Loading...

Zorgverzekering Haaksbergen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Rond november tot en met december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Haaksbergen. Denk bijvoorbeeld aan Achmea, VGZ, Menzis, FBTO, OHRA. In 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is niet zo gek om het huidige contract eens kritisch te bekijken. Matcht jouw huidige dekking met jouw wensen. Geholpen door onze nuttige zorgvergelijker kun je nu, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan vind je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Kies de hoogte van het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies aanvullende dekkingen als bijv. fysiotherapie / oefentherapie. De overstap is echt zo gepiept.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Hulp bij overstappen
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een zorgverzekering die bij jou past is soms niet makkelijk. Begrippen als Bestuursrechtelijke premie of Eigen risico zijn voor velen onmisbaar. Er zijn nogal wat aanbieders, van Promovendum of Kiemer tot bijv. Delta Lloyd en Stad Holland. Hoe achterhaal ik een professionele verzekeraar? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Middels onze zorgvergelijker tref je direct en ongecompliceerd een goede verzekering die past bij jouw wensen. Problemen? Op zorgverzekeringcentrum.nl lees je handige details met betrekking tot de aanvullende verzekering, eigen risico, basisverzekering, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering. Of klik meteen verder naar Gendt zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in januari 2023 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Haaksbergen? De kosten van de basisverzekeringen fluctueren sterk, terwijl je overal basisdekking hebt. Hierdoor kan de polis al snel wat goedkoper. Welke verzekering het goedkoopste is is afhankelijk van veel factoren. De prijs hangt af van aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. D.m.v. ons vergelijk script – met handige zoekfuncties – zoek je snel welke verzekeringspolis voor jouw scenario het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot uiterlijk 31 januari 2023. Nog meer besparen op jouw zorgpolis? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €585). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Anderzorg, Promovendum, HEMA, Besured is in de regel een naturapolis (budgetpolis). Minpunt hiervan is je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-haaksbergen


Betrouwbare zorgpolis in Haaksbergen?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. Je kunt kiezen uit meerdere assuradeurs die weer verschillende verzekeringen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Eagum afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Wellicht een verzekering van Univé, Zilveren kruis, Interpolis, United Consumers. Op deze site ontdek je een aantal factoren waar je zeker op moet letten. Met behulp van deze aanwijzingen kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering heb je de keuze uit een naturaverzekering en een restitutieverzekering. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen gelijk. Wel fluctueren de zorginstellingen waar je 100% vergoed krijgt. Via een restitutieverzekering kun je terecht bij alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor onder andere Cornea-erosie of Hersenvliesontsteking, en tevens voor bijv. Lupus erythematosus en Trance. Bekend als vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis kun je terecht bij enkel de deelnemende ziekenhuizen/zorginstellingen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf bijdraagt op het moment dat je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dat €385. Je kunt kiezen voor het vrijwillige eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €300 (maximaal €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn lagere maandlasten. Ben je gezond, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is het misschien wat voor jou. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Buiten de basisverzekering kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Voorbeelden zijn een extra module voor tandarts, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie. Intensief gebruiker van unieke zorgbehandelingen? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Kijk van tevoren of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, jouw gemeente (Haaksbergen) of via een onderwijsinstelling. Je krijgt dan korting op jouw zorgverzekering (vaak ligt de korting rond de 10%). Soms betaal je juist meer voor de polis. Sommige collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw specifieke zorgvragen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Haaksbergen?
Snel aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In deze situatie maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Haaksbergen of omgeving. Maar je doet dit veel rapper en simpeler online. Op deze pagina bekijk jij een handig stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €585).
 3. Kies voor restitutie- of natura pakket (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 100% vergoed tot €1000).
 6. Bepaal de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (dit kan zijn 12 keer).
 7. Selecteer de uitbetalingen t.a.v. brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (bijv. CZ ziektekosten) en regel je overstap via internet.

Welke kosten worden er vergoed in Haaksbergen?

De basispolis betaalt veel zorgkosten in Haaksbergen. Zo worden kosten gedekt van zaken als Ziekenhuis, Ziekenvervoer, Medisch specialist, Medicijnen en tevens Gehandicaptenzorg, Ergotherapie, Revalidatiezorg, Verloskundige zorg. Inventariseer de condities van jouw huidige polis om te zien welk deel de verzekeraar dekt, en welk eigen risico er geldt. Scroll verder, daar vind je meerdere veel voorkomende zorgaanbieders in de provincie Overijssel.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts indien je last hebt van klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, doet een basisonderzoek, en kan je verwijzen naar een expert. Jouw bezoek aan de huisarts in Haaksbergen wordt vergoed uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Te maken met een verblijft in ziekenhuizen? Een basisverzekering staat hiervoor garant. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Tip: verifieer of de verzekeraar afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Overijssel. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan zijn dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Haaksbergen. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed uit de basispolis. Uitzondering op de regel: kinderen t/m 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Kies in dat geval speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Haaksbergen? Lenzen of brillen worden niet teruggeboekt uit de basisverzekering. Dit geldt alleen bij een medische reden of speciale hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €40 per jaar tot €400 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt maximaal 75% van de kosten voor een hoortoestel. Je audicien in Haaksbergen moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met jouw verzekeraar. Tevens zijn er een aantal soorten zorg in de streek Haaksbergen. Onder andere: podotherapie, ergotherapie, diëtetiek, kraamzorg maar ook haptonomie, psychologische zorg, apotheek, stoppen met roken, audicien. De dekkingen vertonen grote verschillen bij Menzis of Univé. Bestudeer de condities van de verzekering voor de actuele vergoedingen. Of bekijk meteen meer over Zorgverzekering CPAP-apparatuur.

Verzekeringskantoor in Haaksbergen

Houd jij van een “echt” gesprek ten aanzien van een zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Haaksbergen. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Hij of zij adviseert jou rondom hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De deskundige controleert jouw persoonlijke situatie, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel €200 per jaar opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Jarenlange ervaring.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Haaksbergen