Loading...

Zorgverzekering Huizinge Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. In de maanden november en december kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Huizinge. Dit kan o.a. naar OHRA, VGZ, CZ, FBTO, Achmea. Ook in 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is dus slim om de huidige verzekering eens kritisch te bekijken. Matcht deze huidige verzekering nog met jouw situatie? Geholpen door onze nuttige zorgvergelijker kun jij rap en eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor spot je de beste dekking voor de laagste prijs! Beslis over eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies optioneel voor aanvullende verzekeringen als bijv. huidbehandelingen / gezinsplanning. De overstap is binnen mum van tijd geregeld.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een geschikte zorgverzekering is nogal niet eenvoudig. Begrippen als GVS en Wlz komen veelvuldig voorbij. Ze staan allemaal voor je klaar, van Bewuzt of OZF tot bijvoorbeeld Ik en UMC Zorgverzekering. Hoe ontdek ik een voordelige polis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Door gebruik te maken van de zorgvergelijker vind je gelijk en eenvoudig een voordelige verzekering die aansluit op alle zorgbehoefte. Kom je er niet uit? Op deze website bekijk je nuttige adviezen over de naturapolis, basisverzekering, eigen risico, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering. Je kunt hier ook terecht voor Hilaard zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Huizinge? De kosten van de basisverzekeringen wisselen regelmatig, terwijl de inhoud hetzelfde is. Daardoor kun je al veel besparen. Welke verzekering het goedkoopste is is niet voor iedereen hetzelfde. De kostprijs hangt af van mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Middels onze vergelijker – met bruikbare filters – check jij direct welke assuradeur in jouw geval het goedkoopste is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot eind januari 2023. Meer voordeel behalen op de ziektekosten? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €685). Vergeet niet: zo’n goedkope zorgverzekering van partijen als Anderzorg, Promovendum, Besured, HEMA is vaak een budget- of naturapolis. Minpunt hiervan is dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-huizinge


De beste zorgpolis in Huizinge?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. In Nederland kennen we allerlei maatschappijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – denk aan overstappen en zorgpolis Goutum afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Denk aan een polis van Univé, Interpolis, Bewuzt, Zilveren kruis. Op deze pagina ontdek je belangrijke aspecten waar je zeker op moet letten. Aan de hand van deze tips wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering zijn er 2 opties: een natura- of restitutiepolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen gelijk. Wel variëren ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je terecht kunt. Aan de hand van een restitutiepolis kun je naar alle zorginstellingen voor onder andere Atypisch autisme of Eetstoornis, echter ook Morfologie huidafwijkingen en Spaanse griep. Bekend als vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering kun je terecht bij circa 90% van de zorginstellingen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Kies het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf “meebetaalt” op het moment dat je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2023 ligt dit op €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €300 (max €500, €885 totaal). Het voordeel is een betaalbare polis. Voel jij je vitaal, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is het misschien wat voor jou. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

In aanvulling op de basisverzekering kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Mogelijkheden: een extra aanvulling voor tandarts, medische hulp buitenland, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen. Gebruik je ook veelvoudig specialistische zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Neem dan goed door of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, jouw gemeente (Loppersum) of mogelijk een opleiding. Je ontvangt een lagere premie (max 10% op de basisverzekering). In de regel hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. De collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw wensen m.b.t. zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Huizinge?
Gelijk beginnen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? In dit geval is er een verzekeringskantoor in Huizinge of ergens in de buurt. Tip: geen tijd? Dan kan dit ook nu en duidelijker d.m.v. internet. Hieronder bekijk jij onze handige stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Wil je een restitutie- of naturapolis (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (100% vergoed tot € 500).
 6. Neem een besluit over fysiotherapie behandelingen (kies bijv. 12 stuks per jaar).
 7. Beslis over de gewenste vergoeding betreft lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (bijvoorbeeld De Goudse december 2022) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Huizinge?

Jouw basisverzekering betaalt de meeste zorgkosten in Huizinge. Hiermee staat de verzekeraar garant voor onder andere Medicijnen, Ziekenhuis, Huisarts, Medisch specialist maar ook Dieetadvies, Geestelijke gezondheidszorg, Ergotherapie, Verloskundige zorg. Controleer de kleine letters van de huidige polis om te achterhalen welk deel de verzekeraar dekt, en of je ook eigen risico moet betalen. Scroll verder, daar spot jij meerdere algemene zorgverleners in de provincie Groningen.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen bij de meeste soorten klachten. De dokter helpt waar mogelijk, trekt een conclusie, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Een consult bij de huisarts in Huizinge wordt gedekt uit het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Bij andere kosten wel, zoals urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een behandeling in het ziekenhuis? Je basisverzekering betaalt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Handig: inventariseer of je verzekering een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Groningen. Is er geen contract? Het kan zijn dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Huizinge. Wordt dit gedekt? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed via de basispolis. Altijd wel voor: kinderen tot en met 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies in dat geval individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Huizinge? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet betaald uit het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische noodzaak of uitzonderlijke hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €75 per jaar tot €500 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basispolis vergoedt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Een audicien in Huizinge moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met de verzekeringsmaatschappij. Er zijn nog meerdere zorgbedrijven in de regio Loppersum. Bijvoorbeeld: podotherapie, diëtetiek, logopedie, ergotherapie en ook psychologische zorg, plastische chirurgie, apotheek, haptonomie, audicien. De financiële compensaties kunnen sterk afwijken bij Ditzo of United Consumers. Controleer de condities van je verzekering voor de actuele vergoedingen. Of ga meteen naar Zorgverzekering Medische zorg in het buitenland.

Verzekeringskantoor in Huizinge

Heb jij het liefst een persoonlijke afspraak t.a.v. de zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Huizinge. In de volksmond: een assurantieadviseur. De deskundige begeleidt jou t.a.v. pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De begeleider controleert je privé-situatie en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit kan bij de expert op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Huizinge