Loading...

Zorgverzekering It Heidenskip Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander moet verplicht een zorgverzekering hebben. Vanaf halverwege november kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in It Heidenskip. Bijvoorbeeld naar CZ, FBTO, Achmea, VGZ, Menzis. Ook in 2023 is de basisdekking aangepast. Het is niet zo gek om de huidige verzekering er nog eens bij te pakken. Matcht deze huidige zorgverzekering met wat jij belangrijk vindt? Via een innovatieve zorgvergelijker kun je vlug en gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan spot je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Beslis over eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende dekkingen als bijv. steunzolen of orthodontie. De overstap is binnen 5 minuten afgewerkt.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een zorgverzekering die bij jou past is soms ingewikkeld. Aspecten zoals Risicoselectie of Zorgtoeslag zal je moeten overwegen. Je kunt bijna overal wel terecht, van ZorgDirect of Kiemer tot aan De Friesland en Zilveren Kruis. Hoe achterhaal ik een goedkope verzekering? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Met behulp van deze zorgvergelijker detecteer je vlug en zonder problemen een goede verzekering die past bij jouw zorgwensen. Problemen? Hier bekijk je nuttige informatie met betrekking tot de naturapolis, basisverzekering, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, eigen risico. Bekijk ook meer info over Hommerts zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in It Heidenskip? De premies van de basisverzekeringen fluctueren doorgaans, terwijl je overal basisdekking hebt. Daardoor kan je al gauw een paar euro besparen. De voordeligste polis verschilt per persoon. Het tarief wordt bepaald door type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Aan de hand van de polisvergelijker – met bruikbare filters – tref je gelijk welke assuradeur in jouw geval het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot uiterlijk 31 januari 2023. Nog meer besparen op jouw zorgpolis? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €785). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Besured, Promovendum, Nationale Nederlanden, Anderzorg is doorgaans een budgetpolis of naturapolis. Er is dan vaak sprake van dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-it-heidenskip


Populaire zorgpolis in It Heidenskip?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt kiezen uit meerdere verzekeraars die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – denk aan overstappen en zorgpolis Grubbenvorst afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Het kan gaan om een polis van Zilveren kruis, Bewuzt, Interpolis, Univé. Op deze pagina lees je meer over enkele onderdelen die even jouw aandacht nodig hebben. Met behulp van deze aanwijzingen kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutie- of naturapolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt eigenlijk niet. Wel fluctueren de zorgadressen waar je terecht kunt. Aan de hand van een restitutieverzekering kun je terecht bij alle zorgaanbieders voor onder andere Achondroplasie of Kleurenblindheid, maar ook Peesschedeontsteking en Schoolziek. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering kan je naar minder ziekenhuizen/zorginstellingen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf betaalt als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2023 bedraagt dit €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig hoger eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €100 (max €500, €885 totaal). De reden hiervoor is een lagere premie. Gebruik je weinig zorg, en heb je voldoende geld liggen? Dan is het misschien wat voor jou. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Buiten het basispakket kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Veel gekozen: een extra aanvulling voor brillen en lenzen, tandarts, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen. Maak je veel gebruik van specialistische zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Neem dan goed door of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, een gemeente (Súdwest-Fryslân) of juist een vereniging. Je hebt recht op een lagere premie (max 10% op de basisverzekering). Soms hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. De collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw wensen m.b.t. zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in It Heidenskip?
Direct aanvangen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Dan maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in It Heidenskip of ergens in de buurt. Handig: het kan nog sneller en eenvoudiger op internet. Hieronder tref jij de stappen die je doorloopt.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €585).
 3. Wil je een natura- of restitutiepakket (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (75% vergoed tot € 500).
 6. Kies de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (dit kan zijn 6 behandelingen).
 7. Beslis over de dekking t.a.v. lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(bijv. Avéro Achmea dekking) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorgkosten worden er vergoed in It Heidenskip?

Het basispakket vergoedt een groot deel van de zorgkosten in It Heidenskip. Hiermee staat de verzekeraar garant voor o.a. Medicijnen, Huisarts, Ziekenvervoer, Medisch specialist. Maar denk ook aan Ergotherapie, Wijkverpleging, Verloskundige zorg, Logopedie. Lees de polisvoorwaarden van je actuele polis en zie meteen wat precies vergoed wordt, en onder welke voorwaarden. Verderop lees je enkele veel voorkomende zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen voor de meest gangbare klachten. De dokter probeert iets te doen, trekt een conclusie, en verwijst je eventueel door. Een afspraak bij je huisarts in It Heidenskip is standaard gedekt in je basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit geldt echter wel bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een verblijft in ziekenhuizen? Het basispakket dekt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Handig: controleer goed of je verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Friesland. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan voorkomen dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in It Heidenskip. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed uit het basispakket. Uitzondering op de regel: jeugd tot de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Kies dan voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in It Heidenskip? Contactlenzen en brillen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Uitzonderingen zijn een medische reden of speciale hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €65 per jaar tot €200 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basisverzekering vergoedt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Je audicien in It Heidenskip moet wel een contract hebben met de partij waar jij verzekerd bent. Ook vind je vele zorgbedrijven in de regio Súdwest-Fryslân. Neem nou podotherapie, ergotherapie, logopedie, kraamzorg en ook audicien, apotheek, psychologische zorg, plastische chirurgie, stoppen met roken. De tegemoetkomingen wisselen nogal bij Ik en Zorg en Zekerheid. Bekijk de voorwaarden van de polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of raadpleeg onze pagina over Zorgverzekering Oedeemtherapie tot 18 jaar.

Verzekeringskantoor in It Heidenskip

Prefereer jij een persoonlijke afspraak rondom een zorgpolis? Je kan afspraken met een verzekeringsmaatschappij in It Heidenskip. In de volksmond: een assurantieadviseur. De deskundige geeft advies m.b.t. hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De specialist inventariseert jouw omstandigheden, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel €200 per jaar opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Deskundig advies.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van It Heidenskip