Loading...

Zorgverzekering Leiden Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. In november en december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Leiden. Bijvoorbeeld naar Achmea, VGZ, Menzis, CZ, OHRA. In 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is niet zo gek om de verzekering van dit jaar nog eens door te lezen. Matcht deze geldende verzekering met jouw behoeften? Via deze praktische zorgvergelijker kan men nu, moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan spot je een goede verzekering voor een goede prijs. Kies de hoogte van het eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies eventueel nog voor aanvullende modules zoals bijvoorbeeld ergotherapie en medische hulp buitenland. De overstap is in een paar minuutjes afgehandeld.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Overstappen zonder gedoe
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een geschikte zorgverzekering is tamelijk ingewikkeld. Termen als Tweedelijnszorg of Aanvullende verzekering zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van CZ of OZF tot De Friesland en Zekur. Hoe ontdek ik een betaalbare verzekering? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Met behulp van onze zorgvergelijker bekijk je gelijk en gemakkelijk een goedkope verzekering die matcht met je individuele wensen. Is het lastig? Hier tref je handige gegevens met betrekking tot de aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, naturapolis, restitutiepolis, eigen risico. Of klik meteen verder naar Kootwijkerbroek zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Leiden? De premies van de basisverzekeringen variëren nogal, terwijl je overal basisdekking hebt. Daardoor kan de polis al snel wat goedkoper. Wat nu de laagste premie is, kan per aanvraag verschillend zijn. De prijs kent z’n oorsprong in aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. D.m.v. de zorgvergelijker – en de speciale filters – tref jij binnen 1 minuut welke organisatie de laagste premie vraagt. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot uiterlijk 31 januari 2023. Meer voordeel behalen op je verzekering? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €785). Let op: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Besured, Promovendum, HEMA, Nationale Nederlanden is in de regel een naturapolis (budgetpolis). Er is dan vaak sprake van minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-leiden


De beste zorgpolis in Leiden?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023komt veel kijken. Je kunt terecht bij allerlei aanbieders die weer verschillende verzekeringen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis past bij mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – wellicht overstappen en zorgpolis Hoek van Holland afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Dat kan zijn een polis van Zilveren kruis, Interpolis, Bewuzt, United Consumers. Op deze site bekijk je betekenisvolle aspecten die jou verder op weg helpen. Dankzij deze info kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutie- of natura verzekering. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel variëren ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je terecht kunt. Via een restitutieverzekering kies je zelf je zorgverleners en ziekenhuizen voor problemen zoals Clinofobie of Hypertelorisme, maar ook Morfologie huidafwijkingen en Stollingsstoornis. Dit is vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kan je naar circa 90% van de zorginstellingen. Restitutie is duurder dan natura.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel wat je zelf moet betalen als je jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 is dat €385. Optioneel is het vrijwillige eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €300 (maximaal €500). Het voordeel is een betaalbare premie. Over gezondheid niet te klagen, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is dit nog niet zo gek. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Buiten de basisverzekering kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Mogelijkheden: een extra verzekering voor fysiotherapie, tandarts, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen. Gebruik je ook veelvoudig een bepaald type zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Kijk van tevoren of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, je gemeente (Leiden) of juist een school. Jouw “win” is dan korting op jouw zorgverzekering (vaak ligt de korting rond de 10%). Vaak betaal je juist meer voor de polis. Sommige collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw individuele wensen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Leiden?
Snel aanvangen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Daarvoor kan je naar een verzekeringskantoor in Leiden of in deze buurt. Maar het kan nog sneller en eenvoudiger via internet. Op deze pagina lees jij een handig stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €585).
 3. Wil je een restitutie- of naturapolis (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €1000).
 6. Neem een besluit over de module behandelingen voor fysiotherapie (onder andere twaalf keer).
 7. Neem besluit over de uitkering t.a.v. brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijv. ZorgDirect verzekering) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Wat wordt er allemaal vergoed in Leiden?

De basisverzekering vergoedt veel voorkomende zorgkosten in Leiden. Zodoende ben je standaard verzekerd voor zaken als Bloedonderzoek, Medicijnen, Ziekenvervoer, Ziekenhuis en Ergotherapie, Dieetadvies, Gehandicaptenzorg, Verloskundige zorg. Bekijk de voorwaarden van jouw actuele verzekering en ontdek welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke condities dit geldt. Verderop check je enige gangbare zorgaanbieders in de provincie Zuid-Holland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor de meest gangbare klachten. De dokter helpt waar mogelijk, stelt vast wat er loos is, en neemt contact op met een ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Leiden wordt gedekt uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dat is anders bij bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een intensieve ziekenhuisopname? Een basisverzekering betaalt dit. Wel betaal je eigen risico. Tip: verifieer of de assuradeur wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Zuid-Holland. Is er geen contract? Je kunt in de situatie terecht komen dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Leiden. Wat wordt er betaald? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt via het basispakket. Altijd wel voor: kinderen t/m 17 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Selecteer dan unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Leiden? Contactlenzen en brillen worden niet gedekt uit het basispakket. Enige uitzondering is een medische reden of of optische hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €45 per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basispolis keert 75% uit van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Een audicien in Leiden moet wel een contract hebben met de verzekeringsmaatschappij. Daarnaast zijn er velerlei verschillende types zorg in de regio Leiden. Neem nou ergotherapie, logopedie, kraamzorg, diëtetiek en stoppen met roken, audicien, apotheek, psychologische zorg, haptonomie. De dekkingen wisselen nogal bij AnderZorg of Stad Holland. Controleer de voorwaarden van de polis voor de actuele vergoedingen. Of bekijk meteen meer over Zorgverzekering Sterilisatie man.

Verzekeringskantoor in Leiden

Prefereer jij een persoonlijke afspraak aangaande je zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een ervaren verzekeringsmaatschappij in Leiden. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige geeft advies op het gebied van verzekeringen, pensioenen en hypotheken. Deze persoon checkt de stand van zaken, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan je flink wat geld opleveren. Het kan op het verzekeringskantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Voor al je vragen.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Leiden