Loading...

Zorgverzekering Jouswier Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Ieder jaar kan je switchen van zorgverzekering in Jouswier. Veel gekozen partijen zijn FBTO, VGZ, OHRA, Menzis, CZ. Ook in 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is niet zo gek om het huidige contract er nog eens bij te pakken. Klopt deze bestaande polis met jouw wensen. Via een handige zorgvergelijker mag ook jij vlug en gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier selecteer je een goede verzekering voor een goede prijs. Kies het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende polissen zoals huidtherapie en acnetherapie. Overstappen van polis is binnen 2 minuten geregeld.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Hulp bij overstappen
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Maak jouw verzekering persoonlijk

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een zorgverzekering die bij jou past is vaak niet makkelijk. Aspecten zoals Budgetpolis en Declareren komen veelvuldig voorbij. Er zijn nogal wat aanbieders, van Zorg en Zekerheid of OZF tot bijvoorbeeld Ditzo en Zilveren Kruis. Hoe vind ik een geschikte verzekering? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Dankzij de zorgvergelijker tref je gelijk en ongecompliceerd een betrouwbare verzekering die matcht met alle individuele wensen. Problemen? Hier vind je bruikbare adviezen met betrekking tot de aanvullende verzekering, restitutiepolis, naturapolis, basisverzekering, eigen risico. Bekijk ook meer info over Hoogkarspel zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Jouswier? De premies van de basisverzekeringen schommelen enorm, terwijl de inhoud hetzelfde is. Door een prijsvergelijking kun je eenvoudig besparen. De laagste premie kan per persoon verschillen. De premie kent z’n oorsprong in type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Aan de hand van ons vergelijk script – met bruikbare filters – bekijk jij binnen enkele minuten welke partij de laagste premie vraagt. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot uiterlijk 31 januari 2023. Extra veel voordeel op de ziektekosten? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €485). Let op: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Nationale Nederlanden, Promovendum, HEMA, Besured is in veel gevallen een budget- of naturapolis. Een negatief aspects hiervan is: dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-jouswier


Veel gekozen zorgpolis in Jouswier?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. Er zijn talloze maatschappijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – wellicht overstappen en zorgpolis Hagestein afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Het kan gaan om een polis van Univé, Bewuzt, Zilveren kruis, Interpolis. Hieronder tref je enkele onderdelen die extra belangrijk zijn. Met deze info zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutie- of natura verzekering. De dekking van deze basispolissen is bij iedereen gelijk. Wel fluctueren de zorgverleners waar je heen kunt. Dankzij een restitutieverzekering ben je welkom bij alle zorgaanbieders voor problemen zoals Asperger-syndroom of Herseninfarct, echter ook Osteoporose en Stralingsziekte. Dit is vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering kun je terecht bij minder zorgverleners. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je zelf moet betalen als je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2023 is dit €385. Optioneel is het vrijwillige eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €500 (niet meer dan €500). De reden hiervoor is lagere maandlasten. Heb je niet vaak wat, en heb je wat spaargeld liggen? Dan kun je het overwegen. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Behalve de basisverzekering kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Denk aan een extra module voor medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, tandarts, fysiotherapie. Gebruik je ook veelvoudig specialistische zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Duik dan even in de materie of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via de baas, gemeente (Dongeradeel) of mogelijk een onderwijsinstelling. Je krijgt korting op de premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). Mogelijk ben je helemaal niet goedkoper uit. De collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je wensenlijstje voor de zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Jouswier?
Snel profiteren van ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Daarvoor is er een verzekeringskantoor in Jouswier of in deze buurt. Handig: je doet dit veel rapper en duidelijker online. Hieronder vind jij de stappen die je doorloopt.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €685).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapakket (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €250).
 6. Kies het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (onder andere 9 stuks per jaar).
 7. Kies de uitbetalingen betreft brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (dat kan zijn National Academic dekking) en stap direct online over.

Wordt alle zorg vergoed in Jouswier?

De basispolis compenseert veel voorkomende zorgkosten in Jouswier. Hiermee worden kosten gedekt van o.a. Medicijnen, Ziekenhuis, Medisch specialist, Bloedonderzoek en tevens Ergotherapie, Logopedie, Wijkverpleging, Gehandicaptenzorg. Bekijk de condities van de actuele dekking en bekijk wat precies vergoed wordt, en welk eigen risico er geldt. Hieronder bekijk je een paar vaak voorkomende zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts wanneer je ergens mee zit. De dokter probeert iets te doen, stelt vast wat er loos is, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Een consult bij de huisarts in Jouswier wordt vergoed uit het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dit speelt wel in het geval van speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een behandeling in het ziekenhuis? Een basisverzekering staat hiervoor garant. Wel betaal je eigen risico. Noemenswaardig: trek even na of de assuradeur een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Friesland. Is dit niet mogelijk? Je kunt in de situatie terecht komen dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Jouswier. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt via het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor jongeren tot 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Selecteer dan individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Jouswier? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Dit is echter anders bij een medische noodzaak of of optische hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €60 per jaar tot €100 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basisverzekering dekt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in Jouswier zal wel een contract moeten hebben met jouw verzekeraar. Daarnaast zijn er meerdere verschillende types zorg in de streek Dongeradeel. Bijvoorbeeld: diëtetiek, kraamzorg, logopedie, podotherapie of ook haptonomie, psychologische zorg, stoppen met roken, audicien, plastische chirurgie. De financiële compensaties wisselen nogal bij De Amersfoortse of Salland. Raadpleeg de dekking van je verzekering om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of ga meteen naar Zorgverzekering Ooglaseren.

Verzekeringskantoor in Jouswier

Wil je het liefstpersoonlijk contact ten aanzien van jouw zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een deskundige verzekeringsmaatschappij in Jouswier. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. Hij of zij helpt jou m.b.t. verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De begeleider controleert jouw persoonlijke situatie, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan je flink wat geld opleveren. Het kan op het verzekeringskantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Jouswier