Loading...

Zorgverzekering Idsegahuizum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Vanaf november kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Idsegahuizum. Bijvoorbeeld naar CZ, FBTO, OHRA, Achmea, VGZ. Ook in 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is slim om jouw huidige polis eens kritisch te bekijken. Past de afgesloten polis bij jouw situatie? Aan de hand van onze praktische zorgvergelijker mag ook jij vlug en eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier selecteer je de beste dekking voor de laagste prijs! Kies de hoogte van het eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies eventueel nog voor aanvullende dekkingen als steunzolen / zwangerschap en geboorte. Overstappen van polis is binnen 2 minuten geregeld.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een passende zorgverzekering is tamelijk lastig. Feiten zoals Acceptatieplicht en Zvw vliegen je om de oren. Er zijn talloos veel assuranten, van Bewuzt of PNOZorg tot bijv. Ditzo en Stad Holland. Hoe ontdek ik een gewoon goede verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Middels deze zorgvergelijker achterhaal je direct en moeiteloos een voordelige verzekering die spoort met de zorgbehoefte. Is het lastig? Hier tref je makkelijke info met betrekking tot de naturapolis, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, eigen risico, basisverzekering. Bekijk ook meer info over Hoek van Holland zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Idsegahuizum? De tarieven van de basisverzekeringen fluctueren enorm, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Zo zijn grote besparingen mogelijk. De voordeligste polis is niet voor iedereen hetzelfde. De prijs hangt o.a. af van soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Aan de hand van ons vergelijk script – met uitgebreide functies – check je binnen 1 minuut welke assuradeur voor jou het meest voordelig is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot eind januari 2023. Extra veel voordeel op je verzekering? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €885). Let wel: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld HEMA, Nationale Nederlanden, Besured, Promovendum is in de regel een naturapolis (budgetpolis). Het nadeel is dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-idsegahuizum


De beste zorgpolis in Idsegahuizum?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. In Nederland kennen we allerlei aanbieders die weer verschillende verzekeringen bieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – denk aan overstappen en zorgpolis Grijpskerk afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Het kan gaan om een polis van Interpolis, Zilveren kruis, United Consumers, Bewuzt. Op deze site tref je een aantal onderdelen die even jouw aandacht nodig hebben. Dankzij deze tips zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutie- of naturapolis. De dekking van deze basispolissen verschilt niet per verzekeraar. Wel wisselen de zorginstellingen waar je terecht kunt. Via een restitutieverzekering ben je welkom bij alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor bijvoorbeeld Algofobie of Dissociatieve identiteitsstoornis, en tevens voor bijv. Liesbreuk en Taijin kyofusho. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kan je naar circa 90% van de zorgverleners. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel wat je zelf moet betalen wanneer je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2023 is dit €385. Een optie is een vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €400 (maximaal €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een betaalbare verzekering. Ben je gezond, en heb je voldoende geld liggen? Neem het eens in overweging. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Naast het basispakket kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Veel gekozen: een extra dekking voor medische hulp buitenland, tandarts, brillen en lenzen, fysiotherapie. Maak je veel gebruik van meer dan de standaard zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Laat je dan altijd voorlichten of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via het bedrijf, jouw gemeente (Súdwest-Fryslân) of via een school. Jouw “win” is dan korting op jouw zorgverzekering (vaak ligt de korting rond de 10%). In de praktijk hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. De collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw specifieke zorgvragen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Idsegahuizum?
Nu aftrappen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Daarvoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Idsegahuizum of ergens in de buurt. Goed om te weten: dit gaat nog een stuk vlotter en gemakkelijker via internet. Hier tref jij onze handige stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €785).
 3. Kies voor restitutie- of natura pakket (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (75% vergoed tot € 250).
 6. Kies het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (bijvoorbeeld 12 keer).
 7. Kies een vergoeding t.a.v. brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (denk aan bijv. PNOZorg november 2022) en stap direct online over.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Idsegahuizum?

De basispolis betaalt allerlei zorgkosten in Idsegahuizum. Op die manier worden kosten gedekt van onder andere Medisch specialist, Medicijnen, Ziekenvervoer, Ziekenhuis maar ook Wijkverpleging, Dieetadvies, Verloskundige zorg, Revalidatiezorg. Inventariseer de polisvoorwaarden van je actuele modules en zie meteen welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke condities dit geldt. Op onze website vind jij een paar algemene zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen voor de meest gangbare klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, stelt vast wat er loos is, en kan je verwijzen naar een expert. Het bezoek aan de huisarts in Idsegahuizum is standaard gedekt in je basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Uitzonderingen zijn speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Te maken met een opname in een ziekenhuis? Jouw basiszorgverzekering betaalt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Noemenswaardig: inspecteer of jouw verzekeraar afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Friesland. Is dit niet mogelijk? Het kan zijn dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Idsegahuizum. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed uit de basisverzekering. Uitzondering op de regel: jongeren tot 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Selecteer dan speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Idsegahuizum? Jouw bril en/of lenzen worden niet vergoed vanuit de basispolis. Dit is echter anders bij een medische noodzaak of uitzonderlijke hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €50 per jaar tot €100 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basisverzekering keert 75% uit van de prijs voor zo’n hoortoestel. Je audicien in Idsegahuizum moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met je verzekeraar. Er zijn nog meerdere soorten zorg in de regio Súdwest-Fryslân. Bijvoorbeeld: diëtetiek, podotherapie, logopedie, kraamzorg maar ook plastische chirurgie, haptonomie, psychologische zorg, stoppen met roken, audicien. De financiële compensaties lopen sterk uiteen bij inTwente of Zilveren Kruis. Bekijk de condities van je verzekeraar om te zien waar je recht op hebt. Of bekijk meteen meer over Zorgverzekering Mondzorg aan huis.

Verzekeringskantoor in Idsegahuizum

Wil je het liefsteen persoonlijke afspraak met betrekking tot een zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Idsegahuizum. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De specialist begeleidt jou m.b.t. hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De deskundige inventariseert jouw omstandigheden, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult levert soms wel meer dan €250 op. Je kunt afspreken op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Idsegahuizum