Loading...

Zorgverzekering Harderwijk Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander moet een zorgverzekering hebben. Aan het einde van het jaar kan je overstappen van zorgverzekering in Harderwijk. Bijvoorbeeld naar OHRA, Achmea, FBTO, VGZ, CZ. In 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het loont dus om de huidige verzekering goed door te nemen. Past de actuele zorgverzekering met jouw omstandigheden? Met behulp van de handige zorgvergelijker kan jij nu, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor selecteer je de beste dekking voor de laagste prijs! Beslis over eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende polissen als bijv. gezinsplanning en huidbehandelingen. Het overstappen is binnen mum van tijd geregeld.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Overstappen zonder gedoe
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een geschikte zorgverzekering is nogal frustrerend. Aspecten zoals Polisvoorwaarden + Overstapservice zal je moeten overwegen. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van De Amersfoortse of PMA tot bijv. CZdirect en Zilveren Kruis. Hoe vind ik een aantrekkelijke verzekeraar? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Mede door onze zorgvergelijker tref je snel en eenvoudig een betrouwbare verzekering die past bij jouw behoeften. Hulp nodig? Op onze website vind jij praktische info ten aanzien van basisverzekering, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, eigen risico. Zie ook meer over Gouderak zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in januari 2023 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Harderwijk? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen wisselen nogal, terwijl de inhoud hetzelfde is. Hierdoor zijn grote besparingen mogelijk. Wat nu de laagste premie is, kan per aanvraag verschillend zijn. De vergoeding kent z’n oorsprong in vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Middels de polisvergelijker – inclusief handige filters – bekijk jij binnen enkele minuten welke verzekering voor jouw scenario het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot en met eind januari 2023. Nog meer besparen op jouw zorgpolis? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €485). Goed om te weten: zo’n goedkope zorgverzekering van partijen als Besured, Promovendum, HEMA, Nationale Nederlanden is meestal wel een naturapolis (budgetpolis). Er is dan vaak sprake van minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-harderwijk


Veel gekozen zorgpolis in Harderwijk?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. Je kunt terecht bij allerlei assuradeurs met op hun beurt weer allerlei producten. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Ees afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Denk aan een polis van Bewuzt, Interpolis, Univé, United Consumers. Verderop bekijk je veel besproken begrippen die van belang zijn. Via deze hulp zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering heb je de keuze uit een natura- of restitutiepolis. De inhoud van deze basispakketten verschilt eigenlijk niet. Wel fluctueren de zorgadressen waar je 100% vergoed krijgt. Aan de hand van een restitutieverzekering kies je zelf je zorgaanbieders voor problemen zoals Beroepseczeem of Ehrlichiosis, echter ook Orgaanfalen en Progeria. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kan je naar enkel de deelnemende zorgaanbieders. Een restitutiepolis is duurder.


2. Eigen risico kiezen

Jouw eigen risico is een deel wat je zelf moet betalen op het moment dat je jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 bedraagt dit €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €200 (de max is €500). Je profiteert van een aantrekkelijke prijs. Gebruik je weinig zorg, en heb je wat spaargeld liggen? Dan kun je het overwegen. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Buiten de basisverzekering bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Veel gekozen: een extra polis voor alternatieve geneeswijzen, tandarts, fysiotherapie, medische hulp buitenland. Maak je veel gebruik van een bepaald type zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Duik dan even in de materie of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via je job, de gemeente (Harderwijk) of wellicht een hogeschool / universiteit. Je krijgt korting op de premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). In de praktijk ben je helemaal niet goedkoper uit. De collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw specifieke zorgvragen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Harderwijk?
Vandaag profiteren van ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Dan is er een verzekeringskantoor in Harderwijk of in een omliggende plaats. Let op: dit gaat nog een stuk vlotter en nog effectiever via het internet. Hieronder lees je een handig stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €585).
 3. Kies voor natura- of restitutie pakket (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (75% vergoed tot € 250).
 6. Neem een besluit over fysiotherapie behandelingen (o.a. zes behandelingen).
 7. Neem besluit over de gewenste vergoeding m.b.t. brillen en lenzen.
 8. Geef je wensen door met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(bijvoorbeeld ZieZo ziektekosten) en regel je overstap via internet.

Wat wordt er allemaal vergoed in Harderwijk?

Jouw basisverzekering dekt veel zorgkosten in Harderwijk. Op die manier ben je gedekt voor onvoorziene kosten van zaken als Bloedonderzoek, Huisarts, Medicijnen, Ziekenvervoer en Logopedie, Wijkverpleging, Dieetadvies, Gehandicaptenzorg. Bekijk de polisvoorwaarden van de actuele verzekering en ontdek wat precies vergoed wordt, en met welke eigen risico. Scroll verder, daar vind jij een aantal vaak voorkomende zorginstellingen in de provincie Gelderland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen indien je last hebt van klachten. Je dokter heeft veel kennis en trekt een conclusie, en verwijst je eventueel door. Een afspraak bij je huisarts in Harderwijk wordt vergoed uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dat is anders bij een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een opname in een ziekenhuis? Jouw basiszorgverzekering dekt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Advies: check even of jouw verzekering wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Gelderland. Is er geen contract? Het is mogelijk dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Harderwijk. Wat betaalt mijn verzekeraar? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt vanuit het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor mensen onder de 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Selecteer dan individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Harderwijk? Lenzen of brillen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Uitzonderingen zijn een medische noodzaak of uitzonderlijke hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €55 per jaar tot €400 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basispolis betaalt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. De audicien in Harderwijk moet wel een contract hebben met de partij waar jij verzekerd bent. Er zijn nog een aantal verschillende types zorg in de streek Harderwijk. Bijvoorbeeld: kraamzorg, ergotherapie, podotherapie, diëtetiek en ook plastische chirurgie, stoppen met roken, haptonomie, audicien, apotheek. De tegemoetkomingen wisselen nogal bij C4Me en United Consumers. Bekijk de voorwaarden van je verzekering om te zien waar je recht op hebt. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgverzekering Eigen Bijdrage GVS.

Verzekeringskantoor in Harderwijk

Wil je het liefsteen persoonlijke afspraak omtrent je zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een deskundige verzekeringsmaatschappij in Harderwijk. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige zoekt alle uit t.a.v. verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De begeleider bekijkt jouw persoonlijke situatie, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan je flink wat geld opleveren. Het kan op het verzekeringskantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Harderwijk