekenvervoer, Ziekenhuis, Bloedonderzoek, Huisarts. Maar denk ook aan Revalidatiezorg, Gehandicaptenzorg, Geestelijke gezondheidszorg, Verloskundige zorg. Inventariseer de condities van jouw actuele verzekering en zie meteen welke kosten je verzekering vergoed, en of je ook eigen risico moet betalen. Scroll verder, daar vind jij enkele veel voorkomende zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor de meest gangbare klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, bepaalt wat er aan de hand is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Een afspraak bij je huisarts in Lekkum is standaard gedekt in je basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dat is anders bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een verblijft in ziekenhuizen? Het basispakket dekt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Handig: loop na of jouw verzekering een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Friesland. Behoort dat niet tot de opties? Het komt regelmatig voor dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Lekkum. Wordt dit ook vergoed? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald vanuit de basisverzekering. Uitzondering op de regel: kinderen tot en met 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Lekkum? Contactlenzen en brillen zal niet worden vergoed binnen de basisverzekering. Enige uitzondering is een medische ingreep of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €25 per jaar tot €300 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Je audicien in Lekkum zal wel een contract moeten hebben met je verzekeraar. Buiten dit onderscheiden we nog meerdere verschillende types zorg in de buurt van Leeuwarden. Bijvoorbeeld: podotherapie, ergotherapie, kraamzorg, logopedie en plastische chirurgie, apotheek, psychologische zorg, stoppen met roken, audicien. De vergoedingen kunnen sterk afwijken bij CZdirect en PNOZorg. Raadpleeg de condities van de polis om te zien waar je recht op hebt. Of lees direct alles over Zorgverzekering Stompkousen.

Verzekeringskantoor in Lekkum

Geef jij de voorkeur aan face to face contact ten aanzien van je zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Lekkum. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De specialist adviseert jou omtrent hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De deskundige bespreekt jouw persoonlijke situatie, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies levert soms wel meer dan €250 op. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Jarenlange ervaring.
 • Voor al je vragen.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Lekkum