Loading...

Zorgverzekering Hoogkarspel Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument moet verplicht een zorgverzekering hebben. Vanaf november kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Hoogkarspel. Populaire keuzes zijn Menzis, CZ, OHRA, Achmea, VGZ. In 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is geen gek idee om de huidige verzekering er nog eens bij te pakken. Matcht deze bestaande dekking met wat jij belangrijk vindt? Geholpen door de nuttige zorgvergelijker mag ook jij snel en gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier selecteer jij de beste dekking voor de laagste prijs! Kies het eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en regel je aanvullende verzekeringen zoals EHBO-advies of tandarts. De overstap is razendsnel gepiept.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een goede zorgverzekering is vaak ingewikkeld. Aspecten zoals Inkomensafhankelijke bijdrage of EHIC zijn voor velen onmisbaar. Ze staan allemaal voor je klaar, van Zorg en Zekerheid of Ohra tot o.a. De Friesland en Zekur. Hoe vind ik een aantrekkelijke aanbieder? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Geholpen door een zorgvergelijker vind je snel en moeiteloos een geschikte verzekering die in lijn is met alle zorgwensen. Hulp nodig? Op zorgverzekeringcentrum.nl check jij nuttige specificaties m.b.t. de restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, basisverzekering, aanvullende verzekering, eigen risico. Of klik meteen verder naar Herpt zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Hoogkarspel? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen fluctueren sterk, terwijl je overal basisdekking hebt. Hierdoor zijn grote besparingen mogelijk. Welke verzekering het goedkoopste is verschilt per persoon. De hoogte van de premie hangt o.a. af van mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Aan de hand van de zorgvergelijker – en de speciale filters – tref je binnen enkele minuten welke aanbieder voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Overstappen kan van 12 november 2022tot januari 2023. Wil je extra besparen op de ziektekosten? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €485). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van partijen als Promovendum, Besured, HEMA, Anderzorg is meestal wel een budget- of naturapolis. Minpunt hiervan is minder flexibiliteit.

zorgverzekering-hoogkarspel


Meest gekozen zorgpolis in Hoogkarspel?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. Je hebt keuze uit enorm veel verzekeraars die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis past bij mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Giethmen afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Dat kan zijn een polis van Univé, Zilveren kruis, United Consumers, Interpolis. Hierna vind je enkele onderdelen die even jouw aandacht nodig hebben. Met deze tips zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Betreft de basisverzekering maak je de keuze voor een natura- of restitutiepolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen gelijk. Wel wisselen de zorgverleners waar je heen kunt. Met een restitutieverzekering kun je naar alle zorginstellingen voor bijvoorbeeld Cyanose of Glossolalie, maar ook Mastocytose en Syringomyelie. Bekend als vrije zorgkeuze. Met een naturapolis ben je welkom bij minder zorgverleners en ziekenhuizen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf “meebetaalt” als je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2023 is dit €385. Een optie is het vrijwillige eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €300 (max €500). Je profiteert van een betaalbare premie. Voel jij je vitaal, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Neem het eens in overweging. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Naast de basispolis kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Mogelijkheden: een extra module voor tandarts, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, medische hulp buitenland. Maak je veel gebruik van unieke zorgbehandelingen? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Zoek zeker goed uit of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via de baas, jouw gemeente (Drechterland) of via een school. Jouw “win” is een goedkoper tarief (denk aan 5 tot 10 procent korting). Mogelijk is het helemaal niet gunstig. Alle collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw wensen m.b.t. zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Hoogkarspel?
Snel starten met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? In dit geval kan je naar een verzekeringskantoor in Hoogkarspel of rondom deze plaats. Echter, geen tijd? Dan kan dit ook nu en duidelijker via het internet. Hierna lees jij onze handige stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Kies voor natura- of restitutiepolis (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 100% vergoed tot €1000).
 6. Selecteer de module behandelingen voor fysiotherapie (o.a. 6 behandelingen).
 7. Selecteer de gewenste vergoeding aangaande brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (denk aan bijv. Univé oversluiten) en de overstap is online snel rond.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Hoogkarspel?

Het basispakket compenseert de meeste zorgkosten in Hoogkarspel. Op die manier worden kosten gedekt van onder andere Medicijnen, Medisch specialist, Ziekenvervoer, Ziekenhuis. Echter ook Revalidatiezorg, Geestelijke gezondheidszorg, Ergotherapie, Wijkverpleging. Controleer de voorwaarden van jouw actuele verzekering en bekijk wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en met welke eigen risico. Verderop lees je een paar algemene zorginstellingen in de provincie Noord-Holland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor allerlei klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, stelt een diagnose, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Een consult bij de huisarts in Hoogkarspel is standaard gedekt in je basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dat is anders bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een ziekenhuisopname? De basispolis staat hiervoor garant. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Tip: inspecteer of de verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Noord-Holland. Is er geen contract? Het kan zijn dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Hoogkarspel. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed uit de basisverzekering. Dat gaat niet op voor kinderen t/m 17 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Hoogkarspel? Contactlenzen en brillen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn een medische ingreep of hulpmiddelen als speciale lenzen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €65 per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basispolis vergoedt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Een audicien in Hoogkarspel zal wel een contract moeten hebben met je verzekeraar. Er zijn nog meerdere zorginstanties in de streek Drechterland. Denk aan: diëtetiek, ergotherapie, kraamzorg, logopedie of psychologische zorg, haptonomie, stoppen met roken, plastische chirurgie, audicien. De dekkingen wisselen nogal bij Interpolis of UMC Zorgverzekering. Bekijk de voorwaarden van je verzekering om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of raadpleeg onze pagina over Zorgverzekering Longtransplantatie.

Verzekeringskantoor in Hoogkarspel

Wil je het liefst1 op 1 contact met betrekking tot jouw zorgpolis? Je kan afspraken met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Hoogkarspel. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De specialist zoekt alle uit op het gebied van hypotheken, pensioenen en verzekeringen. Deze persoon kijkt naar je privé-situatie en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Je kunt afspreken op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Deskundig advies.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Hoogkarspel