Loading...

Zorgverzekering Hartwerd Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf november kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Hartwerd. Denk bijvoorbeeld aan Menzis, CZ, OHRA, Achmea, VGZ. In 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is niet onverstandig om de verzekering van dit jaar goed door te nemen. Matcht de geldende zorgverzekering met jouw wensen. Met behulp van een handige zorgvergelijker kan iedereen rap en moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier spot jij de beste dekking voor de laagste prijs! Beslis over eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en regel je aanvullende polissen zoals preventieve zorg of oefentherapie. Overstappen van verzekeraar is echt zo afgehandeld.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Zonder kosten overstappen
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een geschikte zorgverzekering is vaak ingewikkeld. Aspecten zoals Internet zorgverzekering + Bestuursrechtelijke premie zal je moeten overwegen. En er zijn tientallen polissen, van C4Me of PNOZorg tot o.a. Ik en United Consumers. Hoe stap ik over naar een goede aanbieder? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Via onze zorgvergelijker detecteer je gelijk en probleemloos een geschikte verzekering die overeenkomt met jouw wensen. Hulp nodig? Op onze website check je makkelijke informatie aangaande de aanvullende verzekering, naturapolis, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, eigen risico. Zie ook meer over Grevenbicht zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Hartwerd? De prijzen van de basisverzekeringen variëren vaak, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Zo zijn grote besparingen mogelijk. Wat nu de laagste premie is, kan per persoon verschillen. Het tarief hangt af van aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Aan de hand van de polisvergelijker – met bruikbare filters – zoek je binnen enkele minuten welke verzekeringspolis voor jou het meest voordelig is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot uiterlijk 31 januari 2023. Lagere prijzen regelen op de verzekeringen? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €685). Herinnering: zo’n goedkope zorgverzekering van aanbieders als Nationale Nederlanden, Promovendum, HEMA, Anderzorg is in veel gevallen een naturapolis (budgetpolis). Je hebt te maken met dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-hartwerd


Betrouwbare zorgpolis in Hartwerd?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt kiezen uit meerdere partijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Egmond aan Zee afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Denk aan een polis van Univé, Bewuzt, United Consumers, Interpolis. Op deze pagina bekijk je belangrijke factoren die extra belangrijk zijn. Met deze tips kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutieverzekering en een naturaverzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is overal hetzelfde. Wel wisselen de zorgadressen waar je terecht kunt. Met een restitutiepolis ben je welkom bij alle zorgverleners voor bijvoorbeeld Alvleesklierkanker of Gastritis, en tevens voor bijv. Nefrotoxiciteit en Syndroom van Sturge-Weber. Bekend als vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kan je naar minder zorginstellingen. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf bijdraagt op het moment dat je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is het ER €385. Sommigen kiezen het vrijwillige eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €100 (max €500, €885 totaal). Je profiteert van een minder hoge premie. Gebruik je weinig zorg, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is het een prima optie. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Naast de basispolis kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Veel gekozen: een extra module voor fysiotherapie, brillen en lenzen, medische hulp buitenland, tandarts. Ben jij overgeleverd aan extra aanvullende zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Laat je dan altijd voorlichten of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: van je werkgever, gemeente (Súdwest-Fryslân) of wellicht een hogeschool / universiteit. Het voordeel is een voordelige premie (korting van 5-10%). Doorgaans hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Veel collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw specifieke zorgvragen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Hartwerd?
Direct aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Daarvoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Hartwerd of omgeving. Echter, dit gaat nog een stuk vlotter en duidelijker op internet. Hieronder check je een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapolis (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (75% vergoed tot € 250).
 6. Geef je wens door voor het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (onder andere twaalf stuks per jaar).
 7. Kies de dekking t.a.v. brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (bijvoorbeeld Delta Lloyd ziektekostenverzekering) en stap direct online over.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Hartwerd?

De basispolis vergoedt veel zorgkosten in Hartwerd. Zo ben je gedekt voor onvoorziene kosten van o.a. Medisch specialist, Ziekenhuis, Huisarts, Ziekenvervoer. Echter ook Verloskundige zorg, Dieetadvies, Geestelijke gezondheidszorg, Wijkverpleging. Controleer de voorwaarden van jouw huidige verzekering om te achterhalen wat precies vergoed wordt, en onder welke voorwaarden. Hieronder lees jij meerdere gebruikelijke zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts indien je last hebt van klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt vast wat er loos is, en kan je verwijzen naar een expert. Een afspraak bij je huisarts in Hartwerd wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Is er sprake van een intensieve ziekenhuisopname? Jouw basiszorgverzekering zal hiervoor zorgen. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Tip: loop na of je verzekeraar een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Friesland. Is dit niet mogelijk? Het komt regelmatig voor dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Hartwerd. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed vanuit het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen tot en met 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies dan voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Hartwerd? De kosten voor brillen en lenzen worden niet teruggeboekt uit het basispakket. Dit geldt alleen bij een medische noodzaak of speciale hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €25 per jaar tot €500 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basisverzekering betaalt maximaal 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. De audicien in Hartwerd is dan wel genoodzaakt een contract met jouw assuradeur. Daarnaast zijn er meerdere zorgbedrijven in de streek Súdwest-Fryslân. Onder andere: podotherapie, diëtetiek, ergotherapie, kraamzorg en ook audicien, apotheek, plastische chirurgie, haptonomie, stoppen met roken. De tegemoetkomingen vertonen grote verschillen bij Ik en Ohra. Check de voorwaarden van de polis om te checken hoeveel je krijgt. Of raadpleeg onze pagina over Zorgverzekering Ernstige psychische problemen.

Verzekeringskantoor in Hartwerd

Wil je het liefst1 op 1 contact m.b.t. een zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een verzekeringsmaatschappij in Hartwerd. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De deskundige adviseert jou omtrent verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De begeleider bekijkt jouw omstandigheden, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit traject scheelt je zo enkele tientjes per maand. Het kan op het verzekeringskantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Deskundig advies.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Hartwerd