Loading...

Zorgverzekering Jislum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. In november en december kan je switchen van zorgverzekering in Jislum. Bijvoorbeeld naar Achmea, VGZ, Menzis, FBTO, CZ. In 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het loont dus om jouw lopende verzekering nog eens door te lezen. Past de geldende zorgverzekering met wat jij belangrijk vindt? Via onze slimme zorgvergelijker kan jij vandaag nog, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Dan selecteer jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Bepaal je eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies aanvullende modules als bijv. huidtherapie plus steunzolen. Overstappen van verzekeraar is razendsnel gedaan.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Probleemloos overstappen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een zorgverzekering op maat is nogal frustrerend. Zaken als Woonlandpakket of SKGZ vliegen je om de oren. Er zijn nogal wat aanbieders, van AnderZorg of inTwente tot o.a. Delta Lloyd en Salland. Hoe achterhaal ik een aantrekkelijke polis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Door gebruik te maken van de zorgvergelijker tref je rap en gemakkelijk een voordelige verzekering die in lijn is met jouw zorgbehoefte. Meer info? Hier vind je nuttige specificaties m.b.t. de restitutiepolis, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, naturapolis, basisverzekering. Of klik meteen verder naar Hooge Zwaluwe zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Jislum? De prijzen van de basisverzekeringen schommelen vaak, terwijl de inhoud hetzelfde is. Zo kan de polis al snel wat goedkoper. Welke verzekering het goedkoopste is kan per aanvraag verschillend zijn. De prijs hangt o.a. af van soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Door ons vergelijk script – inclusief handige filters – bekijk jij binnen 1 minuut welke verzekering voor jouw scenario het goedkoopste is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot eind januari 2023. Lagere prijzen regelen op jouw zorgpolis? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €485). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Anderzorg, Nationale Nederlanden, HEMA, Promovendum is vaak een natura- of budgetpolis. Minpunt hiervan is dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-jislum


Betrouwbare zorgpolis in Jislum?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. We onderscheiden veel verschillende partijen die weer verschillende verzekeringen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – wellicht overstappen en zorgpolis Haarle afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Bijvoorbeeld die van Zilveren kruis, Bewuzt, United Consumers, Interpolis. Op deze pagina vind je nuttige variabelen die even jouw aandacht nodig hebben. Aan de hand van deze hulp zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering maak je de keuze voor een restitutie- of natura verzekering. De dekking van deze basispolissen is bij iedereen gelijk. Wel wisselen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je heen kunt. Met een restitutiepolis kun je terecht bij alle zorgverleners voor onder andere Cornea-erosie of Hypoxie, maar ook Metaalrookkoorts en Reduplicatieve paramnesie. Dit is vrije zorgkeuze. Met een naturapolis kan je naar enkel de deelnemende ziekenhuizen/zorginstellingen. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel wat je uit eigen portomonee betaalt als je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2023 is dit €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €500 (max €500, €885 totaal). De reden hiervoor is een aantrekkelijke prijs. Ben je gezond, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan is dit nog niet zo gek. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende dekking kiezen

In aanvulling op de basisverzekering zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Opties: een extra dekking voor brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, tandarts. Gebruik je ook veelvoudig meer dan de standaard zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Zoek zeker goed uit of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via de baas, jouw gemeente (Ferwerderadiel) of juist een hogeschool / universiteit. Je krijgt een mooie korting op de polis (max 10% op de basisverzekering). Mogelijk is het niet altijd goedkoper. De collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw individuele wensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Jislum?
Nu beginnen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Hiervoor is er een verzekeringskantoor in Jislum of ergens in de buurt. Let op: dit gaat nog een stuk vlotter en duidelijker via internet. Onderstaand lees jij de stappen die je doorloopt.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Wil je een restitutie- of naturaverzekering (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (75% vergoed tot € 750).
 6. Bepaal het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (kies bijv. 9 per jaar).
 7. Kies een vergoeding betreft lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (een optie is FBTO dekking) en het overstappen online is zo geregeld.

Wordt alle zorg vergoed in Jislum?

Jouw basispolis staat garant voor een groot deel van de zorgkosten in Jislum. Zodoende staat de verzekeraar garant voor zaken als Huisarts, Ziekenhuis, Medisch specialist, Ziekenvervoer. Maar denk ook aan Revalidatiezorg, Ergotherapie, Dieetadvies, Gehandicaptenzorg. Controleer de condities van de actuele verzekering om te achterhalen wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en onder welke condities dit geldt. Hierna spot jij meerdere gebruikelijke zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor allerlei klachten. De dokter helpt waar mogelijk, stelt vast wat er loos is, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Gebruik van jouw huisarts in Jislum wordt gedekt uit het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Is er sprake van een intensieve ziekenhuisopname? De basisverzekering betaalt dit. Wel betaal je eigen risico. Advies: inventariseer of je verzekeraar wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Friesland. Is dit niet mogelijk? Je kunt in de situatie terecht komen dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Jislum. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed uit de basisverzekering. Altijd wel voor: jeugd tot de 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Ga dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Jislum? Contactlenzen en brillen worden niet teruggeboekt uit het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medisch belang of uitzonderlijke hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €65 per jaar tot €400 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? Het basispakket vergoedt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. De audicien in Jislum is dan wel genoodzaakt een contract met je verzekering. Ook vind je allerlei zorgbedrijven in de buurt van Ferwerderadiel. Denk aan: logopedie, podotherapie, ergotherapie, kraamzorg of ook psychologische zorg, stoppen met roken, audicien, apotheek, plastische chirurgie. De tegemoetkomingen wisselen nogal bij Besured en ZorgDirect. Bekijk de condities van jouw polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgverzekering Ondersteuning WMO.

Verzekeringskantoor in Jislum

Wil je het liefsteen “echt” gesprek ten aanzien van de zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor de verzekeringsmaatschappij in Jislum. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Deze persoon zoekt alle uit t.a.v. hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De adviseur kijkt naar jouw omstandigheden, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult scheelt je zo enkele tientjes per maand. Het kan op het verzekeringskantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Jislum