Loading...

Zorgverzekering Hauwert Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument moet een zorgverzekering hebben. Rond november tot en met december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Hauwert. Populaire keuzes zijn Achmea, OHRA, FBTO, Menzis, VGZ. Ook in 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is slim om het huidige contract eens kritisch te bekijken. Matcht deze actuele zorgverzekering met wat jij belangrijk vindt? Met medewerking van een slimme zorgvergelijker kan je vandaag nog, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan zoek jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Selecteer je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende verzekeringen zoals fysiotherapie plus manuele therapie. Overstappen van polis is in een paar minuutjes geregeld.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Hulp bij overstappen
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een zorgverzekering die bij jou past is best frustrerend. Zaken als Internet zorgverzekering of Zorgaanbieders komen veelvuldig voorbij. Ze ontvangen je graag als klant, van Avéro Achmea of National Academic tot bijvoorbeeld FBTO en Zekur. Hoe vind ik een passende polis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Aan de hand van onze zorgvergelijker vind je direct en eenvoudig een goede verzekering die past bij jouw individuele wensen. Kom je er niet uit? Hier lees je makkelijke informatie aangaande de aanvullende verzekering, naturapolis, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, basisverzekering. Bekijk ook meer info over Groesbeek zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Hauwert? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen verschillen enorm, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Zo zijn grote besparingen mogelijk. Wat nu de laagste premie is, verschilt per persoon. De premie komt tot stand door het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Aan de hand van onze vergelijker – met bruikbare filters – zoek je snel welke partij in jouw geval het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot januari 2023. Meer voordeel behalen op je verzekering? Verhoog je eigen risico (bijv. €685). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Promovendum, HEMA, Besured, Nationale Nederlanden is in veel gevallen een natura- of budgetpolis. Minpunt hiervan is beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-hauwert


Meest gekozen zorgpolis in Hauwert?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. Je hebt keuze uit enorm veel aanbieders die ook nog weer verschillende polissen bieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis past bij mij? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Elburg afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Denk aan een polis van Bewuzt, Univé, Interpolis, United Consumers. Verderop tref je nuttige aspecten die jou verder op weg helpen. Aan de hand van deze informatie kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutieverzekering en een naturaverzekering. De dekking van de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel variëren zaken als ziekenhuizen waar je heen kunt. Aan de hand van een restitutieverzekering heb je vrije keuze qua zorginstellingen voor aandoeningen als Alvleesklierkanker of Gele koorts, echter ook Megalomanie en Polyurie. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis kun je terecht bij alleen de aangesloten zorginstellingen. Een naturapolis is goedkoper.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf betaalt op het moment dat je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2023 is dat €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €200 (de max is €500). Het voordeel is een betaalbare polis. Heb je niet vaak wat, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is het misschien wat voor jou. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

Naast de basispolis kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Veel gekozen: een extra module voor medische hulp buitenland, tandarts, fysiotherapie, brillen en lenzen. Ben jij overgeleverd aan unieke zorgbehandelingen? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Duik dan even in de materie of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via de baas, gemeente (Medemblik) of via een opleiding. Je krijgt korting op de premie (doorgaans max. 10 procent korting). In de regel liggen de prijzen hoger dan normaal. Deze collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw individuele wensen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Hauwert?
Nu starten met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Daarvoor kan je naar een verzekeringskantoor in Hauwert of ergens in de buurt. Echter, het kan nog sneller en eenvoudiger via het internet. Hierna lees jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Wil je een natura- of restitutiepolis (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €500).
 6. Neem een besluit over de dekking voor fysiotherapie (bijvoorbeeld 36 keer).
 7. Neem besluit over de uitkering voor brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (denk aan bijv. inTwente ziektekostenverzekering) en stap direct online over.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Hauwert?

De basispolis dekt veel voorkomende zorgkosten in Hauwert. Zo ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijv. Medicijnen, Huisarts, Medisch specialist, Ziekenvervoer en Wijkverpleging, Gehandicaptenzorg, Verloskundige zorg, Dieetadvies. Inventariseer de kleine letters van je actuele verzekering om te achterhalen wat de verzekeraar betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Op deze pagina lees je meerdere algemene zorgverleners in de provincie Noord-Holland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts bij de meeste soorten klachten. De dokter probeert iets te doen, bepaalt wat er aan de hand is, en neemt contact op met een ziekenhuis. Een consult bij de huisarts in Hauwert is standaard gedekt in je basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dat is anders bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een verblijft in ziekenhuizen? Het basispakket zal hiervoor zorgen. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Advies: inventariseer of je verzekering wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Noord-Holland. Wordt dat een lastig verhaal? Het komt regelmatig voor dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Hauwert. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt vanuit het basispakket. Altijd wel voor: kinderen tot en met 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Selecteer dan de aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Hauwert? Lenzen of brillen worden niet teruggeboekt uit de basispolis. Dit is echter anders bij een medische ingreep of of optische hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Deze modules verschillen enorm: van €35 per jaar tot €500 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basispolis vergoedt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Je audicien in Hauwert moet een contract hebben afgesloten met jouw verzekeraar. Daarnaast zijn er allerlei zorgbedrijven in de gemeente Medemblik. Denk aan: kraamzorg, logopedie, podotherapie, ergotherapie en plastische chirurgie, stoppen met roken, haptonomie, psychologische zorg, apotheek. De vergoedingen zijn erg wisselend bij Bewuzt of PNOZorg. Controleer de condities van je verzekering om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgverzekering Flebologie.

Verzekeringskantoor in Hauwert

Houd jij van persoonlijk contact rondom een zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met de verzekeringsmaatschappij in Hauwert. In de volksmond: een assurantieadviseur. Deze persoon adviseert jou m.b.t. pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De begeleider checkt je (gezinssituatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan je flink wat geld opleveren. Het kan op het verzekeringskantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kennis van zaken.
 • Voor al je vragen.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Hauwert