Loading...

Zorgverzekering Hoofdplaat Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar moet verplicht een zorgverzekering hebben. In de maanden november en december kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Hoofdplaat. Dit kan o.a. naar FBTO, VGZ, CZ, OHRA, Achmea. Ook in 2023 is de basisdekking aangepast. Het loont dus om de huidige verzekering nog eens door te lezen. Past deze actuele zorgverzekering nog met jouw situatie? Via onze slimme zorgvergelijker kan jij vlug en probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Zo selecteer je een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies het eigen risico, kies voor natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende modules als bijv. alternatieve zorg + dieetadvies. De overstap is echt zo gepiept.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Probleemloos overstappen
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een geschikte zorgverzekering is redelijk niet eenvoudig. Zaken als Inkomensafhankelijke bijdrage of Ingezetene vliegen je om de oren. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van Avéro Achmea of Ohra tot o.a. DSW en United Consumers. Hoe stap ik over naar een professionele verzekering? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Via onze zorgvergelijker bekijk je rap en eenvoudig een betrouwbare verzekering die aansluit op de zorgwensen. Problemen? Op deze pagina tref jij handige specificaties met betrekking tot de eigen risico, restitutiepolis, aanvullende verzekering, naturapolis, collectieve zorgverzekering. Lees ook alles over Hemmen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Hoofdplaat? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen variëren vaak, terwijl je overal basisdekking hebt. Zo zijn grote besparingen mogelijk. De voordeligste polis verschilt per persoon. Het maandelijkse bedrag hangt af van vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Middels ons vergelijk script – en de speciale filters – spot je binnen enkele minuten welke verzekeraar voor jouw scenario het goedkoopste is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot eind januari 2023. Extra veel voordeel op je polis? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €485). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Besured, Anderzorg, Nationale Nederlanden, HEMA is in de regel een budgetpolis of naturapolis. Minpunt hiervan is je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-hoofdplaat


Veel gekozen zorgpolis in Hoofdplaat?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. Je hebt keuze uit enorm veel verzekeraars met verschillende polissen. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – denk aan overstappen en zorgpolis Genderen afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Het kan gaan om een polis van United Consumers, Zilveren kruis, Interpolis, Bewuzt. Op deze site tref je een aantal aspecten die extra belangrijk zijn. Via deze info zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutieverzekering en een naturaverzekering. De inhoud van deze basispakketten verschilt eigenlijk niet. Wel wisselen zaken als ziekenhuizen waar je terecht kunt. D.m.v. een restitutiepolis mag je kiezen voor iedere zorginstellingen voor aandoeningen als Burn-out of Hysterie, en tevens voor bijv. Organisch psychosyndroom en Seksueel fetisjisme. Dit heet vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kun je terecht bij alleen de gecontracteerde zorgverleners en ziekenhuizen. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je zelf moet betalen als je jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 bedraagt dit €385. Je kunt kiezen voor het vrijwillige eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €200 (de max is €500). De reden hiervoor is een aantrekkelijk tarief. Ben je gezond, en heb je voldoende geld liggen? Overweeg het gerust. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

In aanvulling op de basisverzekering kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Veel gekozen: een extra aanvulling voor alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, brillen en lenzen, tandarts. Intensief gebruiker van meer dan de standaard zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Kijk van tevoren of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via de baas, gemeente (Sluis) of via een vereniging. Je ontvangt korting op de premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). Mogelijk betaal je juist meer voor de polis. Veel collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw wensen m.b.t. zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Hoofdplaat?
Nu beginnen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Daarvoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Hoofdplaat of in een omliggende plaats. Goed om te weten: het kan nog sneller en gemakkelijker via het internet. Onderstaand bekijk je onze handige stappen.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Wil je een natura- of restitutie verzekering (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 75% vergoed tot €250).
 6. Kies de module behandelingen voor fysiotherapie (o.a. 12 keer p/jaar).
 7. Neem besluit over de gewenste vergoeding betreft brillen en lenzen.
 8. Geef je wensen door met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (dat kan zijn Menzis oversluiten) en regel je overstap via internet.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Hoofdplaat?

Het basispakket betaalt veel zorgkosten in Hoofdplaat. Hiermee staat de verzekeraar garant voor zaken als Bloedonderzoek, Medisch specialist, Ziekenvervoer, Huisarts en tevens Verloskundige zorg, Gehandicaptenzorg, Geestelijke gezondheidszorg, Logopedie. Check de condities van de huidige verzekering om te achterhalen wat de verzekeraar betaalt, en onder welke voorwaarden. Op deze pagina tref je enige gebruikelijke zorginstellingen in de provincie Zeeland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts bij de meeste soorten klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt vast wat er loos is, en kan je verwijzen naar een expert. Gebruik van jouw huisarts in Hoofdplaat wordt vergoed uit het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dit geldt echter wel bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een behandeling in het ziekenhuis? De basispolis zal hiervoor zorgen. Wel betaal je eigen risico. Tip: trek even na of jouw assuradeur een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Zeeland. Is er geen contract? Je kunt in de situatie terecht komen dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Hoofdplaat. Wat wordt er betaald? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald vanuit de basisverzekering. Uitzondering op de regel: mensen onder de 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Hoofdplaat? De kosten voor brillen en lenzen worden niet teruggeboekt uit de basispolis. Uitzonderingen zijn een medische noodzaak of hulpmiddelen als speciale lenzen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €60 per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Je audicien in Hoofdplaat moet wel een contract hebben met je verzekeraar. Tevens zijn er een aantal zorginstellingen in de regio Sluis. Onder andere: ergotherapie, kraamzorg, podotherapie, logopedie en plastische chirurgie, stoppen met roken, apotheek, haptonomie, psychologische zorg. De tegemoetkomingen zijn erg wisselend bij Ditzo of UMC Zorgverzekering. Raadpleeg de voorwaarden van de verzekering om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of raadpleeg onze pagina over Zorgverzekering Laseren oog.

Verzekeringskantoor in Hoofdplaat

Houd jij van persoonlijk contact aangaande de zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor de verzekeringsmaatschappij in Hoofdplaat. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De specialist adviseert jou rondom verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De deskundige checkt jouw persoonlijke situatie, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies scheelt je zo enkele tientjes per maand. Je kunt afspreken op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Hoofdplaat